Sport

Rodion Cămătaru deplânge situația lui Dinamo: „Rednic a avut și ghinion. La cei săraci nici boii nu trag!” Exclusiv

FANATIK a stat de vorbă cu fostul mare atacant al lui Dinamo, Rodion Cămătaru, care i-a luat apărarea lui Mircea Rednic și consideră că „alb-roșiii” au avut și foarte mult ghinion în acest sezon.
09.12.2021 | 15:22
Rodion Camataru deplange situatia lui Dinamo Rednic a avut si ghinion La cei saraci nici boii nu trag Exclusiv
Rodion Cămătaru a jucat trei ani alături de Mircea Rednic la DInamo în perioada 1986-1989. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rodion Cămătaru, fost jucător la Dinamo, este foarte îngrijorat de perioada extrem de proastă în care se află gruparea din „Ștefan cel Mare”, însă are mare încredere că Mircea Rednic poate redresa situația. El consideră că ar fi o greșeală imensă ca „Puriul” să fie îndepărtat de la echipă.

Rodion Cămătaru nu crede că retrogradarea lui Dinamo ar fi o tragedie: „A retrogradat și Craiova și Rapidul”

Ce părere aveți de situația în care a ajuns Dinamo?

– E de necrezut că Dinamo a ajuns în postura asta. Nu numai pentru că am jucat eu la Dinamo, ci așa, pentru istoria fotbalului și frumusețea lui. Ar fi putut fi mult mai departe Dinamo, dar nu știu ce s-a întâmplat acolo în ultimii ani. A trecut pe la mulți proprietari, acte făcute. La final, tot răul îl suportă echipa și clubul. Sper totuși, pe ultima sută de metri, că se va găsi o posibilitate și resurse să se salveze în play-out sau în cel mai rău caz să fie la baraj.

ADVERTISEMENT

Ce ar însemna pentru fotbalul românesc să retrogradeze Dinamo?

Și Craiova a fost retrogradată, și Rapidul. Au fost mai multe echipe mari care au retrogradat. Asta nu înseamnă că nu poate să revină în prim-plan. UTA, U Cluj… Au fost echipe de tradiție care au dispărut mulți ani.

Dinamo a avut și ghinion mare! La cei săraci nici boii nu trag!”

Dinamo, doar 13 goluri marcate…

– Au avut și ghinion mare! La cei săraci nici boii nu trag. Așa și la Dinamo.

Să continue Mircea Rednic?

– Da, trebuie continuitate cu el. Vin alții și după aia fac iar experimente. Să fim serioși: la Dinamo nu mai e timp. Hai să fim serioși! Ce ar putea să facă alții? Măcar el știe ce e acolo. Eu i-aș da în continuare credit lui Rednic. Mircea e un profesionist, a antrenat prin Belgia, la multe cluburi importante. Eu m-am bucurat când a venit la Dinamo, pentrucă are calitatea asta de a se implica și știința de a o salva pe Dinamo. El de multe ori și-a pus și banii lui în joc ca să salveze echipa.

ADVERTISEMENT

Cu cine se bate Dinamo la retrogradare?

– Cu Universitatea lui Mititelu, cu Clinceniul, dar în cel mai rău caz sper să prindă un loc la baraj. E greu să acumuleze puncte și deja diferența se mărește. Astea sunt echipele care se vor bate pentru salvare.

Rodion Cămătaru îl susține necondiționat pe Mircea Rednic

Care e principala calitate a lui Mircea Rednic?

– E un băiat echilibrat și inteligent, știe mult fotbal, a jucat și afară. A avut mentori foarte buni, pe Mircea Lucescu. Și din Belgia a învățat foarte mult. A fost un băiat care a asimilitat tot timpul. Și ca jucător îi plăcea mult tactica și chestiile de genul ăsta.

ADVERTISEMENT

Are și ghinion Rednic?

– Am foarte mare încredere. A avut și foarte mult ghinion în meciurile cu UTA, cu Rapid. Și acum cu Clinceni a avut două-trei ocazii foarte mari Dinamo și ei au dat gol dintr-un corner. Au avut o singură ocazie, incredibil. Dinamo cred că stă într-o victorie și apoi se vor descătușa. Așa cred eu. E nevoie de un declic care să treacă peste aceste momente dificile. Cât timp există șanse matematice de salvare, eu zic că există și speranță. Ghinionul e că în play-out se joacă un singur meci.

Fanii i-au amenințat pe jucători….

– E o presiune în plus care se creează. E benefică, mai ales că DDB-ul poate să facă presiune pentru că ei sunt și cu banii și cu tot. Au ajutat enorm de mult clubul.

ADVERTISEMENT
  • 3 ani a jucat Rodion Cămătaru la Dinamo
  • 44 de goluri a marcat fostul mare atacant pentru „câini” și a câștigat „Gheata Europei” în 1987, cel mai bun sezon din carieră
ADVERTISEMENT