Fotbal international

Robinho a dezvăluit cel mai mare regret al carierei! ”Că nu am luat titlul cu ei”

Atacantul echipei Corinthians, Robinho, a avut o carieră cu multe suişuri şi coborâşuri. Deşi a jucat la formaţii de top, Real Madrid, Manchester City sau AC Milan, el nu a reuşit să-şi lase amprenta.
16.11.2017 | 17:41
Robinho a dezvaluit cel mai mare regret al carierei Ca nu am luat titlul cu ei

Brazilianul a oferit un interviu publicaţiei britanice Daily Mail în care a dezvăluit care este cel mai mare regret al carierei sale, cum a luat decizia de a se transfera de la Real Madrid la Manchester City şi dacă ar mai juca la naţionala Braziliei.

”Mi-a plăcut la Manchester, cluburile, restaurantele… Am avut o reputaţie de petrecăreţ. Recunosc că mi-a plăcut să mă distrez, dar britanicii erau mereu alături de noi brazilienii. Joe Hart a venit mereu cu noi, Micah Richards şi Shaun Wright-Phillips la fel. Singurul lucru pe care îl regret în cariera mea este că nu am câştigat titlul cu Manchester City”, a declarat Robinho.

Robinho putea fi coleg cu Messi

”Într-o zi, când eram la Real Madrid, a venit agentul la mine şi mi-a spus că există o ofertă de la City unde sunt mulţi brazilieni. N-am stat mult pe gânduri şi am mers în Anglia. Cu două luni în urmă a fost o ofertă şi de la Chelsea care era pregătită de Scolari, dar Real nu m-a lăsata acolo. Nu doreau să întărească o rivală din Campions League”, a precizat brazilianul.

Robinho a dezvăluit că patronul de la Manchester City a vrut să-l transfere pe Messi: ”Înainte să ajung la Manchester City m-am întâlnit de câteva ori cu şeicul Mansour şi mi-a spus că vrea să facă o echipă de top. Vroia să-i aducă pe Kaka şi pe Messi. Era imposibil să-l aducă pe Messi, dar am crezut în proiectul lui. Şeicul avea ambiţia să construiască cea mai puternică echipă din lume şi iată unde au ajuns acum. Au cel mai bun antrenor din lume, pe Guardiola, şi se pot bate de la egal la egal cu oricine”.

Brazilianul a mărturisit că la Real Madrid cel mai bine s-a înţeles cu David Beckham: ”Mancini nu a scos ce aveam mai bun în mine. Mi-a dat o mulţime de responsabilităţi defensive, iar mie îmi plăcea să mă simt liber. Vroiam să las o amintire puternică la Manchester City. De la Real Madrid cel mai mult mi-a plăcut de Beckham. Nu vorbea spaniola, dar ne-am înţeles bine şi stăteam după antrenamente şi exersam loviturile libere”.

Robinho: ”A fost cea mai mare dezamăgire din istoria fotbalistică a Braziliei”

Brazilianul a vorbit şi despre atacantul suedez Zlatan Ibrahimovic: ”Da, este arogant, dar într-un sens bun. Are încredere în talentul lui şi de aceea se certă cu multă lume. Într-o zi s-a supărat pe Gattuso şi l-a provocat la o luptă de jiu-jitsu. Avea încredere în el pentru că avea centura neagră în arte marţiale”.

Robinho a dezvăluit care este cea mai mare dramă a fotbalului brazilian: ”Dacă Tite mă sună şi mă cheamă pentru Cupa Mondială aş fi cel mai fericit. Trebuie să punem la punct lucrurile cu Germania după acel 7-1 din semifinala din 2014. A fost cea mai mare dezamăgire din istoria fotbalistică a Braziliei”.

”Ştiu că unii se aşteptau să câştig Balonul de Aur. Când Pele vorbeşte despre tine, lumea începe să aibă aşteptări. Dar nu am niciun regret că nu am câştigat acest trofeu”, a mai spus Robinho.