Sporturi

Roger Federer a revenit cu stil în circuit! Meci nebun după 405 zile de pauză

10.03.2021 | 22:17
Roger Federer a revenit cu stil in circuit Meci nebun dupa 405 zile de pauza
ADVERTISEMENT

Roger Federer revine pe terenurile de tenis după o pauză de peste un an şi două operaţii la genunchi. Înainte de primul lui meci de la Doha, elveţianul a anunţat că se va retrage din activitate atunci când va fi forţat de genunchiul său.

Roger Federer, meci de peste două ore la revenire

UPDATE, 10 martie, ora 22:20 / Roger Federer a revenit după o pauză de peste un an în circuit și a reușit să se califice în sferturile de finală ale turneului de la Doha, după ce l-a învins pe britanicul Daniel Evans, 7-6 (8), 3-6, 7-5, la finalul unui meci care a durat două ore și 25 de minute.

ADVERTISEMENT

În sferturile de la Doha, Federer îl va înfrunta pe Nikoloz Basilashvili, jucător din Georgia clasat pe locul 42 ATP.

Totodată, elvețianul a oferit și un moment amuzant, când a uitat câteva reguli din tenis, moment care l-a amuzat și pe arbitru.

ADVERTISEMENT

„Pornesc ceasul după ce anunț scorul, ok?”, a întrebat arbitrul de scaun Mohamed Lahyani, iar Roger Federer a părut că nu își mai amintește exact câte secunde trebuie să stea: Și câte secunde sunt acum, 25?”.

“Da, da, 25”, a răspuns arbitrul.


ȘTIRE INIȚIALĂ, 10 martie, ora 16:10:

Roger Federer revine în competiţii după o pauză de peste un an

405 zile au trecut de la ultimul meci oficial disputat de Roger Federer, în seminifinala de la precedentul Australian Open, pierdut 0-3 la seturi în faţa lui Novak Djokovic pe 30 ianuarie 2020.

ADVERTISEMENT

Astăzi, 10 martie, elveţianul (6 ATP) revine pe teren, cu poftă de trofee, împotriva lui Daniel Evans (28 ATP). Partida va începe în jurul orei 17:00.

Retragerea depinde de starea genunchiului operat

La o discuţie cu jurnaliştii prezenţi la turneul de la Doha, Roger Federer a precizat şi când va spune stop carierei sale în tenisul profesionist. „Ştiu sigur că voi juca atât de mult când îmi va permite genunchiul“, a spus elveţianul.

ADVERTISEMENT

A vorbit şi despre jucătorii din noua generaţie şi a oferit o explicaţie pentru faptul că aceştia nu reuşesc să se impună în faţa vechii gărzi, formată din Djokovic, Nadal şi el însuşi.

„Problema noii generații este că Novak, Rafa și cu mine nu am fost capabili să jucăm în alt mod. Poate că unul dintre tineri mă va învinge pe mine, dar apoi va da de Novak, sau l-ar putea învinge chiar și pe Novak, dar s-ar întâlni cu Rafa și tot așa.

Le este greu pentru că mereu dau de cineva mai bun, dar cred că vom vedea o schimbare majoră în anii ce vor urma. Tot ce știu în acest moment este că Rafa, Novak și cu mine vom continua să jucăm atât cât ne va ține organismul pe fiecare dintre noi și vom încerca să câștigăm cât mai multe titluri cu putință“, a mai declarat Roger Federer.

Roger Federer nu a pierdut niciun set cu Daniel Evans

Roger Federer şi Daniel Evans s-au întâlnit până acum de4 ori şi de fiecare dată s-a impus elveţianul. Mai mult, britanicul nu i-a luat niciun set campionului din Ţara Cantoanelor.

Au fost trei meciuri ATP, toate la turnee de Grand Slam: Wimbledon 2016, Australian Open 2019 şi US Open 2019, de fiecare dată în fazele incipiente ale competiţiilor.

În afara celor trei jocuri, Federer s-a mai impus şi într-un meci de Cupa Hopman, pe suprafaţă dură în sală, în 2017.

Elveţianul este cap de serie 2 la turneul de la Doha. Posibilii adversari până în finală sunt Borna Coric în sferturi, Shapovalov sau Goffin în semifinală şi Dominic Thiem în finală. Thiem este, de altfel, principalul favorit al turneului. Federer a câştigat la Doha în 2005, 2006 şi 2011.

ADVERTISEMENT