Sporturi

Roger Federer, reacţie genială după titlul 100 ATP: “Nu cred că era născut când câştigam primul trofeu”

02.03.2019 | 22:15
Roger Federer reactie geniala dupa titlul 100 ATP Nu cred ca era nascut cand castigam primul trofeu

Roger Federer a avut o reacţie genială după ce a câştigat al 100-lea titlu în circuitul ATP. Elveţianul, în vârstă de 37 de ani, l-a învins pe Stefanos Tsitsipas, care este cu 17 ani mai tânăr, scor 6-4, 6-4, în finala turneului de la Dubai şi a ajuns la o bornă incredibilă pentru tenisul masculin.

Roger Federer a glumit pe seama adversarului după titlul 100 ATP

După ce a câştigat finala de la Dubai şi titlul cu numărul 100 în circuitul ATP, Roger Federer a avut timp să glumească pe seama lui Stefanos Tsitsipas. Tenismenul de 37 de ani a declarat că nu ştie dacă adversarul său era născut atunci când el câştiga primul trofeu.

“Sunt foarte fericit pentru ceea ce am reuşit. Este fantastic faptul că am câştigat al optulea titlu al meu la Dubai şi am ajuns la trofeul 100 în carieră. Nu ştiu dacă Stefanos era născut când câştigam primul trofeu. Este un privilegiu să fiu aici. A fost o plăcere să joc împotriva unor jucători precum Pete Sampras sau Andre Agassi. Sunt sigur că Stefanos va avea o carieră frumoasă. Tenisul rămâne pe mâini bune, indiferent dacă o să mai fiu eu sau nu în circuit”, a declarat Roger Federer.

Roger Federer, reacţie genială după titlul 100 ATP. Ce i-a transmis lui Stefanos Tsitsipas
Roger Federer, reacţie genială după titlul 100 ATP. Ce i-a transmis lui Stefanos Tsitsipas

Februarie 2001 – primul titlu ATP pentru Roger Federer

În februarie 2001, Roger Federer reuşea să câştige primul titlu ATP din carieră. Elveţianul câştiga trofeul la turneul de la Milano, după ce îl învingea în finală pe Julien Boutter. Anterior, fostul număr 1 mondial mai jucase două finale, ambele pierdute în sezonul 2000.

De-a lungul carierei, Roger Federer a câştigat 20 de trofee de Mare Şlem, dintre care opt au fost obţinute la Wimbledon, şi a jucat alte zece finale. Elveţianul a jucat până în prezent 152 de finale, reuşind să câştige 100 dintre acestea. În 2018, Roger Federer a jucat şapte finale, reuşind să câştige patru trofee.