Roger Federer revine pe zgură după trei ani de pauză! “Nu am nicio aşteptare!”

Irina Aldea   
în Tenis
02/04/2019, 13:30
Roger Federer revine pe zgură după trei ani de pauză! “Nu am nicio aşteptare!” GALERIE FOTO
Roger Federer revine în turneele pe zgură după trei ani de pauză

Roger Federer revine în turneele pe zgură după trei ani de pauză! Roger Federer, în vârstă de 37 de ani, a câştigat duminică titlul cu numărul 101, după ce l-a învins în doar 64 de minute de joc pe John Isner, scor 6-1, 6-4. Elveţianul a câştigat Miami Open în 2005, 2006 şi 2017. Dintre finalele disputate, el a pierdut-o doar pe cea din 2002, în faţa lui Andre Agassi.

Roger Federer se întoarce pe zgură după trei ani de inactivitate

După finala cu Isner, Roger Federer a vorbit cu jurnaliştii prezenţi la Miami. Elveţianul a abordat şi subiectul următorului sezon din calendarul competiţional, cel al zgurii. Federer va evolua la Madrid şi, evident, la turneul de Grand Slam, Roland Garros. Legendarul jucător de tenis din Ţara Cantoanelor a declarat că nu are nicio aşteptare referitoare la rezultatele pe care le va obţine pe această suprafaţă după o pauză de trei ani.

“Acum, planul este să joc la Madrid şi Paris (Roland Garros). Trebuie mai întâi să mă recuperez pentru că simt că am nevoie de odihnă. Dar voi reveni rapid în competiţie pe zgură, chiar dacă nu voi fi în cea mai bună formă. Mă bucur de această provocare, pentru că am ales-o cu echipa mea. Sincer, însă, nu am nicio aşteptare. Dar trebuie să-mi redau încrederea în mine pe zgură. Vom vedea”, a declarat Roger Federer la Miami.

Roger Federer pe zgura din Paris

Roger Federer, mulţumit de prima parte a sezonului

“Este un început foarte bun de an pentru mine, care include şi Cupa Hopman. Şi în Australia am jucat bine, dar totuşi am fost eliminat (în optimi). Sunt surprins, cumva, că am câştigat aici (la Miami), pentru că anul trecut după ce am pierdut în finala de la Indian Wells, ca şi anul acesta, am pierdut în primul tur”, a mai spus elveţianul la conferinţa de presă. Graţie rezultatului de la Miami, el ocupă locul 4 în clasamentul ATP.

Închide ×