Sporturi

Roger Federer, anunț important pentru fani! Ce se întâmplă cu celebrul logo ”RF”. Video

03.12.2020 | 18:35
Roger Federer anunt important pentru fani Ce se intampla cu celebrul logo RF Video
ADVERTISEMENT

Tenismenul elvețian Roger Federer a adus o bucurie pentru fanii săi pe final de an și a anunțat că a reușit să-și recupereze celebrul logo ”RF” de la firma de echipament sportiv Nike.

În vara anului 2018, celebrul jucător anunța despărțirea de gigantul american, dar Nike intra într-o bătălie juridică pentru păstrarea logo-ului care era cunoscut în întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Starul elveţian a ales să semneze un contract cu japonezii de la Uniqlo, în valoare de 300 de milioane de dolari care se întinde pe 10 ani, fără să aibă o clauză care să garanteze prezenţa pe sa pe teren.

Fanii tenisului au primit un anunț important de la Roger Federer

La doia ani și jumătate de la schimbarea care a zguduit lumea tenisului, Roger Federer și-a anunțat fanii pe rețelele de socializare că a recuperat de Nike monograma ”RF”, iar noul său partener de echipament, Uniqlo, a scos deja pe piață primele produse cu acest logo.

ADVERTISEMENT

”După o lungă așteptare, Uniqlo și cu mine suntem fericiți să anunțăm revenirea șepcilor ‘RF’, în opt culori diferite, începând cu data de 8 decembrie 2020. Această șapcă a însemnat enorm pentru mine și fanii mei de-a lungul anilor. Ne-a oferit o modalitate de a ne conecta vizibil şi am prețuit oportunitatea de a mă întări din această energie de susţinere”, a spus elvețianul.

Șapca cu logo-ul RF a devenit un obiect extrem de prețios pentru toți fanii lui Roger Federer, iar jachetele sport și tricourile cu aceeași monogramă au făcut și ele furori, rămânând în magazinele de echipament sportiv chiar și după ce, la Wimbledon 2018, Federer anunța despărțirea de Nike.

ADVERTISEMENT

Americanii au fost cei care au înregistrat, în 2009, logo-ul ”RF”, ceea ce a făcut ca acesta să le aparțină legal și după încheierea contractului cu Federer. Abia în 2019, Nike a sistat oficial comercializarea produselor din linia Roger Federer – șepci și tricouri.

Dacă în ceea ce privește hainele, elvețianul a optat pentru Uniqlo, la încălțăminte acesta a rămas fidel produselor americanilor. Acest factor este considerat de mulți specialiști ai industriei determinant pentru acceptul ulterior al celor de la Nike de a-i reda, în urma unor negocieri minuțioase, drepturile asupra logo-ului.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o lună, o rachetă folosită de Roger Federer în finala de la Roland Garros din 2011, a fost vândută la o licitație pentru o sumă record. Elvețianul a pierdut acea finală în fața marelui său rival, spaniolul Rafael Nadal, scor 5-7, 6-7, 7-5, 1-6.

ADVERTISEMENT