Roger Federer – Rafael Nadal, semifinala de vis de la Indian Wells 2019! Episodul 39 în marele clasic al tenisului

Gabriel Esanu   
in Tenis
16/03/2019, 01:02
Roger Federer – Rafael Nadal, semifinala de vis de la Indian Wells 2019! Episodul 39 în marele clasic al tenisului
Roger Federer are victorii pe linie în ultimele cinci meciuri contra lui Rafael Nadal.

Roger Federer – Rafael Nadal este fi semifinala de vis de la Indian Wells 2019! Va fi partida cu numărul 49 dintre cei doi mari rivali. Federer a obţinut calificarea în penultimul act al turneului de Masters din California după ce a reuşit să îl învingă pe Hubert Hurcakz, scor 6-4, 6-4.

Roger Federer – Rafael Nadal, semifinala de vis de la Indian Wells 2019! Probleme medicale pentru iberic

Meciul a durat doar o oră şi un sfert, iar Roger Federer a avut nevoie de câte un break în fiecare dintre seturi pentru a obţine calificarea. Desigur, elveţianul a reuşit să se descurce excelent pe propriul serviciu. Hurcakz a avut doar două mingi de break pe parcursul meciului, ambele salvate de Federer.

Îți place NOUL FANATIK.RO? Citește AICI ȘTIREA MOMENTULUI din sport!

Rafael Nadal a avut mai multe emoţii în faţa rusului Karen Khachanov, pe care a reuşit să îl învingă la tiebreak în ambele seturi, de fiecare dată la 2. Pe parcursul setului doi, ibericul a acuzat dureri la genunchiul stâng. A cerut intervenţia fizioterapeutului şi a fost bine bandajat înainte de a relua partida.

 Roger Federer - Rafael Nadal, semifinala de vis de la Indian Wells 2019!
Nadal nu l-a mai bătut pe Federer din 2014, dar are încă avantaj clar la meciurile directe

Roger Federer – Rafael Nadal, semifinala de vis de la Indian Wells 2019! Victorii pentru Roger în ultimele 5 meciuri directe

Federer şi Nadal s-au înfruntat de 38 de ori până acum, cu ibericul reuşind să câştige nu mai puţin de 23 dintre confruntările directe. Totuşi, Federer ar putea avea un avantaj din punct de vedere al moralului, în condiţiile în care a reuşit să câştige fiecare dintre ultimele cinci confruntări directe. Ultima dintre ele în finala din 2017 de la Shanghai. În această serie este inclusă şi un duel de la Indian Wells, tot în 2017, 6-2, 6-3 pentru elveţian.

În cealaltă semifinală, Dominic Thiem îl va înfrunta pe Milos Raonic. Austriacul are avantajul de a fi mai odihnit. Nu a fost nevoit să joace în sferturile de finală. A obţinut calificarea datorită retragerii lui Gael Monfils. Nu au fost emoţii în privinţa calificării nici pentru Raonic. Victorie în minimum de seturi pentru canadian în faţa lui Miomir Kecmanovic.

 

Îți place NOUL FANATIK.RO? Citește AICI ȘTIREA MOMENTULUI din sport!
Închide ×