Sporturi

Roger Federer nu va participa la Australian Open 2021! Anunţul oficial

28.12.2020 | 11:25
Roger Federer nu va participa la Australian Open 2021! Anunţul oficial
Roger Federer. Sursă foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Roger Federer (39 de ani, locul 5 mondial) nu va fi prezent la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului viitor.

Australian Open se va disputa între 8 și 21 februarie 2021. Jucătorul din Elveția nu va putea evolua la turneul din Australia pentru că nu și-a revenit după accidentarea pe care a avut-o la genunchiul drept anul trecut.

ADVERTISEMENT

Aceasta l-a făcut pe tenismenul din Elveția să fie indisponibil în cea mai mare parte din 2020 și îl va ține departe de circuit și în primele luni ale anului viitor.

Roger Federer nu va lua startul la primul turneu de Grand Slam al anului

Tony Godsick, agentul sportivului, a făcut lumină în privința participării lui Federer la Australian Open 2021. „Roger a decis să nu joace la Australian Open.

ADVERTISEMENT

A făcut un progres important în ultimele luni cu genunchiul și forma sa fizică, dar după ce s-a consultat cu echipa, a decis că cea mai bună decizie pentru el pe termen lung este să concureze din nou după Australian Open”, a spus el, potrivit Daily Mirror.

Godsick a anunțat și când s-ar putea întoarce elvețianul în circuitul masculin: „Săptămânile următoare voi începe să discut despre turneele care încep la finalul lui februarie și apoi voi începe să construiesc programul pentru restul anului”. 

Principalul obiectiv al lui Federer

Va fi pentru întâia dată în cariera tenismenului când nu va lua startul la Australian Open. În 2020, Federer a fost învins în semifinale de Novak Djokovic, cu 6-7 (1), 4-6, 3-6, acesta fiind ultima sa partidă disputată în acest an. Federer anunțase în urmă cu câteva zile că va fi prezent la Australian Open.

ADVERTISEMENT

Jucătorul din Elveția se gândește și la posibilitatea de a spune ”adio” tenisului. Federer nu mai este atât de sigur că va reveni în circuit. Sportivul care a avut parte de două operații la genunchi în acest an, spune că principalul său obiectiv este acela de a se întoarce în circuitul masculin în 2021.

Federer a fost desemnat cel mai bun sportiv din Elveția din ultimii 70 de ani. ”Sper să mă întorc în circuit în 2021. Vom vedea, dar dacă îmi voi încheia cariera în acest fel, ar fi incredibil să o fac cu acest trofeu”, a spus Federer, conform RMC Sport. Jucătorul din Elveția se află pe locul 5 în lume, cu 6.630 de puncte. El este depășit de Novak Djokovic, Rafael Nadal, Dominic Thiem și Daniil Medvedev.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri