Sport

Roger Federer a avertizat-o pe Emma Răducanu încă de la Wimbledon: ”Stresul este foarte mare”

Emma Răducanu a impresionat pentru prima dată la Wimbledon, dar Roger Federer o avertiza încă de atunci despre presiunea la care va fi supusă.
27.09.2021 | 10:54
Roger Federer a avertizato pe Emma Raducanu inca de la Wimbledon Stresul este foarte mare
ADVERTISEMENT

Jucătoarea britanică a evoluat puțin la nivel de WTA în acest sezon, dar a uimit la turneele de Grand Slam, iar titlul cucerit la US Open este una dintre cele mai mari surprize din istoria tenisului.

Ea a devenit un nume pe buzele tuturor după succesul de la New York și a dezvăluit că în carieră a ajutat-o și faptul că are o relație foarte bună cu părinții săi.

ADVERTISEMENT

Ce spunea Roger Federer după parcursul bun al Emmei Răducanu la Wimbledon

În urmă cu trei luni, Emma Răducanu primea un wild-card de la organizatorii turneului de Grand Slam de la Wimbledon și reușea performanța de a ajunge în turul 4, acolo unde a abandonat în disputa cu Ajla Tomljanovic, încântându-l până și pe Roger Federer.

Sportiva a fost nevoită să-și întrerupă visul la cererea echipei medicale. Jucătoarea cu origini române a explicat că a simțit amețeli puternice și că nu mai putea să respire regulat, aceasta fiind cauza pentru care s-a retras.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat pentru revista GQ, Federer a vorbit la acea vreme despre performanța reușită de Emma Răducanu la Wimbledon și îi atrăgea atenția asupra faptului că greul abia începe, deoarece presiunea vine odată cu statutul de vedetă.

Elvețianul, marcat de povestea puștoaicei de 18 ani

”Da, cred că este prea multă presiune pe jucătorii tineri. Am urmărit incredibilul parcurs al Emmei Răducanu la Wimbledon și, de asemenea, pe Naomi Osaka în ultimii ani. Ambele povești sunt uimitoare. Dar doare când vezi ce se întâmplă și când nu se simt bine.

ADVERTISEMENT

Stresul este foarte mare. Și cred că multe dintre ele trebuie să reziste la rețelele de socializare. În primii zece ani din viața mea sportivă nu existau rețele sociale, poate am avut doar un site web. Apoi, în următorii zece ani, rețelele sociale erau peste tot.

De asemenea, în ceea ce privește acest lucru, situația presei trebuie reconsiderată. Cred că sunt unul dintre sportivii care au beneficiat de cea mai bună presă! Dar sunt de acord că este întotdeauna la fel”, a declarat Federer.

ADVERTISEMENT

Federer vrea o revoluție a presei

”Cred că jucătorii, organizatorii de turnee, jurnaliștii, trebuie să ne așezăm împreună într-o cameră și să spunem: ‘OK, ce ar funcționa pentru tine și ce funcționează pentru noi …’. Avem nevoie de o revoluție. Sau cel puțin o evoluție a locului în care ne aflăm astăzi.

Cred că trebuie să ajutăm, să antrenăm și să îndrumăm mai mult generația tânără. Nu-mi imaginez să trec prin începutul carierei mele cu social media. Nu am nicio idee despre cum aș fi rezolvat-o. Pentru fiecare zece comentarii frumoase există întotdeauna un comentariu negativ și, desigur, acesta este cel pe care vă concentrați. Este o situație oribilă.

Chiar și când mă simt jos știu că trebuie să acționez într-un anumit fel în fața presei mondiale. Trebuie să ne amintim că jucătorii de tenis sunt sportivi profesioniști, dar și noi suntem oameni”, a încheiat campionul elvețian.

ADVERTISEMENT