Sporturi

Roger Federer a vorbit despre decizia sa de a sări peste sezonul de zgură: “Nu voi risca nimic!”

01.05.2018 | 15:55
Roger Federer a vorbit despre decizia sa de a sari peste sezonul de zgura Nu voi risca nimic

Roger Federer a vorbit pentru prima dată despre decizia sa de a sări peste sezonul suprafeţei roşii, inclusiv peste Roland Garros. Elveţianul se pregăteşte pentru sezonul de iarbă.

Elveţianul a spus câteva cuvinte despre decizia lui atât de controversată în lumea sportului alb când a făcut anunţul la Miami Open, însă a comentat din nou asupra absenţei sale în timpul călătoriei în Zambia. Numărul 2 ATP a vizitat ţinutul sud-african pentru a vedea cum decurg programele educaţionale din cadrul fundaţiei “Roger Federer”.

“Nu mai am 25 de ani, am nevoie să-mi păstrez energia pentru Wimbledon. Îmi place iarba mai mult decât zgura, așa că nu voi risca nimic anul acesta”, a spus Federer. În vârstă de 36 de ani, elveţianul a recunoscut că în spatele deciziei sale stă şi faptul că-şi doreşte să petreacă mai mult timp dedicându-se fundaţiei sale.

Roger Federer, alături de copiii din Zambia

Federer a mărturisit că este unul din visurile lui să dezvolte sportul, dar mai ales tenisul, în ţările din Africa, dar este conştient că pentru asta are nevoie de mult timp şi efort. “Visul meu este ca într-o zi să văd un mare jucător de tenis venind de aici (Zambia), un jucător cu viitor, un sportiv care să aibă şanse la câştigarea unui titlu de Mare Şlem. Dar este nevoie de multă muncă, de implicare, pentru a atinge acest obiectiv. Este nevoie de terenuri de tenis, mingi, rachete şi antrenori experimentaţi”, a mai spus elveţianul cu 20 de titluri de Mare Şlem în palmares.