Sport

Federer s-a retras de la un turneu important! Sare şi peste Roland Garros?

Ajuns la 36 de ani şi jumătate, Federer alege să-şi păstreze energia şi să se concentreze doar pe întrecerile cele mai importante din circuitul masculin de tenis.
23.02.2018 | 21:08
Federer sa retras de la un turneu important Sare si peste Roland Garros

Roger Federer este, începând de luni, 19 februarie, cel mai vârstnic lider ATP, la 36 de ani, şase luni şi 11 zile, depăşind recordul deţinut de americanul Andre Agassi, de pe vremea când era pregătit de actualul antrenor al Simonei Halep, Darren Cahill. Agassi avea atunci 33 de ani şi patru luni, în 2003.

Elveţianul a fost prezent anul trecut doar pe 12 tablouri principale, bifând cucerirea a 7 trofee. Deşi Rotterdam nu era în programul din acest an al lui Federer, acesta a acceptat totuşi invitaţia organizatorilor olandezi, iar pe drumul spre finală şi-a asigurat şi mult dorita reîntoarcere pe locul de lider mondial. Pentru a putea juca la cel mai înalt nivel la competiţiile importante, elveţianul are nevoie şi de multă odihnă, iar astăzi a venit şi anunţul oficial privind participarea sa la turneul din Dubai, întrecere care va începe luni, 26 februarie. “Maestrul elveţian” nu va fi prezent la Dubai, următorul obiectiv important al acestuia fiind recucerirea titlului de la Indian Wells. Chiar şi renunţând la Dubai şi cu Nadal participând la Acapulco, spaniolul nu-l poate surclasa pe Federer.

Va evolua Roger Federer pe zgură anul acesta?

Este întrebarea care se află pe buzele tuturor iubitorilor de tenis. În 2017, Federer a luat o hotărâre de neclintit în ceea ce priveşte suprafaţa roşie. Elveţianul nu a evoluat la niciun turneu pe zgură. Decizia s-a dovedit a fi benefică pentru că mai apoi, la Wimbledon, s-a impus cu foarte mare siguranţă, nepierzând niciun set până la cucerirea celui de-al 8-lea său titlu pe iarba londoneză. Întrebat la Rotterdam ce va alege pentru 2018, elveţianul a spus că se va decide după Miami, dar cu siguranţă nu va fi un sezon complet de zgură pentru el.

Totuşi, uitându-ne la palmaresul fastuos al elveţianului, din vitrina cu trofee lipsesc titlurile de la Monte Carlo şi Roma. Oare va încerca să şi le atribuie anul acesta? În ciuda faptului că a jucat câte patru finale atât la Monte Carlo, cât şi la Roma, trofeul cel mare n-a ajuns niciodată în braţele marelui campion din Elveţia. 

11 titluri pe zgură a cucerit Roger Federer în cariera sa, cel mai recent fiind Istanbul 2015, iar cel mai important Roland Garros 2009.

15 finale pierdute are Roger pe zgură, între care 4 la Roland Garros.