Sport

Roger Federer se pricepe și la afaceri: a renunțat la un contract de 7 milioane de lire sterline pentru a câștiga de 60 de ori mai mult

Unul dintre cei valoroși jucători din istoria tenisului, elvețianul Roger Federer, considerat de unii chiar cel mai bun, a renunțat la o afacere de 7 milioane de lire sterline cu Nike, dar acum câștigă impresionanta sumă de 440 de millioane.
08.10.2021 | 16:00
Roger Federer se pricepe si la afaceri a renuntat la un contract de 7 milioane de lire sterline pentru a castiga de 60 de ori mai mult
ADVERTISEMENT

Huddle Up, o platformă despre afacerile și banii din spatele sportului, este cunoscută pentru că de-a lungul timpului a dezvăluit sumele remarcabile de bani făcute de unele dintre cele mai mari staruri din lume, informează mirror.co.uk.

Roger Federer a renunțat la Nike în 2018

Iar ultimul pe listă este jucătorul elvețian de tenis Roger Federer, aflat în acest moment pe locul 9 ATP. Joe Pompliano, fondatorul platformei, a făcut cunoscut faptul că, în urmă cu trei ani, Federer a refuzat un contract de sponsorizare de 7 milioane de lire sterline de la Nike.

ADVERTISEMENT

În schimb, el a semnat un parteneriat cu Uniqlo, care s-a angajat să-i plătească 220 de milioane de lire sterline timp de 10 ani. De precizat că, pe 8 august, Roger a împlinit 40 de ani.

Pompliano a dezvăluit, pe Twitter, că înțelegerea nu include o clauză de pensionare și acoperă doar îmbrăcămintea. Altfel spus, Federer a încheiat parteneriat cu On Running, o altă firmă de echipament sportiv, care să-i ofere încălțămintea.

ADVERTISEMENT

Roger Federer a fost încălțat de Nike, fără să fie plătit

O perioadă de timp, jucătorul elvețian a continuat să poarte încălțăminte Nike, dar fără să fie plătit pentru acest lucru. Primele informații cu privire la noul parteneriat cu On Running au apărut la jumătatea lunii iulie, dar nu se specifica nimic concret.

Numai că Pompliano a venit cu informații. Astfel, jucătorul deține 3 procente din firma elvețiană de încălțăminte, ceea ce înseamnă că miza este de aproximativ 220 de milioane de lire sterline.

ADVERTISEMENT

Mai mult, „mister peRFect” a devenit ambasadorul mondial al firmei, care este evaluată, în prezent, la 7,4 miliarde de lire sterline.

Federer a investit 11 milioane de lire sterline în 80 de școli

Joe Pompliano, care locuiește la New York, a făcut dezvăluiri și cu privire la actele de caritate pe care le face Roger. Astfel, jucătorul elvețian a cheltuit 11 milioane de lire sterline pentru a deschide 80 de școli în Africa și a dat 700.000 de lire sterline pentru ca mulți copii africani, ale căror școli au fost închise din cauza pandemiei de Covid-19, să aibă de mânca.

ADVERTISEMENT

În plus, fostul lider ATP a donat aproximativ 5 milioane de dolari obținuți la o licitație, unde a scos la vâțnzare obiecte personale, printre care racheta cu care l-a învins pe spaniolul Rafael Nadal în finala de la Wimbledon 2007 cu 7-6 (7), 4-6, 7-6 (3), 2-6, 6-2.

De 13 ani nu mai pierduse un set alb într-un turneu de Mare Șlem

El a obținut bani și pe pantofii de sport pe care i-a purtat în finala de la Roland Garros din 2009, când l-a învins pe suedezul Robin Soderling cu 6-1, 7-6 (1), 6-4.

În ceea ce privește activitatea sportivă, Federer a jucat în ultimii doi ani doar 14 meciuri, câștigând cinci. Ultima partidă din acest an a fost în sferturile de finală de la Wimbledon, când a fost învins de polonezul Hubert Hurkacz cu 6-3, 7-6 (4), 6-0.

A fost pentru prima dată după 2008 când Roger a pierdut un set într-un turneu de Mare Șlem fără să câștige un game. Precedenta situația s-a consumat în finala de la French Open, când a fost învins de Nadal cu 6-1, 6-3, 6-0.

ADVERTISEMENT