Sport

Roger Federer revine în circuitul ATP după mai bine de un an de pauză! Care este primul turneu la care va participa

Legendarul tenismen Roger Federer, care în ultimul an a fost chinuit de o accidentare la genunchi, și-a anunțat prezența la un turneu important din circuitul ATP.
26.04.2022 | 17:21
Roger Federer revine in circuitul ATP dupa mai bine de un an de pauza Care este primul turneu la care va participa
Legendarul tenismen Roger Federer, care în ultimul an a fost chinuit de o accidentare la genunchi, și-a anunțat prezența la un turneu important din circuitul ATP. Sursă foto: EPA-EFE/ALEXANDRA WEY
ADVERTISEMENT

Operat de două ori, fostul lider mondial a jucat numai 13 meciuri în 2021, iar după sfertul de finală de la Wimbledon a suferit o a treia intervenție chirurgicală la genunchi.

Revine Roger Federer. Și-a anunțat participarea la un turneu ATP

Tenismenul elveţian Roger Federer, ajuns pe locul 41 în clasamentul ATP, va reveni în circuit și va participa la turneul de la Basel (24-30 octombrie), pe care l-a câştigat de zece ori în carieră.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare de Rene Stauffer, autorul biografiei jucătorului. ”Roger Federer va reveni la turneul de la Basel la sfârșitul lunii octombrie. Nu a mai jucat de la Wimbledon 2021. A câștigat 10 titluri în orașul său natal, inclusiv ultimul dintre cele 103 ale sale”, a scris acesta pe contul de Twitter.

Federer a suferit două operaţii la genunchi în 2020, după Australian Open, şi a revenit în circuit anul trecut. După ce a jucat doar cinci turnee, elvețianul a suferit o a treia operaţie la genunchi. La începutul acestui an, Federer a confirmat că intenţionează să joace la competiţia demonstrativă Laver Cup, la sfârşitul lunii septembrie.

ADVERTISEMENT

Turneul de la Basel, la care fostul lider mondial a câştigat ultimul trofeu din cele 103 din palmaresul său, este primul din circuitul ATP la care îşi anunţă participarea, dar asta nu înseamnă că e primul la care va juca după ultima accidentare.

Federer, ultimul câștigător la Basel

Competiţia de 500 de puncte din oraşul elveţian nu s-a disputat în 2020 şi 2021 din cauza pandemiei de coronavirus, astfel că la ediţia din acest an Roger Federer ar urma să evolueze în calitate de deţinător al trofeului.

ADVERTISEMENT

Fostul lider al ierarhiei mondiale a părăsit Top 10 ATP în octombrie 2021 după aproape cinci ani, mai exact 1.736 de zile. Ultima dată când Federer se afla în afara acestor poziții privilegiate era la 16 ianuarie 2017 (locul 17). După ce a câştigat ediţia din acel an a Australian Open, elvețianul a urcat pe locul 10 ATP.

În cei 23 de ani petrecuți în circuitul ATP, el a obținut 1.251 de victorii şi a pierdut doar 275 de meciuri. Legendarul tenismen a câștigat în cariera sa 103 turnee, dintre care 20 de Grand Salm.

ADVERTISEMENT

Sunt în total 31 de turnee diferite pe care le-a câștigat Roger Federer, în nu mai puțin de 19 țări. Are în palmares 28 de titluri de Masters. De asemenea, titlul olimpic pe care l-a câștigat în 2008, la Beijing, în proba de dublu, alături de Stan Wawrinka, este unul de mare însemnătate în cariera de excepție a lui Roger.

ADVERTISEMENT