Sport

Roger Federer revine pe teren după mai bine de un an: ”Recuperarea a mers încet, dar fac progrese”. A anunțat la ce competiții participă în 2022

Fostul lider mondial ATP Roger Federer și-a anunțat revenirea pe terenul de tenis în toamna acestui an. Elvețianul va face echipă la Laver Cup cu Rafa Nadal și a anunțat ce planuri are pentru finalul lui 2022.
12.06.2022 | 14:57
Fostul lider mondial ATP Roger Federer și-a anunțat revenirea pe terenul de tenis în toamna acestui an. Elvețianul va face echipă la Laver Cup cu Rafa Nadal și a anunțat ce planuri are pentru finalul lui 2022.
ADVERTISEMENT

Ultimii ani au fost pentru Roger Federer plini de ghinioane și probleme medicale. A suferit două operații la genunchi în 2020 și încă una anul trecut. Tot în 2021 a jucat și ultimul meci. Acum e hotărât să revină în circuit.

Laver Cup, prima competiție la care va participa Roger Federer

Legendarul campion elvețian nu a renunțat la ideea de a reveni pe terenul de tenis deși în ultimii doi ani a suferit trei intervenții chirurgicale complicate la genunchi.

ADVERTISEMENT

Federer a anunțat că se simte pregătit se reintre în circuit și o va face în luna septembrie, la Laver Cup, competiție în care va face echipă cu o altă legendă a tenisului mondial, Rafael Nadal, proaspăt câștigător al titlului la Roland Garros.

După confruntarea dintre Europa și restul lumii, elvețianul și-a anunțat prezența la turneul de acasă, de la Basel, programat între 24 – 30 octombrie.

ADVERTISEMENT

”Cupa Laver este un început bun, pentru că nu trebuie să joc cinci meciuri în șase zile. Sper că voi fi capabil să fac asta la Basel. Am știut de la început că recuperarea va fi lentă. Nu pot decât să am răbdare.

Sunt foarte activ, merg la sală de cinci sau șase ori pe săptămână, chiar dacă joc foarte puțin tenis, mai ales cu copiii mei, dar sunt pregătit să revin”, a spus Roger Federer, citat de Reuters.

ADVERTISEMENT

Ce planuri are Roger Federer pentru 2023

Dacă lucrurile vor decurge conform așteptărilor jucătorului de tenis, acesta își propune ca în 2023 să participe la cât mai multe turnee din circuitul mondial ATP.

”Sigur că vreau să mă întorc în circuitul ATP în 2023. Nu știu încă cum și când, dar acesta este planul meu. Pentru mine este important să reintru în formă. După ce reușesc asta, pot alege să joc la orice turneu”, a mai spus elvețianul, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Roger Federer va împlini 41 de ani în luna august. Multă vreme jucătorul din ”Țara cantoanelor” a fost deținătorul recordului în materie de trofee câștigate în turneele de Mare Șlem (20, la fel ca și Novak Djokovic).

A fost devansat în acest top chiar de cel cu care va face echipă în Laver Cup, Rafael Nadal. Ibericul are în acest moment nu mai puțin de 22 de titluri de Grand Slem.

ADVERTISEMENT