Roger Federer, admirat de o fostă glorie a tenisului italian: “Toţi se gândesc la bani, cu excepţia lui”

Irina Aldea   
in Sporturi
01/04/2018, 18:40
Roger Federer, admirat de o fostă glorie a tenisului italian: “Toţi se gândesc la bani, cu excepţia lui”

Lea Pericoli a fost o tenismenă celebră din Italia, iar povestea ei este fascinantă. Fosta mare sportivă, acum în vârstă de 83 de ani, a câştigat 27 de titluri, la simplu şi dublu, în cariera sa şi a strâns 264 de apariţii pentru echipa Italiei din Cupa Federaţiei.

Într-un interviu acordat recent în presa din Italia, Pericoli a oferit o opinie interesantă despre cum vede ea tenisul din ziua de azi. “Rachetele cu mult mai mari au schimbat totul, poţi face tot ce vrei pe teren. Cu rachetele de lemn eram mai puţin puternici şi cu mult mai tehnici. Mă bucur că există Roger Federer, care este foarte aproape de perfecţiune, este frumos, amabil, foarte implicat în acte de caritate, şi, cel mai important, el priveşte tenisul ca în timpurile noastre, dar se luptă cu armele de azi cu adversarii zilelor noastre”, a declarat fosta jucătoare din Italia.

Fabio Fognini, evitat complet de Lea Pericoli

”Alex Zverev arată foarte bine, are un viitor strălucit, asta dacă nu se ruinează. În general, nimeni nu mai are fascinaţie şi toţi se gândesc la bani, cu excepţia lui Federer. Vreau să spun, ştiaţi că există jucători de tenis care cer bani pentru a lupta pentru culorile ţării? În Italia, pentru a găsi un adevărat campion, trebuie să cauţi mult, să-i priveşti pe Nicola Pietrangeli şi Adriano Panatta”, a spus Pericoli, evitând complet numele lui Fognini, care a ajuns până pe locul 13 ATP în anul 2014 şi care este racheta numărul 1 a Italiei în prezent. “În schimb, fetele au parcurs un drum lung şi frumos. Le putem privi cu mândrie pe Flavia Pennetta, Roberta Vinci. Când au jucat în acea finală de Mare Şlem, am fost puternic emoţionată”, a mai spus Lea Pericoli.

Ştirea MOMENTULUI

Cine transmite la TV Valencia – Juventus, din grupele Champions League! “Liliecii” nu se tem de Ronaldo

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×