Sport

Roger Federer, reverență pentru Serena Williams după retragerea americancei. Mesajul emoționant al marelui campion. Video

Serena Williams a jucat ultimul meci al carierei la US Open. Americanca anunțase anterior că se va retrage în momentul în care va fi eliminată. Roger Federer i-a transmis un mesaj emoționant marii campioane.
03.09.2022 | 13:55
Roger Federer reverenta pentru Serena Williams dupa retragerea americancei Mesajul emotionant al marelui campion Video
Serena Williams a disputat ultimul meci al carierei, la US Open. Roger Federer a urmărit cu emoție ultima evoluție a americancei și i-a transmis un mesaj emoționant. Sursa foto ATP Tour
ADVERTISEMENT

Ultimul meci din cariera impresionantă a Serenei Williams a fost un veritabil spectacol. Americanca a pierdut în turul 3 la US Open 5-7, 7-6 (4), 1-6 cu Ajla Tomljanovic după mai bine de trei ore de joc. Roger Federer a reacționat imediat și i-a transmis un mesaj care a făcut înconjurul planetei.

Roger Federer: ”Te rog, întoarce-te”

Roger Federer, de cinci ori câștigător al Marelui Șlem de la Flushing Meadows a urmărit plin de emoții duelul dintre Serena Williams și Alja Tomljanovic, ultimul al americancei în circuitul mondial.

ADVERTISEMENT

Jucătoarea din Australia s-a impus la capătul unui meci epocal care a pus capăt carierei fabuloase a fostului lider WTA. Federer, cu peste 100 de turnee câștigate de-a lungul anilor, i-a transmis un mesaj emoționant sportivei care a marcat tenisul mondial feminin mai bine de 25 de ani.

”Salut, Serena, sunt Roger. Vreau să te felicit pentru cariera ta impresionantă. Tu ştii ce ai realizat. Eu ştiu ce ai făcut şi ştiu, la fel ca şi tine, că a fost pur şi simplu uimitor.

ADVERTISEMENT

Probabil că părăseşti, cu sentimente diverse, acest sport minunat, care ţi-a oferit totul şi chiar mai mult de atât. Îţi doresc ţie, familiei tale şi fanilor tăi tot binele, iar eu sunt unul dintre fanii tăi. Ne va fi dor de tine.

Mă gândesc la ce a fost în 1999, la US Open, când jucai cu Martina Hingis. Am stat treaz până târziu să te văd cum lupţi şi acela a fost debutul unei cariere care s-a dovedit impresionantă.

ADVERTISEMENT

Noi te vom primi mereu cu braţele deschise şi mereu ne vom bucura să te revedem. Aşa că, te rog, întoarce-te! Şi acum, bucură-te de acest moment, bucură-te de aceste săptămâni la US Open.

Eu mă gândesc la tine, ai parte de tot respectul meu şi îţi doresc tot binele pentru viitor. Ai grijă de tine”, a spus Roger Federer, citat de ATP Tour.

ADVERTISEMENT

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ATP Tour (@atptour)

Roger Federer și Serena Williams, două legende ale tenisului

Roger Federer și Serena Williams sunt doi dintre sportivii care au intrat definitiv în Hall of Fame-ul tenisului mondial. Elvețianul, în vârstă de 41 de ani are în palmares nu mai puțin de 20 de turnee de Grand Slam câștigate, cu trei mai puține decât Serena Williams.

Carierele celor doi au început la scurtă distanță, 1995 în cazul americancei, 1998 în cel al elvețianului. Amândoi au urmărit să doboare recordurile de titluri de Mare Șlem câștigate.

Interesant este și faptul că amândoi au ieșit din clasamentele mondiale ATP, respectiv WTA în aceiași zi – 11 iulie 2022. Ambii sportivi se numără, însă, între cele mai importante personalități ale sportului mondial din ultimul secol.

ADVERTISEMENT