Fotbal international

Robinho revine la Santos. De la un salariu colosal, la nici 300 de euro pe lună

11.10.2020 | 13:29
Robinho revine la Santos. De la un salariu colosal, la nici 300 de euro pe lună
Robinho revine la Santos. De la un salariu colosal, la nici 300 de euro pe lună. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Robinho revine la Santos, la 15 ani de la plecarea în Europa. Brazilianul a semnat cu Real Madrid în 2005 și a avut o carieră oscilantă.

După ce ajunsese să câștige 70.000 de lire sterline săptămânal la Manchester City, între 2008 și 2010, brazilianul a acceptat să revină la clubul care l-a format pe un salariu infim.

Robinho a mai jucat la Santos în in 2010 și 2014, când a fost împrumutat de Manchester City și AC Milan. În ultimii ani ai carierei sale, brazilianul a evoluat în Turcia.

ADVERTISEMENT

Robinho revine la Santos. De ce a acceptat un salariu infim

La 15 ani după ce și-a forțat transferul la Real Madrid, Robinho se întoarce la clubul care l-a format și l-a ajutat să devină unul dintre cei mai apreciați brazilieni ai unei generații din care mai făceau parte oameni precum Ronaldinho, Kaka sau Adriano.

Extrem de tehnic, mijlocașul s-a remarcat și prin execuțiile sale spectaculoase și a câștigat de-a lungul anilor două ediții ale campionatului brazilian, două trofee în La Liga, unul în Serie A, titlul în China, dar și prima ligă a Turciei. Ajuns la 36 de ani, Robinho merge să ajute un club Santos aflat în mari dificultăți din punct de vedere financiar.

ADVERTISEMENT

Robinho a semnat un contract valabil până în luna febriarie a anului 2021 și a acceptat o remunerațoe de doar 230 de euro, puțin peste salariul minim pe economie din Brazilia.

Cotidianul spaniol Marca informează că jucătorul vine liber de contract, după ce și-a reziliat contractul cu Istanbul Basaksehir și vrea să ajute clubul care l-a crescut. FC Santos se află în mari dificultăți financiare și ar putea fi oprită de către FIFA să mai transfere jucători pe o perioadă nelimitată.

ADVERTISEMENT

Brazilienii nu au plătit niște datorii pe care le aveau la chilienii de la Huachipato și la columbienii de la Atletico Nacional.

De cealaltă parte, Robinho are mari probleme cu justiția din Italia și vrea să se liniștească prin revenirea în țara natală. El este acuzat că a participat la un viol în grup, care ar fi avut loc în 2013 la Milano. Brazilianul a fost deja condamnat la nouă ani de închisoare, însă a făcut apel și așteaptă decizia judecătorilor.

ADVERTISEMENT

De-a lungul carierei, Robinho a adunat 101 meciuri și 25 de goluri la Real Madrid, 41 de meciuri și 14 goluri la Manchester City și 108 meciuri și 25 de goluri la AC Milan.

La Santos, brazilianul a adunat 253 de meciuri, în care a marcat 111 goluri. A câștigat cinci trofee cu „Peștele” și este o adevărată legendă a clubului.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri