Sport

Verdict tranșant după plecările în masă de la Universitatea Craiova: „Până la urmă trebuiau luate niște măsuri”. Exclusiv

Rodion Cămătaru a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre transferurile efectuate de Universitatea Craiova, dar și despre plecările de la formația din Bănie.
14.02.2023 | 16:18
Verdict transant dupa plecarile in masa de la Universitatea Craiova Pana la urma trebuiau luate niste masuri Exclusiv
Rodion Cămătaru, despre transferurile Universității Craiova: „S-ar putea să aibă succes aceste transferuri”. Verdict în privința plecărilor de la trupa lui Eugen Neagoe. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Perioada de transferuri din SuperLiga s-a încheiat, iar cluburile din România pot achiziționa doar jucători liberi de contract după 13 februarie. Rodion Cămătaru a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că Universitatea Craiova a reușit câteva mutări interesante în această iarnă.

Rodion Cămătaru analizează transferurile Universității Craiova: „Poate progresa, însă nu va face diferența foarte repede”

Eugen Neagoe și-a adus întâriri serioase în perioada de mercato din această iarnă, pentru a-și îndeplini obiectivele trasate împreună cu conducerea Universității Craiova în acest sezon. Primul transfer-bombă oficializat de formația din Bănie la începutul anului 2023 a fost Alexandru Ișfan, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Rodion Cămătaru a declarat că tânărul fotbalist poate deveni un jucător important la Universitatea Craiova. Fostul mare atacant român a rămas impresionat și de Basilio Ndong, internaționalul din Guineea Ecuatorială care a fost transferat în schimbul a 200.000 de euro de la IK Start din Norvegia, așa cum site-ul nostru a anunțat în exclusivitate.

Universitatea Craiova i-a mai transferat și pe Juraj Baldelj, Karlo Tomasec și Gjoko Zajkov. În ultima zi din perioada de transferuri din SuperLigă, oltenii l-au readus și pe Ștefan Vlădoiu de la U Cluj, jucător dorit insistent de Eugen Neagoe, fostul său antrenor de la formația din Ardeal.

ADVERTISEMENT

„Ișfan este un băiat tânăr care poate progresa, însă nu poate face diferența foarte repede. Are nevoie de timp, întotdeauna îți trebuie timp la o vârstă fragedă, însă în viitor poate fi un jucător de bază la Craiova. Basilio este un jucător bun, transferul din flancul stâng mi-a plăcut, o să îl mai vedem.

După un meci nu putem să ne dăm seama. Joacă în locul lui Bancu și a arătat destul de bine cu CFR Cluj, vom vedea pe viitor. Eugen Neagoe știe valoarea lui Vlădoiu, a fost și la Cluj și l-a văzut pe viu acolo. Părerea mea că niciodată transferurile nu au fost reușite, dacă erau bune câștigau campionatul, însă nu știi niciodată”, a declarat Rodion Cămătaru.

ADVERTISEMENT

Rodion Cămătaru are încredere în Eugen Neagoe: „Cu el s-ar putea să aibă succes”

Rodion Cămătaru a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că jucătorii transferați de Eugen Neagoe pot cunoaște succesul la Universitatea Craiova. Acesta este de părere că formația finanțată de Mihai Rotaru are șanse la titlul de campioană în continuare, dacă câștigă următoarele partide din sezonul regulat.

„Cu Eugen Neagoe s-ar putea să aibă succes aceste transferuri, chiar dacă sunt cam multe. Trebuie să aibă un timp de acomodare. Fotbalul întotdeauna a demonstrat și inversul despre care vorbim. Trebuie să câștigi următoarele meciuri să nu pierzi contactul cu podiumul, cu cât pierzi mai mult te distanțezi.

ADVERTISEMENT

Sunt șanse la titlu, dacă vor mai avea o serie invincibilă cum nu am mai avut până acum. Șanse mai avem cu acest play-off, care înjumătățește punctele și își dă șansă, chiar dacă în sezonul regulat ești la o distanța mai mare în clasament”, a spus fostul mare atacant al oltenilor.

Rodion Cămătaru, despre plecările de la Universitatea Craiova: „Trebuiau luate niște măsuri”

Universitatea Craiova s-a despărțit de Giedrius Arlauskis, Eduard Florescu, Paul Papp, Dan Nistor și Denis Rusu în această perioadă de transferuri. Oltenii i-au cedat sub formă de împrumut și pe Ivan Martic la U Cluj, dar și pe jucătorul de perspectivă Marian Danciu la CSM Slatina.

Rodion Cămătaru este de părere că oltenii trebuiau să renunțe la anumiți jucători, după ratarea obiectivelor din ultimii ani. Acesta a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că a venit momentul ca Universitatea Craiova să anunțe despărțirea și de fotbaliști, nu doar de antrenori.

„Nu știu exact politica clubului, știu doar că au renunțat la câțiva jucători. Până la urmă trebuiau luate niște măsuri, pentru a revitaliza echipa din cauza rezultatelor trecute, era normal să plece niște jucători. Sunt deciziile corecte, până acum s-au schimbat doar antrenorii, jucătorii nu prea.

Trebuie să faci o curățenie și în cadrul echipei, dar să vedem dacă dau roade aceste schimbări. Trebuie ca jucătorii să se omogenizeze, lucru care se va vedea în timp. Este greu să schimbi mai mulți jucători și să faci repede o echipă. Se apropie de final sezonul regulat și va începe play-off-ul”, a declarat Rodion Cămătaru.


  • Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,65 este cota pentru „X2” la meciul FCSB – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT