Sport

Roger Federer ratează US Open din cauza unei noi operații: “Voi fi în cârje mai multe săptămâni!”

Roger Federer va rata ultimul turneu de Grand Slam al anului: US Open. Campionul elvețian va suferi o intervenție chirurgicală la genunchi, care îl va ține luni de zile departe de teren.
16.08.2021 | 09:11
Roger Federer rateaza US Open din cauza unei noi operatii Voi fi in carje mai multe saptamani
ADVERTISEMENT

Fostul lider mondial din tenisul masculin, Roger Federer, va suferi o nouă intervenție chirurgicală la genunchi, acuzând probleme după încheierea sezonului de iarbă.

Roger Federer ratează US Open din cauza unei noi operații

Campionul elvețian a făcut anunțul printr-un clip postat pe Instagram spunând că a ales să facă operația pentru a scăpa de aceste probleme și speră să poată reveni în circuit și să mai joace un timp, deși are 40 de ani:

ADVERTISEMENT

„Am făcut mai multe controale medicale la genunchi. M-am accidentat în timpul sezonului de iarbă și mi-am dat seama că nu pot continua să joc. Mi-au spus că e nevoie de operație ca să mă simt mai bine și am decis să o fac.

“Voi fi în cârje pentru multe săptămâni și nu voi putea participa la nicio competiție”

Voi fi în cârje pentru multe săptămâni și nu voi putea participa la nicio competiție, deci e o decizie grea, dar știu că e corectă. Vreau să fiu sănătos, vreau să pot să mai alerg și vreau să îmi dau o speranță că pot să mă mai întorc în circuit în vreun fel.

ADVERTISEMENT

Vreau să fiu clar că sunt realist. Știu cât e de dificil să fac o nouă operație la această vârstă. Dar vreau să fiu sănătos, așa că voi trece prin procesul de recuperare, cu speranța că voi fi în continuare activ, după această perioadă de timp”, a spus Federer.

Federer a suferit alte două intervenții chirurgicale la genunchiul drept în 2020

Roger Federer a anunțat că nu există nicio șansă ca el să fie prezent la această ediție de la US Open și speră să revină la începutul anului viitor când este programat turneul de Grand Slam de la Australian Open.

ADVERTISEMENT

În acest moment, elvețianul se află pe locul 9 în clasamentul ATP. În 2020, după Australian Open, Federer a suferit alte două intervenții chirurgicale la genunchiul drept.

Roger Federer, doar 13 meciuri în 2021

Din cauza operațiilor și a pandemiei, Federer nu și-a reluat activitatea în sezonul precedent. El a ratat și turneul desfășurat la Melbourne în 2021.

ADVERTISEMENT

A evoluat însă la Roland Garros și Wimbledon. La Paris, Federer s-a retras înainte de optimile de finală, iar la Wimbledon a fost eliminat în trei seturi de Robert Hurkacz, în faza sferturilor.

În 2021, Roger Federer a bifat doar 13 meciuri în 2021, asta după ce în 2020 a jucat doar șase meciuri. Starul elvețian speră să poată reveni la începutul sezonului viitor.

 

ADVERTISEMENT