Roger Federer ia o pauză: nu joacă la Roland Garros! Când revine

Irina Aldea   
in Stiri sportive
25/03/2018, 11:05
Roger Federer ia o pauză: nu joacă la Roland Garros! Când revine

Pentru prima dată din 2014 (finală Monte Carlo – primul meci de la Roma), Roger Federer a pierdut a doua oară la rând: după înfrângerea suferită în finala ATP Masters 1000 Indian Wells, sâmbătă a fost învins în primul meci jucat la ATP Masters 1000 “Miami Open presented by Itaú” de Thanasi Kokkinakis, locul 175 mondial, scor  6-3, 3-6, 6-7. Tie-break-ul din decisivul cu Tanasi Kokkinakis a fost primul pe care Federer l-a pierdut în 2018.

Elveţianul a susţinut la conferinţa de presă de după meci că nu s-a simţit în apele lui pe teren împotriva australianului de 21 de ani: “Nu mă simţeam bine pe teren, mişcările mele nu funcţionau, am simţit că aveam şanse, dar am luat decizii greşite, bine pentru el. Mi s-a părut că a vrut să-mi dea game-ul de la începutul celui de-al doilea set, dar nu am putut să-l iau. Apoi am avut un moment care m-a costat setul şi poate meciul. A fost un pic mai bun decât mine astăzi, a fost mai relaxat, am fost pe modul de căutare al jocului pe durata întregului meci”, a mărturisit Federer.

Roger Federer a decis! Nu va juca pe zgură anul acesta

Roger a făcut anunţul pe care toată lumea îl aştepta, elveţianul repetând programul pe care l-a avut şi în 2017, program ce s-a dovedit a fi foarte benefic pentru rezultatele obţinute ulterior de Federer: “Am decis să nu joc sezonul de zgură. Nu am jucat prea bine săptămâna trecută. Încerc să-mi dau seama de lucruri acum, am ceva timp la dispoziţie. Gândesc pozitiv, fiecare meci reprezintă o altă oportunitate. Sunt dezamăgit că nu am reuşit să găsesc o cale astăzi. Voi lua o pauză, voi sta departe de tot, apoi mă voi întoarce pe teren şi am să lucrez”, a declarat Roger la conferinţa de presă.

Roger Federer pierde locul 1 în faţa lui Rafael Nadal pentru 100 de puncte, ibericul revenind în fotoliul de lider mondial pe 2 aprilie. Elveţianul are şansa de a reveni pe prima poziţie a clasamentului ATP în ciuda faptului că nu va participa la niciun turneu din sezonul de zgură. Rafael Nadal are de apărat 4.680 de puncte (1.000 de puncte la Monte Carlo, 500 de puncte la Barcelona, 1.000 de puncte la Madrid, 180 de puncte la Roma şi 2.000 de puncte la Roland Garros). “Merit să pierd statutul de lider mondial după ziua de azi, a fost atât de rău!”, a mai spus Roger.

 

Închide ×