Federer s-a retras de la Jocurile Olimpice! Nu va mai juca în 2016

Gabriel Esanu   
in Sporturi
27/07/2016, 00:02
Federer s-a retras de la Jocurile Olimpice! Nu va mai juca în 2016

Roger Federe nu scapă de problemele medicale. Fostul lider mondial din ierarhia ATP a decis să renunţe la participarea la Jocurile Olimpice de la Rio, ba chiar mai mult, a anunţat că nu va mai juca deloc în 2016.

Decizia lui Federer vine ca urmare a operaţiei la genunchi suferită la începutul acestui an, în urma căreia starul elveţian nu a reuşit să se recupereze complet şi a încercat să forţeze revenirea pe teren. Roger Federer promite că va reveni în 2017.

“Sînt extrem de dezamăgit să anunţ că nu voi putea să mai evoluez în acest sezon. Am analizat toate opţiunile, m-am consultat cu doctorii şi cu echipa şi am luat decizia dificilă de a încheia sezonul 2016. Am nevoie de mai mult timp de recuperare după operaţia la genunchi suferită la începutul anului. Doctorii m-au sfătuit că, dacă vreau sa mai joc în circuitul ATP în următorii ani, aşa cum intenţionez, trebuie să acord timpul potrivit de recuperare completă pentru genunchi şi corpul meu în ansamblu. Este un moment dificil pentru mine, să ratez restul anului competiţional. Totuşi, aspectul pozitiv al situaţiei este că am realizat cît de norocos am fost pînă acum în carieră, cu foarte puţine accidentări. Dragostea pentru tenis, pentru competiţie, turnee şi pentru voi, fanii, rămîne intactă. Sînt mai motivat ca niciodată şi plănuiesc să-mi concentreze toată energia pentru a reveni mai puternic, sănătos şi în formă pentru a etala un tenis ofensiv în 2017”, a scris Federer pe un cont de socializare.

Roger Federer este cel mai titrat jucător din istoria tenisului. A cîştigat 17 titluri de Mare Şlem şi a fost medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Beijing, în 2008, proba de dublu.

Ştirea MOMENTULUI

Becali vrea să profite de tensiunile de la Craiova: “Dau 3 milioane pe Mitriţă”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×