Sporturi

Roger Federer, propunere revoluţionară în tenis. Simona Halep, printre sportivii care susţin ideea elveţianului

22.04.2020 | 18:38
Roger Federer propunere revolutionara in tenis Simona Halep printre sportivii care sustin ideea elvetianului
ADVERTISEMENT

Tenisul este stopat de pandemia de coronavirus, dar VIP-urile sportului alb nu stau acasă doar să se relaxeze. După ce a cooperat cu Novak Djokovic şi Rafa Nadal la un program de întrajutorare financiară pentru jucătorii clasaţi pe locurile 250-700 în ierarhia ATP, elveţianul Roger Federer vine cu o propunere absolut revoluţionară în tenis.

Roger Federer are de mai multă vreme această idee în cap

Ajuns la vârsta de 38 de ani Roger Federer este frământat de mai multă vreme de o idee. Cea de a vedea unite sub o tutelă unică şi tenisul masculin şi cel feminin.

ADVERTISEMENT

Momentan cel masculin e organizat sub egida ATP, iar competiţiile feminine sunt apanajul WTA. Marele Roger consideră că a venit momentul să fie unite şi crede că acest lucru ar fi benefic.

Ar fi un moment cu adevărat istoric

„Doar mă întreb…. Sunt singurul care se gândește că a sosit momentul pentru ca tenisul masculin și cel feminin să fie unit și gestionat la comun? ”, a scris Federer pe pagina sa de Twitter.„Îmi imaginez o fuziune între WTA și ATP” a fost şi mai explicit Federer.

ADVERTISEMENT

O propunere cu adevărat revoluţionară pentru acest sport, pentru că ar fi garanţia ca pe viitor să nu mai apară inegalităţi în acordarea premiilor între bărbaţi şi femei.

Unul dintre cele mai rapide răspunsuri a venit din România

Răspunsul celor care au continuat să susţină diferenţiere premiilor a fost că şi valoarea jocurilor este superioară în circuitul masculin faţă de partidele de la feminin.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, care este recunoscută ca o admiratoare a lui Federer, a reacţionat prompt tot pe Twitter. „Nu ești singurul care se gândește la așa ceva”.

Federer se referă strict la organizare

Federer nu vorbește despre o bătălie dintre sexe, despre un joc între bărbați și femei, precum cel jucat de Billie Jean King împotriva lui Riggs, în 1973, anul nașterii WTA (5 ani după ATP). “Nu vorbesc despre participarea la competiție pe teren, ci despre unirea celor două organe de conducere care supraveghează turneele profesionale masculine și feminine”, subliniază Federer.

ADVERTISEMENT

Ceea ce specifică cât de confuz este acest sistem cu „diferite sisteme de clasare, logo-uri diferite, site-uri web diferite, categorii diferite de turnee. Probabil că această fuziune ar fi trebuit să fie cu mult timp în urmă, dar poate că a venit momentul astăzi. Este o perioadă grea pentru fiecare sport, dar putem ieși din el cu două asociații slăbite sau cu una mai puternică “. 

ADVERTISEMENT