Sporturi

Roger Federer, eliminat în optimi la US Open 2018! Campionul elvețian, învins de locul 55 ATP. Video

04.09.2018 | 08:42
Roger Federer eliminat in optimi la US Open 2018 Campionul elvetian invins de locul 55 ATP Video

Tenismenul elvețian Roger Federer, cap de serie numărul 2 și locul 2 ATP, a fost eliminat, marți, în optimi de finală la US Open 2018. Cea mai mare surpriză de pe tabloul masculin al ultimului turneu de Grand Slam al anului a fost produsă de australianul John Millman, aflat pe poziția 55 în ierarhia mondială. Vezi toate detaliile despre meciurile de la US Open accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei de la Flushing Meadows.

După un prim set câștigat de Roger Federer destul de clar cu 6-2, John  Millman a început să echilibreze partida și surprinzător a câștigat setul secund cu 7-5. În următoarele două seturi, australianul s-a impus în tie-break, la 7 și la 3 și a acces în sferturile de finală după un meci care a durat trei ore și 34 de minute.

Roger Federer ratează întâlnirea cu Novak Djokovic din sferturi de la US Open 2018

Roger Federer, vizibil deranjat de căldura și umiditatea de la New York, părăsește astfel competiția și ratează o întâlnire memorabilă cu sârbul Novak Djokovic în sferturi de finală la US Open 2018. De cinci ori câștigător la Flushing Meadows, elvețianul în vârstă de 37 de ani este pentru a doua oară când ratează sferturile de finală pe cimentul american, după 2013 atunci când a fost învins de spaniolul Tommy Robredo. De remarcat că este pentru a doua oară când Federer pierde în fața unui jucător aflat în afara Top 50 la un Grand Slam după ce a câștigat setul inaugural. Prima dată s-a întâmplat în 2013, la Wimbledon, în fața ucraineanului Serghei Stakhovski.

Elvețianul Roger Federer a fost eliminat în optimi de finală la US Open 2018 de australianul John Millman, locul 55 ATP
Elvețianul Roger Federer a fost eliminat în optimi de finală la US Open 2018 de australianul John Millman, locul 55 ATP

Elvețianul nu a mai reușit să-și facă jocul spectaculos reușit în urmă cu o rundă în fața mult mai titratului australian Nick Kyrgios. La acel meci pe care l-a câștigat cu 6-4, 6-1, 7-5, Roger Federer a reușit și o lovitură măiastră care l-a lăsat cu gura căscată pe jucătorul de la Antipozi.

Millman nu are niciun turneu câștigat în carieră

Ajuns la 29 de ani, australianul născut la Brisbane se afla pentru prima dată în optimile de finală ale unui turneu de Grand Slam și juca în premieră pe arena Arthur Ashe. Mai mult, el nu are niciun trofeu în palmares, iar în acest an a pierdut finala turneului de la Budapesta.

Până la Roger Federer, australianul trecuse în primul tur de americanul Jenson Brooksby, scor 6-4, 6-2, 6-0, în turul secund de italianul Fabio Fognini, cap de serie numărul 14, scor 6-1, 4-6, 6-4, 6-1, iar în turul trei de kazahul Mihail Kukușkin, scor 6-4, 4-6, 6-1, 6-3. În sferturile de finală de la US Open 2014, John Millman îl va întâlni pe Novak Dkojovic, cap de serie numărul 6 și locul 6 ATP, care a trecut de portughezul Joao Sousa cu scorul de 6-3, 6-4, 6-3. Sârbul se află pe o pantă ascendentă după succesele reușite în acest an la Wimbledon și Cincinnati.  Nole a reușit în urma acelui rezultat să câștige pentru prima oară turneul de 1.000 de puncte de la Cincinnati, după cinci finale pierdute, și a stabilit astfel un record greu de egalat.

Celelalte trei sferturi de finală de la US Open 2018 sunt următoarele: Rafael Nadal (Spania) – Dominic Thiem (Austria), Juan Martin del Potro (Argentina) – John Isner (SUA) și Marin Cilic (Croația) – Kei Nishikori (Japonia).