Sport

Roger Federer are propriul tramvai în Basel. Imagini spectaculoase cu marele campion elvețian. Video

Considerat de mulți cel mai mare tenismen din toate timpurile, Roger Federer a fost omagiat la Basel unde a fost inaugurat un tramvai ce-i poartă numele.
22.10.2021 | 20:27
Roger Federer are propriul tramvai in Basel Imagini spectaculoase cu marele campion elvetian Video
ADVERTISEMENT

Starul elvețian a împlinit în vară 40 de ani, iar vârsta pare să nu ierte pe nimeni indiferent de talentul său sau de faptul că a încântat zeci de ani publicul.

Fostul număr 1 mondial a părăsit în această lună Top 10 ATP, fiind devansat de lupii tineri din circuit, polonezul Hubert Hurkacz și norvegianul Casper Ruud.

ADVERTISEMENT

Autoritățile din Basel au creat un tramvai în onoarea lui Roger Federer

Chiar dacă nu se mai află pe culmile gloriei, Roger Federer este în continuare un adevărat star în Elveția, iar autoritățile din Basel, oraș unde marele campion s-a născut, au decis să inaugureze un tramvai care să-l onoreze pe tenismen.

Tramvaiul, denumit simbolic ”Federer Express” este împodobit cu imagini reprezentând momente emblematice din cariera extraordinară a elvețianului, câștigător a 103 turnee, dintre care 20 de Grand Slam.

ADVERTISEMENT

În interiorul mijlocului de transport, călătorii pot afla despre cele mai importante momente din cariera elvețianului, în timp ce unele dintre scaune au fost proiectate pentru a arăta ca niște bănci de pe un teren de tenis.

Elvețianul, glume la lansarea tramvaiului

”Proiectul a fost foarte important pentru mine. De aceea este o mare onoare pentru mine să pot vedea tramvaiul pe străzile din Basel în viitor”, a declarat Roger Federer, care la începutul acestui an a devenit ambasadorul turismului pentru Elveția.

ADVERTISEMENT

Marele jucător s-a ținut și de glume la prezentarea oficială a tramvaiului: ”Am fost în toată lumea. Locul meu preferat a rămas întotdeauna Elveția. Este țara care îmi lipseşte cel mai mult atunci când călătoresc.

Știi de ce joc tenis? Pentru că poți să stai adesea pe bancă. Nu, glumesc, dar nouă elvețienilor ne place să stăm pe băncile noastre. Când stau pe o bancă în timpul unui meci, îmi amintesc de Elveția”.

ADVERTISEMENT

Federer nu e cu gândul la retragere

Elvețianul este jucătorul cu cele mai multe săptămâni petrecute între primii 10 jucători ai lumii, cu 967. Pe locul doi este marele său rival Rafael Nadal, cu 837 de saptămâni, iar pe poziția a treia se află Jimmy Connors, cu 817 săptămâni.

Federer a ajuns pentru prima dată lider al ierarhiei mondiale la 2 februarie 2004. El a stat pe cea mai înaltă treaptă timp de 310 săptămâni (8 ani și șapte luni), dintre care 237 consecutive, ceea ce reprezintă un record în materie.

Deși în ultima vreme s-a vorbit tot mai intens de faptul că Roger Federer își va încheia prodigioasa carieră din cauza numeroaselor accidentări, elvețianul nu ia în calcul această variantă deocamdată și ar putea participa la începutul anului viitor la Australian Open.

ADVERTISEMENT