Sporturi

Roger Federer i-a depăşit pe Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi! Oficial e cel mai bine plătit sportiv de pe planetă

29.05.2020 | 22:36
Roger Federer ia depasit pe Cristiano Ronaldo si Lionel Messi Oficial e cel mai bine platit sportiv de pe planeta
ADVERTISEMENT

Elveţianul Roger Federer este cel mai bine plătit sportiv de pe planetă, conform raportului presigioasei reviste Forbes pe anul 2020. O performanţă absolut remarcabilă pentru jucătorul de tenis în vârstă de 38 de ani.

Roger Federer i-a depăşit pe Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi

Veniturile lui Roger Federer, conform Forbes, se ridică la suma de 106,3 milioane de dolari. Cu această sumă el a reuşit să le ia faţa lui Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi, care au adunat 105 milioane dolari şi respectiv 104 milioane.

ADVERTISEMENT

Roger Federer este cel mai bine plătit sportiv de pe planetă, fiind un jucător de tenis. Acest lucru nu s-a mai întâmplat din anul 1990, când sportul alb îl avea în frunte pe americanul Andre Agassi.

Aproape toată suma rezultă din contracte publicitare

De reţinut că aproape toată suma, adică 100 de milioane de dolari, au ajuns în conturile elveţianului din contractele de sponsorizare pe care le are, cu Nike, Rolex sau Wilson.

ADVERTISEMENT

Este un capitol la care el i-a bătut clar pe Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi. Aceştia au încasat din contracte publicitare doar 45 milioane şi respectiv 32 de milioane.

Federer a încasat o sumă infimă din sport

Al doilea pe lista sportivilor cu câştiguri importante din contracte publicitare, dar totuşi departe de Federer, este vedeta NBA, LeBron James de la Los Angeles Lakers, cu 60 de milioane.

ADVERTISEMENT

La capitolul venituri încasate propriu-zis din performanţele sportive, Roger Federer a înregistrat un venit anual de 6.3 milioane de dolari, o sumă infimă faţă decat cele obtinute de Lionel Messi, care se bucură de un venit de 72 de milioane dolari anual, respectiv Cristiano Ronaldo (60 de milioane) şi Neymar (70,5 milioane). La acest total intră salariile şi toate bonusurile, iar diferenţa e uriaşă în fefavoarea lui Federer.

Prima femeie e pe locul 29

De notat însă că Federer, spre deosebire de cei doi fotbalişti, nu are parte de nici un bonus indiferent de performanţă, elvetianul fiind răsplătit financiar doar pentru victoriile pe care le obţine. Federer e clar detaşat de ocupanţii locurilor 2 şi 3 în clasamentul jucătorilor de tenis, aceştia împreună neajungând la cât câştigă Roger! Novak Djokovic câştigă 44,6 milioane, Rafael Nadal 40.

ADVERTISEMENT

Femeile sportive sunt departe de bărbaţi în această ierarhie,  cel mai bine plătită fiind Naomi Osaka, pe locul 29 la general, cu un total de 37.4 milioane de dolari.

Top 10 câştiguri cele mai mari în sport

1. Roger Federer, tenis 106,3 milioane dolari

2. Cristiano Ronaldo, fotbal Juventus Torino, 105 milioane

3. Lionel Messi, fotbal FC Barcelona, 104 milioane

4. Neymar, fotbal Paris Saint-Germain, 95,5 milioane

5. LeBron James, baschet Los Angeles Lakers, 88,2 milioane

6. Stephen Curry, baschet Golden State Warriors, 74,4 milioane

7. Kevin Durant, baschet Brooklyn Nets, 63,9 milioane

8. Tiger Woods, golf, 62,3 milioane

9. Kirk Cousins, fotbal american, Minnesota Vikings, 60,5 milioane

10. Carson Wentz, fotbal american, Philadelphia Eagles, 59,1 milioane

ADVERTISEMENT