Sporturi

Roger Federer, eliminat de la Australian Open! Grecul Tsitsipas l-a trimis acasă pe fostul lider mondial. „Îl idolatrizez de când aveam 7 ani”

20.01.2019 | 14:28
Roger Federer eliminat de la Australian Open Grecul Tsitsipas la trimis acasa pe fostul lider mondial Il idolatrizez de cand aveam 7 ani

Elvețianul Roger Federer a fost eliminat de la Australian Open după un joc încheiat în 4 seturi. Grecul Stefanos Tsitsipas a intrat curajos în teren în fața ultimului câștigător de la Melbourne. Al treilea favorit în 2019, Federer a rămas uimit de rezistența jucătorului de numai 20 de ani. Primul set a ajuns în tiebreak pe care elvețianul a reușit să și-l adjudece greu, scor 13- 11.

Tsitsipas a continuat pe aceeași linie în setul secund și a ajuns din nou la scor egal, 6-6. Cu lecția învățată încă din primul act, grecul a venit mai des la fileu în momentele cheie și l-a ținut pe Federer cât mai mult pe linia de fund. A închis setul și a egalat, pentru ca în runda a treia să dea lovitura. S-a impus cu 7-5 și lucrurile se complicau pentru jucătorul care țintea al 7-lea titlu la Australian Open.

Roger Federer, eliminat de la Australian Open!

La 2-1 pentru adversar, Federer a încercat să rămână în joc și a oferit câteva faze aplaudate la scenă deschisă de public. S-a mers, din nou, cap la cap, și la 6-6, Tsitsipas a simțit că îl poate trimite acasă pe fostul lider mondial. S-a impus în tiebreak și a câștigat meciul după un raliu de 3 ore și 45 de minute. 6-7 (11/13), 7-6 (7/3), 7-5, 7-6 (7/5), a arătat tabela la finalul întâlnirii. În sferturi, Tsitsipas va juca împotriva spaniolului Roberto Bautista Agut, favorit 22.

„Nu există mod de a descrie, nu pot să descriu ceea ce simt acum. Sincer să fiu, da, am crezut încă de la început, e foarte important când ești pe teren să crezi în tine, să crezi în abilitățile tale. Roger este o legendă a sportului nostru, atât de mult respect am pentru el. A arătat un tenis atât de bun de-a lungul anilor, îl idolatrizez de când aveam 7 ani. A fost un vis devenit realitate doar să-l întâlnesc pe teren. Să câștig chiar nu pot să descriu experiența. E foarte important să ai o mentalitate agresivă, să nu te gândești prea mult la ce se va întâmpla, să joci tenis, să pui primul serviciu în teren. Nu mi-am pierdut răbdarea. Am salvat câteva mingi de break, am avut determinare și cei din tribună m-au sprijinit. N-am mai văzut un public atât de gălăgios în viața mea, să joc pe această arenă a fost ceva ce am visat încă de când eram copil”, a declarat grecut Stefanos Tsitsipas după ce l-a învins pe Roger Federer.

  • 15 este locul pe care îl ocupă Stefanos Tsitsipas în clasamentul ATP