Sporturi

Roger Federer nu va participa la Roland Garros 2020. Elvețianul a fost operat la genunchi: ”Ne vedem pe iarbă”

20.02.2020 | 14:12
Roger Federer nu va participa la Roland Garros 2020 Elvetianul a fost operat la genunchi Ne vedem pe iarba
ADVERTISEMENT

Jucătorul de tenis elvețian Roger Federer, deținător a 20 de titluri de Grand Slam în carieră, nu va participa la ediția din 2020 de la Roland Garros. Sportivul de 38 de ani a emis un comunicat în care a anunțat că a fost supus unei intervenții chirurgicale care îl va ține departe de teren pe o perioadă mai lungă de timp.

Roger Federer a anunțat că nu va participa la Roland Garros 2020. Elvețianul a fost operat la genunchi

Pentru a patra oară în ultimele cinci sezoane, Roger Federer nu va participa la Roland Garros. De această dată, la baza deciziei elvețianului stă o problemă medicală.

ADVERTISEMENT

“Genunchiul drept mă deranjează de ceva vreme. Am sperat că va dispărea, dar, după o examinare și o discuție cu echipa mea, am decis ieri să fac chirurgie artroscopică în Elveția.

După operație, medicii au confirmat că este ceea ce trebuie să fi făcut și sunt foarte încrezători într-o recuperare completă.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, voi lipsi de la turneele de la Dubai, Indian Wells, Bogota, Miami și French Open”, a spus legendarul jucător.

Roger Federer le dă mari speranțe fanilor săi și spune că va reveni odată cu startul turneelor pe iarbă, inclusiv mult așteptatul Wimbledon.

ADVERTISEMENT


”Abia aștept să joc din nou în curând, ne vedem pe iarbă!”, și-a încheiat Federer postarea.

Roger Federer, 103 trofee în circuitul ATP

În 2019, Roger Federer revenea la Roland Garros după o mai lungă pauză și ajunge până în faza semifinalelor. În penultimul act de la French Open 2019, Rafael Nadal l-a învins categoric pe Roger Federer cu scorul de 6-3, 6-4, 6-2

ADVERTISEMENT

Tot în sezonul trecut, Federer a depășit bariera celor 100 de titluri ATP. În prima parte a sezonului trecut, Roger Federer a câștigat titlul la Dubai, turneu de categoria ATP 500, după ce l-a învins în finală pe grecul Stefanos Tsitsipas.

A fost 6-4, 6-4 pentru elvețian, care ajungea astfel la 100 de titluri obținute pe parcursul carierei absolut incredibile. De la acea dată au mai urmat alte trofee și performanțe notabile în circuitul mondial pentru legenda elvețiană.

  • 103 titluri ATP are Roger Federer în carieră
  • 20 de titluri de Mare Șlem are elvețianul în palmares

În februarie 2001, la Milano, Roger Federer, 19 ani la acea vreme, îl învingea pe Joulien Boutter, jucător de la a cărui retragere au trecut deja 13 ani, și câștiga primul titlu din carieră.

ADVERTISEMENT