Sporturi

Roger Federer l-a lăsat pe Nick Kyrgios cu gura căscată la US Open 2018! Ce lovitură a putut executa elveţianul! Video

02.09.2018 | 10:30
Roger Federer la lasat pe Nick Kyrgios cu gura cascata la US Open 2018 Ce lovitura a putut executa elvetianul Video

Roger Federer l-a lăsat pe Nick Kyrgios cu gura căscată la US Open 2018. Elveţianul a reuşit la New York un punct ireal.

În partida din turul al treilea de la US Open 2018, cea dintre Roger Federer, 2 ATP, şi Nick Kyrgios, 30 ATP, elveţianul în vârstă de 37 de ani a reuşit un punct fantastic în setul al treilea, care a tăiat răsuflarea publicului de la New York. Vezi toate detaliile despre meciurile de la US Open accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei de la Flushing Meadows.

Roger Federer a reuşit o lovitură de senzaţie la Flushing Meadows. Roger Federer s-a impus în faţa australianului în vârstă de 23 de ani după doar o oră şi 46 de minute, scor 6-4, 6-1, 7-5.  Chiar dacă se ştia dinainte de startul meciului că este o partidă de la care se aşteaptă spectacolul, protagoniştii de pe arena Arthur Ashe nu au dezamăgit nici măcar o clipă.  Totul despre turneul de la Flushing Meadows.

Roger Federer l-a lăsat pe Nick Kyrgios cu gura căscată la US Open 2018

În setul al treilea al întâlnirii, sportivul din Ţara Cantoanelor a reuşit o lovitură despre care adversarul său a spus că este cea mai bună văzută vreodată. După un schimb de mingi dificil, pe care publicul se aştepta să-l piardă fiindcă Nick Kyrgios dictase cursul acelui punct, australianul a pus o scurtă la fileu, iar Federer, cu ultimul efort rămas, a venit în grabă şi a trimis mingea pe lângă fileu în terenul adversarului său.

După ce punctul a devenit viral pe internet, strângând mii de like-uri şi redistribuiri, reacţia australianului a fost nepreţuită, provocând urmăritorii sportului alb să facă o mulţime de glume pe seama ei. Nick Kyrgios s-a oprit astfel în turul al treilea la ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open 2018, însă a putut fi, alături de Federer, protagonistul punctului turneului.

Roger Federer – Novak Djokovic în sferturile de finală la New York?

Posibilul sfert de finală de vis la US Open 2018, cel dintre Roger Federer şi Novak Djokovic, prinde tot mai mult contur la Flushing Meadows. Ambii s-au calificat în optimile de finală şi mai au nevoie de doar o victorie fiecare pentru a asigura spectacolul absolut la ultimul turneu major al sezonului. Până acum, elveţianul a trecut de Yoshihito Nishioka, Benoit Paire şi Nick Kyrgios şi-l va întâlni în optimile de finală pe australianul John Millman, locul 55 ATP, un adversar care teoretic nu-i poate pune probleme legendarului tenismen din Elveţia. Roger l-a învins pe Millman la singura confruntare, în 2015, la Brisbane, în trei seturi.

De partea cealaltă, Novak Djokovic, favoritul numărul 6 la Flushing Meadows, a trecut până acum la New York de ungurul Marton Fucsovics, locul 41 ATP, de americanul Tennys Sandgren, locul 61 ATP, şi de francezul Richard Gasquet, locul 25 ATP. Deocamdată, sârbul a pierdut în disputele purtate la US Open 2018 două seturi, unul în fiecare prima şi a doua partidă, în timp ce Federer a câştigat de fiecare dată în minimul de seturi. Elveţianul a jucat perfect la această ediţie a turneului şi are speranţe mari de a-şi trece în cont încă un turneu de Grand Slam în cont.

De altfel, cei doi s-au întâlni destul de recent, acum trei săptămâni, în finala de la Cincinnati. Novak Djokovic l-a învins atunci pe elvețianul Roger Federer, scor 6-4, 6-4, în finala turneului de la Cincinnati. Sârbul a reușit în urma acelui rezultat să câștige pentru prima oară turneul de 1.000 de puncte de la Cincinnati, după cinci finale pierdute. Nole s-a impus în fața lui Federer după o oră și 24 de minute, după ce a făcut break-ul decisiv în ambele seturi la scorul de 3-3. Djokovic a obținut astfel al 31-lea turneu de tip Masters 1.000, secondându-l pe Rafael Nadal, care are 33, în timp ce Federer are 27 de titluri de Masters. Djokovic are în total 70 de trofee cu cel de duminică. La Cincinnati, sârbul pierduse finala în anii 2008, 2009, 2011, 2012 și 2015, de 3 ori cu Roger Federer și de 2 ori în fața lui Andy Murray.