Rodrigo, impresionat de drama fostului portar al Valenciei: “Dedic golul lui Canizares”

Sorin Dumitrescu   
in Fotbal international
24/03/2018, 10:30
Rodrigo, impresionat de drama fostului portar al Valenciei: “Dedic golul lui Canizares” GALERIE FOTO

Germania şi Spania nu s-au putut desprinde una de alta în amicalul de lux care a avut loc vineri seară la Dusseldorf, stadionul pe care Fortuna, echipa locală, îşi conturează revenirea în prima divizie după foarte muţi ani. A fost 1-1, dar se putea termina la fel de bine 2-2, 3-3 sau 4-4, dacă nu s-ar fi aflat faţă în faţă doi dintre cei mai buni portari din lume, Marc ter Stegen şi David De Gea, care au avut câteva intervenţii senzaţionale.

Ambele echipe au arătat foarte multă calitate, campioana mondială în exerciţiu, Germania, având un joc de pase cum niciodată nu a mai existat în istoria unei reprezentative care a avut multă vreme alte caracteristici de joc. Ambii selecţioneri, Joachim Low şi Julen Lopetegui au material mult şi de calitate din care să alcătuiască echipe competitive, care să joace un rol de mare importanţă la mondialul din Rusia.

Surpriza lui Lopetegui a marcat golul

Lopetegui a surprins cu alegerea vârfului de lance. Nici unul dintre numele consacrate, cu zeci de prezenţe la lot. Rodrigo, atacantul Valenciei, a fost titularizat pentru a bifa abia a patra prezenţă la echipa naţională, pentru care avea un gol marcat în preliminarii de CM contra Albaniei. Rodrigo e văr de gradul doi cu Thiago Alcantara şi cu Rafinha.

Rodrigo e ca şi Thiago Alcantara sau Diego Costa un brazilian care s-a naturalizat spaniol, însă a făcut-o devreme, încă din perioada junioratului. Avea lacrimi în gol după ce a deschis scorul în minutul 6, pentru că a dedicat golul pentru fostul portar de legendă al Valenciei, Santiago Canizares, care la 48 de ani trece acum prin cea mai mare înfrângere di viaţa sa, pierderea copilului în vârstă de cinci ani: “Dedic acest gol lui Santi Canizares. Cu toţii ştim prin ce trece în aceste momente, pentru că este ceva groaznic să îţi moară fiul la doar cinci ani.”

Închide ×