Fotbal international

Robinho a plecat deja de la Santos. Motivul invocat de club

17.10.2020 | 10:50
Robinho a plecat deja de la Santos Motivul invocat de club
ADVERTISEMENT

Revenirea lui Robinho la Santos, clubul care l-a format, trebuia să fie o o lovitură de imagine pentru formaţia braziliană, care îl convinsese să accepte un salariu extrem de mic.

Fostul star, considerat la un moment dat chiar de Pele drept urmaşul lui în naţionala carioca, a acceptat un contract valabil până în februarie 2021, pentru doar 230 de euro, ceva mai mult decât salariul minim în Brazilia.

ADVERTISEMENT

Dar revenirea lui la Santos a avut consecinţe catastrofale pentru bugetul echipei, pentru că sponsorii nu vor să fie asociaţi cu numele Robinho, din cauza condamnării pentru viol pe care o are acesta.


UPDATE, 17 octombrie, ora 10:51 / La doar o săptămână după ce semnase cu Santos, Robonho și-a suspendat contractul pentru a se putea concentra pe procesul din Italia în care este acuzat de viol.

ADVERTISEMENT

”Santos și Robinho au hotărât de comun acord să suspende contractul semnat pe 10 octombrie, astfel încât jucătorul să se concentreze exclusiv pe apărarea sa din tribunalul italian”, este comunicatul grupării braziliene.

”Cu multă durere în suflet vă transmit că eu și președintele am luat decizia de a suspenda contractul, fiind într-o perioadă dificilă. Dorința mea a fost mereu să ajut clubul Santos. E mai bine să plec și să mă concentrez pe lucrurile personale. Pentru fanii echipei și pentru cei care mă plac, îmi voi demonstra nevinovăția”, a declarat și Robinho.

ADVERTISEMENT

Știre inițială, 15 octombrie

Condamnarea lui Robinho pentru viol alungă sponsorii de la Santos

Justiţia din Italia l-a condamnat, în primă instanţă, la nouă ani de închisoare. Robinho este acuzat că a luat parte la un viol în grup în anul 2013, la Milano. Brazilianul a făcut apel şi aşteaptă decizia tribunalului.

A revenit în ţara natală, la Santos, pe un salariu extrem de mic, dar acest lucru aduce mai multe probleme decât beneficii pentru vechiul şi noul să club.

ADVERTISEMENT

Fanii au criticat decizia de a-l aduce pe Robinho, iar sponsorii se dezic de club. „Gestul contravine cu sensibilitatea și aprecierea față de publicul feminin, e o surpriză negativă!“, a motivat una dintre companiile care s-a retras deja.

Firma respectivă asigura în jur de 10% din bugetul echipei, prin intermediul publicităţii de pe tricourile de joc. Şi nu este singul sponsor care vrea să se retragă.

S-a întors la matcă

Robinho este un produs al lui Santos, de unde a plecat pentru 25 de milioane de euro la Real Madrid, în august 2005. După 137 de partide, 35 de goluri şi 27 de pase decisive în trei sezoane, brazilianul făcea pasul spre Manchester City.

A fost unul dintre primul transfer de marcă în era arabilor la Manchester City, pentru circa 40 de milioane de euro în 2008. A evoluat vreme de un sezon şi jumătate la englezi şi a înscris 16 goluri în 53 de apariţii. Ultima jumătate de an, înainte de un nou transfer, de data aceasta la AC Milan, a petrecut-o împrumutat la Santos, între ianuarie şi iunie 2010.

21 de milioane a plătit Milan lui City pentru Robinho, în vara lui 2010. Până în 2014, a jucat de 144 de ori pentru „diavoli“, marcând 32 de goluri. În ultimul an de contract, a fost din nou împrumutat la Santos (2014-2015), după care a plecat liber de contract în China, la GZ Evergrande. A mai trecut pe la Atletico Mineiro (Brazilia), Sivarspor şi Başakşehir (ambele Turcia), înainte de a reveni la Santos.

ADVERTISEMENT
Tags: