Sport

Rodion Cămătaru surprinde înainte de Supercupa României, CFR Cluj – U Craiova: „Nu cred că e atât de importantă”. Exclusiv

Fostul mare fotbalist , Rodion Cămătaru, a vorbit pentru FANATIK despre CFR Cluj - U Craiova, meciul din Supercupa României: „Nu există favorită,” a spus acesta.
09.07.2021 | 22:00
Rodion Camataru surprinde inainte de Supercupa Romaniei CFR Cluj  U Craiova Nu cred ca e atat de importanta Exclusiv
ADVERTISEMENT

CFR Cluj – Universitatea Craiova este meciul pentru primul trofeu pus în joc în acest sezon, Supercupa României. Unul dintre cei mai mari fotbaliști care au îmbrăcat vreodată tricoul Universității Craiova, Rodion Cămătaru, a analizat partida pentru FANATIK.

Cele două formații și-au făcut și un program special pentru acest joc. Oltenii au ales să plece cu avionul din Bănie pentru duelul de la București, chiar dacă distanța este relativ scurtă. De asemenea, clujenii vor rămâne în Capitală și vor pleca direct în Bosnia pentru returul cu Borac Banja Luka.

ADVERTISEMENT

Rodion Cămătaru a analizat CFR Cluj – U Craiova, partida contând pentru Supercupa României: „Nu există favorită în astfel de meciuri”

Dacă CFR Cluj se poate lăuda deja cu patru Supercupe ale României în palmares, Universitatea Craiova nu a reușit să își adjudece niciodată acest trofeu, însă nici nu a avut ocazia de prea multe ori. De fapt, Știința luptă pentru a doua oară în istorie pentru Supercupă, iar prima dată au făcut-o chiar împotriva CFR-ului, dar au pierdut la limită pe „Ion Oblemenco”.

Nici istoria acestui trofeu nu este prea lungă. Trofeul a fost introdus în 1994, iar în anii 1996, 1997, 2000, 2004 și 2008 nu a fost acordat. Fostul mare fotbalist al României, Rodion Cămătaru, a acceptat să vorbească pentru FANATIK despre partida CFR Cluj – Universitatea Craiova, de sâmbătă, ora 20:00. „Cami” a recunoscut că trofeul nu are o importantă prea mare:

ADVERTISEMENT

„E un meci ca oricare altul. Din punctul meu de vedere, Supercupa nu cred că este atât de importantă. Am văzut că și CFR Cluj se gândește mai mult la returul din primul tur preliminar al Ligii Campionilor.

E un joc înaintea unui campionat. Pe timpul nostru, Supercupa României nu exista. Nu mi se pare atât de interesantă. Sigur, e un trofeu pus în joc trebuie câștigat. E bine să începi sezonul cu un trofeu câștigat. 

ADVERTISEMENT

Nu cred că există favorită la genul acesta de meciuri, adică cu trofeul pus pe masă, când totul se decide într-o singură manșă. CFR Cluj și Universitatea Craiova au șansa lor și pot mâna pe trofeu,” a declarat legenda echipei din Bănie.

Cămătaru nu a fost impresionat de mutările pe care le-au făcut CFR și Universitatea pe piața transferurilor. Ce spune despre aducerea lui Marius Șumudică

Ambele combatante din acest duel au făcut mișcări pe piața de mercato. Legat de acest aspect, Rodion Cămătaru a declarat că CFR rămâne o echipă mai omogenă decât Craiova, chiar dacă „feroviarii” au pierdut câțiva fotbaliști importanți în această perioadă:

ADVERTISEMENT

„Părerea mea că Universitatea Craiova nu s-a întărit atât de mult față de anul trecut. Sunt jucători care au mai fost. Nici CFR Cluj nu a dat lovituri pe piața transferurilor, dar parcă este o formație mai omogenă.

Nu sunt transferuri surprinzătoare, la asta vreau să mă refer. Într-adevăr, Clujul l-a adus pe Marius Șumudică, dar nu cred că joacă antrenorul. 

Poate să câștige oricine această Supercupă. Eu bănuiesc că CFR Cluj este cu gândul la turul doi. Poate Craiova să fie mult mai concentrată la acest trofeu, fiind primul joc din acest sezon.

Supercupa rămâne cu importanță că aduce un plus de moral înainte de începerea sezonului din Liga 1. Noul campionat va aduce dueluri interesante, mai ales că în primul eșalon au urcat FCU Craiova 1948, rivala locală a echipei lui Mihai Rotaru, dar și Rapid:

„Nu exista pe vremea Craiovei Maxima acest trofeu. E trofeu, dar nu e atât de important. Există și latura aceasta. Câștigătoarea va avea un plus de moral, de încredere pentru primele meciuri din campionat,” a mai declarat Rodion Cămătaru pentru FANATIK.

  • 0-1 a fost scorul din Supercupa României din 2018: CFR Cluj – U Craiova
  • 6 astfel de trofee are FCSB, cea mai titrată formație din competiție 

  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – U Craiova. 1,95 este cota pentru „2-3 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT