Sporturi

Roger Federer și-a anunțat revenirea în 2021. Unde va juca primul turneu

03.02.2021 | 10:57
Roger Federer sia anuntat revenirea in 2021 Unde va juca primul turneu
ADVERTISEMENT

Tenismenul elvețian Roger Federer și-a anunțat revenirea pe teren în 2021, după mai bine de un an de pauză cauzată de o accidentare la genunchi.

Aflat pe locul 5 ATP, cel mai galonat tenismen din istorie nu a mai jucat un meci oficial din 30 ianuarie 2020, de la semifinalele turneului Australian Open, când a fost învins de Novak Djokovic.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că promisese că va veni la Melbourne pentru primul turneu de Grand Slam al anului, Federer a fost nevoit să declare forfait pentru că nu este refăcut complet.

Roger Federer revine în competiţii la turneul de la Doha

Însă, un oficial al competiției din Australia a dezvăluit că adevăratul motiv pentru care elvețianul va absenta de la turneul de Grand Slam este reprezentat de obligativitatea familiei de a sta în carantină după ce ajunge la Antipozi.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă Roger Federer a luat hotărârea să revină în competiții odată cu turneul de la Doha, programat între 8 şi 13 martie. Elvețianul a câștigat trofeul în capitala Qatarului de trei ori, în 2005, 2006 şi 2011.

”Australia a fost prea devreme din cauza genunchiului meu. Asta doare. Este unul dintre locurile în care îmi place cel mai mult să joc. Am vrut să revin la un turneu mai mic, astfel încât să nu fiu pe deplin în atenţie şi unde stresul este, de asemenea, puţin mai mic”, a spus fostul lider ATP, de şase ori câştigător la Australian Open, ultima dată în 2018.

ADVERTISEMENT

Wimbledon și Jocurile Olimpice, obiectivele lui Federer în 2021

Accidentat la Melbourne, la începutul anului trecut, Roger Federer şi-a reluat antrenamentele la finalul lunii martie, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală la genunchiul drept, la 3 februarie 2020. În iunie, Federer a fost operat din nou la genunchi şi a decis că nu va mai juca finalul sezonului.

Din cauza pandemiei de coronavirus care a întrerupt sezonul mai mult de cinci luni, el nu a pierdut foarte multe competiţii. Pentru 2021, obiectivele principale ale elvețianului sunt turneul de Grand Slam de la Wimbledon și Jocurile Olimpice de la Tokyo.

ADVERTISEMENT

Roger Federer a câștigat în cariera sa 1.242 de meciuri și 103 titluri fiind devansat în această ierarhie de la începerea Erei Open doar de fostul jucător american Jimmy Connors (1.274 de victorii și 109 titluri).

ADVERTISEMENT