Sport

Roger Federer și Rafael Nadal, cu ochii pe Euro 2020! Ce au scris după victoriile Elveției și Spaniei

Roger Federer și Rafael Nadal sunt recunoscuți ca fiind împătimiți ai fotbalului și au salutat calificarea favoriților în sferturi la Euro 2020.
29.06.2021 | 10:12
Roger Federer si Rafael Nadal cu ochii pe Euro 2020 Ce au scris dupa victoriile Elvetiei si Spaniei
ADVERTISEMENT

Ziua de marți, 28 iunie, a oferit cele mai frumoase două partide de la acest turneu final. Spania a trecut după un meci thriller de Croația, scor 5-3 după prelungiri.

În partida de seară, campioana mondială Franța a fost eliminată la loviturile de departajare de Elveția, deși la un moment dat conducea cu 3-1.

ADVERTISEMENT

Roger Federer și Rafael Nadal, în culmea fericirii după ultimele meciuri de la Euro 2020

În culmea fericirii după ce naționalele țărilor lor au reușit să ajungă în sferturile de finală de la Euro 2020, cele două legende ale tenisului, Roger Federer și Rafael Nadal, și-au strigat bucuria pe rețelele de socializare.

Primul care a reacționat a fost Nadal, care imediat după ce Spania s-a impus în cel mai nebun meci de la acest turneu final a făcut o postare pe contul de Twitter în care a ținut să-i felicite pe jucătorii lui Luis Enrique.

ADVERTISEMENT

”Ce meci din partea Spaniei! Felicitări, băieți și vă urez multă forță pentru sferturile de finală! Hai, Spania!”, a scris ibericul încântat de jocul prestat de ”Furia Roja”.

Nadal și Federer, adversari și la fotbal

Puțin mai târziu a venit și rândul marelui rival al lui Nadal, Roger Federer. Cel mai titrat jucător din istoria tenisului s-a bucurat ca un copil când Elveția a reușit să producă cea mai mare surpriză de la Euro 2020 eliminând o echipă a Franței plină de staruri.

ADVERTISEMENT

”O luptă extraordinară, ați arătat o inimă mare, iar acum suntem în sferturi!”, a scris Federer pe Twitter. Elvețianul a urmărit întâlnirea de pe Arena Națională în camera sa de hotel unde este cazat pentru turneul de la Wimbledon.

Rivali pe terenul de tenis, Nadal și Federer vor fi acum adversari virtuali și la fotbal, Elveția și Spania urmând să se întâlnească în sferturile de finală de la Euro 2020. Întâlnirea va avea loc vineri, 2 iulie, de la ora 19:00, la Sankt Petersburg.

ADVERTISEMENT

Deschamps nu se gândește la demisie

Pus la zid și ironizat după ratarea penalty-ului din meciul cu Slovacia, din faza grupelor, atacantul Alvaro Morata și-a spălat toate păcatele și a fost decisiv în victoria Spaniei în fața Croației.

Fostul selecționer Victor Pițurcă a explicat de ce Franța a fost egalată de Elveția, acuzându-i pe jucătorii campioanei mondiale că au fost prea relaxați după golul marcat de Paul Pogba. ”Piți” este de părere că selecționerul Didier Deschamps trebuia să își avertizeze jucătorii și să îi țină în continuare conectați la meci.

Didier Deschamps a fost întrebat dacă va demisiona de la cârma naționalei Franței după ratarea obiectivului la Euro 2020, dar a evitat să răspundă la această întrebare și a insistat că el și echipa au nevoie de timp pentru a trece peste uriașa dezamăgire a eșecului de pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT