Fotbal international

Rodrygo, vedeta serii în Liga Campionilor! A marcat la 18 ani un hattrick în Real Madrid – Galatasaray 6-0! Acum opt luni era ameninţat în Brazilia: “O să-ţi rup piciorul”

07.11.2019 | 00:26
Rodrygo, vedeta serii în Liga Campionilor! A marcat la 18 ani un hattrick în Real Madrid - Galatasaray 6-0! Acum opt luni era ameninţat în Brazilia:
Rodrygo Goes. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Rodrygo, puștiul de 18 ani al lui Real Madrid, a reușit să marcheze de 3 ori în meciul câștigat de „los blancos” în fața lui Galatasaray cu 6-0. A devenit cel mai tânăr brazilian din istorie care înscrie în Champions League și totodată a înscris și cea mai rapidă „dublă” din actualul sezon. Viața brazilianului s-a schimbat total, în urmă cu 8 luni el juca în țara sa natală și era amenințat că îi va fi rupt piciorul.

Rodrygo, noua vedetă a lui Real Madrid! Hattrick la doar 18 ani

Real Madrid a plătit în vară 40.000.000 de euro pentru a-l aduce pe Rodrygo de la Santos, iar părerile fanilor madrileni au fost împărțite în acel moment, dar puștiul a demonstrat că își merită fiecare euro plătit. De asemenea, Rodrygo a fost inclus în topul celor mai promițători tineri fotbaliști din lume, dar și în topul celor mai scumpi jucători care nu au împlinit nici măcar 19 ani, alături de Takefusa Kubo, un alt fotbalist al madrilenilor sau Ansu Fati.

Rodrygo a fost promovat de Zinedine Zidane la prima echipă în actualul sezon de La Liga, iar puștiul a reușit deja să marcheze de două ori în 4 meciuri și a dat o pasă decisivă. Statisticile lui sunt foarte bune iar cele 3 goluri de la debutul său în Champions League fac dintr-un simplu puști o adevărată speranță a fotbalului mondial.

ADVERTISEMENT
  • 18 ani a împlinit Rodrygo pe 9 ianuarie

A fost amenințat că o să i se rupă piciorul

Pe vremea când juca în Brazilia, Rodrygo a fost amenințat de un adversar că îi va rupe piciorul. „Kanu m-a lovit în timpul meciului. M-am apropiat de el şi mi-a spus: ‘Să te fereşti de mine, dacă nu, o să-ţi rup piciorul. Mi-a tot spus lucruri în timpul meciului”, a spus Rodrygo la finalul meciului dintre Santos și Oeste 3-2 din campionatul Braziliei, el fiind legitimat la fosta echipă a lui Pele și Neymar.

„Când eram în spatele lui, mereu a încercat să mă lovească peste faţă. E un tip rău. Trebuie să avem grijă cu astfel de jucători. Arbitrul nu l-a văzut. Rodrygo este un jucător tânăr, care promite. Este trist când vezi aşa ceva. Trebuie să aibă grijă. În fotbal nu este normal ca un alt jucător să-şi ameninţe adversarul pe teren”, a declarat Jean Mota, un coleg de-al său care a avut parte de același tratament.

ADVERTISEMENT
  • 40.000.000 de euro este cota de piață a lui Rodrygo Goes, conform transfermarkt.com
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri