Sporturi

Roger Federer, aproape de a deveni al patrulea sportiv miliardar! Ar fi primul european care atinge acest prag

13.01.2020 | 20:16
Roger Federer aproape de a deveni al patrulea sportiv miliardar Ar fi primul european care atinge acest prag
Roger Federer este foarte aproape de a deveni al patrulea sportiv miliardar din istorie și primul european care reușește acest lucru
ADVERTISEMENT

Tenismanul elvețian Roger Federer este foarte aproape de a deveni al patrulea sportiv miliardar din istorie și primul european care reușește acest lucru.

Roger Federer, aproape de a deveni al patrulea sportiv miliardar

Conform informațiilor revistei Forbes, Roger Federer mai are nevoie de 100 de milioane de euro pentru a ajunge în topul select al sportivilor miliardari și poate reuși această performanță în 2020.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 38 ani, campionul elvețian a adunat până în prezent 900 milioane de dolari pe terenul de tenis şi în afara acestuia. În 2019, el a câștigat 93,4 milioane de dolari, acesta fiind cel mai prolific sezon din cariera sa, dar veniturile sale ar putea fi mai mari în 2020.

Contractul cu Uniqlo l-a ridicat foarte mult

Pe lângă premiile din tenis, Federer câștigă o sumă importantă din contractul pe care l-a semnat în 2018 cu producătorul japonez de echipament sportiv Uniqlo, a cărui valoare este estimată la 30 milioane dolari pe an.

ADVERTISEMENT

La acesta se adaugă alte contracte de marketing semnate de elveţian, astfel că veniturile totale ale campionului din Ţara Cantoanelor vor depăşi cel mai probabil un miliard de dolari până la sfârşitul anului.

Federer, pe urmele lui Woods, Jordan și Mayweather

Înaintea lui Roger Federer, doar trei sportivi au reșit să devină miliardari și toți sunt americani. Primul care a atins acest prag a fost jucătorul de golf Tiger Woods (44 ani), care a atins miliardul de dolari în 2009.

ADVERTISEMENT

Apoi, cel mai mare baschetbalist din toate timpurile, Michael Jordan (56 de ani), a ajuns și el la un miliard de dolari în 2015, ultimul pe această listă fiind pugilistul Floyd Mayweather (42 ani) în 2017.

Elvețianul, în topul sportivilor din 2019

Roger Federer se află în aceste zile la Melbourne, unde pregătește participarea la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Elvețianul a câștigat de șase ori trofeul, în 2004, 2006, 2007, 2010, 2017 și 2018, iar anul trecut a pierdut în turul patru în fața grecului Stefanos Tsitsipas.

ADVERTISEMENT

Forbes a anunțat topul celor mai bine plătiți sportivi din lume în 2019, iar Roger Federer este singurul jucător de tenis care a intrat în top 10 mondial, cu 7.4 milioane de dolari obținuți în circuitul ATP și 86 de milioane de dolari din contractele publicitare cu Uniqlo, Rolex, Mercedes, Credit Suisse Group, Barilla și Wilson.

ADVERTISEMENT