Sport

Rodion Cămătaru a găsit soluția pentru ca Universitatea Craiova să ia titlul: „Cum ar fi arătat echipa cu Cicâldău și Mihăilă?” Exclusiv

FANATIK a stat de vorbă cu fostul mare atacant al Universității Craiova, Rodion Cămataru, care e de părere că Mihai Rotaru va trebui să nu mai vândă jucători precum Cicâldău sau Mihăilă dacă își dorește titlul.
11.12.2021 | 13:31
Rodion Camataru a gasit solutia pentru ca Universitatea Craiova sa ia titlul Cum ar fi aratat echipa cu Cicaldau si Mihaila Exclusiv
Rodion Cămătaru consideră că Universitatea Craiova nu trebuie să mai vândă jucători dacă vrea să câștige titlul în Liga 1. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Fostul mare atacant al Universității Craiova a rămas un suporter al echipei lui Laurențiu Reghecampf și speră că „leii” vor reuși în cele din urmă să aducă din nou un titlu în Bănie.

„Nea’ Cami” nu crede în vânzarea clubului FC U Craiova 1948 de către Adrian Mititelu și nici într-o fuziune cu echipa lui Rotaru și e de părere că orașul Craiova nu are puterea să susțină două cluburi.

ADVERTISEMENT

Rodion Cămătaru știe de ce Universitatea Craiova nu se poate bate la titlu: „Axul central, acolo e problema!”

E criză la Universitatea Craiova?

– Craiova în ultimul timp a candidat la titlu dar i-a scăpat din mână tot timpul! Asta spune multe, pentru că nu avem o echipă pregătită să câștige campionatul. E vorba de valoare, experiență și un lot echilibrat pe toate compartimentele. Întotdeauna au fost acolo dar au pierdut lupta pe final.

Au fost crize și mai mari de patru etape la Craiova. Mai ales că echipa are momente în care joacă bine și chiar strălucește dar până la urmă se joacă pe puncte. CFR-ul joacă mult mai echilibrat, fără un joc extraordinar, ci pragmatic și care aduce puncte.

ADVERTISEMENT

Unde are Craiova probleme?

– Eu zic că axul central e marea problemă, cu stoperii și mijlocașii la închidere. Din apărare pornește totul și de acolo pleacă siguranța echipei. Acolo trebuie puse lucrurile la punct. Sunt goluri. Sunt jucători care sunt transformați din mijlocași în fundași, încă se caută. Cel mai bun exemplu e CFR Cluj. Se țin bine și fără Vinicius care după mine a fost unul dintre cei mai buni fundași din Liga 1.

Rodion Cămătaru, despre șansele la titlu și la câștigarea Cupei României

În Cupa României Craiova e specialistă…

– Au avut și șansă că au jucat cu două echipe modeste de liga a treia. Poate să câștige Cupa cu puțin noroc însă sunt trei echipe bune și se joacă și tur-retur.

ADVERTISEMENT

Îi învățați pe băieți să bată penalty-uri?

– Eh! Unsprezece metri se ratează, nu se apară. Nu știu de ce nu au găsit un executant. Trebuie să fie un executant clar. Poate cu Botoșani trebuia să bată Koljic care marcase și avea moral bun. La capitolul ăsta stăm prost. Ratăm cam multe.

Se poate gândi Craiova la titlu?

– Cam greu. Sunt foarte multe puncte. La înjumătățire înseamnă zece puncte, ceea ce e cam mult, dar mai ai trei meciuri directe cu CFR Cluj. Cât timp matematic există șanse se joacă. Și bineînțeles dacă vrei să câștigi campionatul nu mai vinzi jucători o perioadă!

ADVERTISEMENT

Ții jucători, câștigi un titlu, astupi gura suporterilor și apoi îi lași să plece. Mă gândesc cum ar fi arătat Craiova cu Cicâldău sau Mihăilă și ce omogenitate ar fi avut echipa între timp și relațiile de joc care durează ani de zile să se construiască.

„Asta e politica clubului. Cred că și Ivan și-ar dori să plece la o echipă bună”

Andrei Ivan prinde un transfer în afară?

– Asta e politica clubului. El a mai plecat în străinătate de la Craiova. Este încă tânăr, dacă e în formă și e căutat eu cred că și clubul și jucătorul și-ar dori. Nu cred că ar zice nu să plece din nou la o echipă bună din Europa.

Cum vi se pare forma lui Koljic?

– El vine după o perioadă nefastă și a avut momente extraordinare la Craiova. La un moment dat a fost chiar aproape de Dinamo Kiev. Din păcate a avut un accident și un mare ghinion. Are calități și ar putea să revină în acest sezon.

Cămătaru nu crede că Adrian Mititelu va renunța la FC U Craiova 1948

Credeți că Mititelu renunță la echipă?

– Nu cred că se va materializa și nu știu dacă vor fi oferte pentru FC U Craiova 1948. E greu să fie două echipe într-un oraș precum Craiova. Din punct de vedere financiar e foarte greu. Un oraș care are două echipe și două-trei mall-uri. Spune multe lucruri asta despre Craiova.

Nu suntem un oraș atât de puternic dezvoltat. De ce nu se vorbește și pe tema asta? La noi o persoană ține un club de fotbal! În afară sunt companii întregi care susțin un club, nu e o persoană fizică! E foarte greu așa, cu bani de acasă. Și toate aceste echipe trăiesc în mare măsură din drepturile TV. Altfel, am avea fotbal amator în România.

Credeți într-o fuziune între Universitatea și FC U Craiova?

– Nu știu dacă pe Rotaru l-ar interesa. Poate doar ca să nu mai aibă concurență pentru viitor. Dar nu cred așa ceva. Eu cred că sunt cuvinte rostite la supărare și nu se ajunge acolo. Astea sunt vorbe spuse la nervi. Nu cred că ar lăsa clubul pentru o ofertă de un euro. A ajuns într-un moment în care a răbufnit.


  • (P) Cota BETANO pentru Voluntari  – U Craiova: 2,22 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT