News

Roger Waters critică SUA pentru conflictul declanșat de Putin: „Biden alimentează războiul din Ucraina, care ucide nu știm câți ruși”

Fostul membru al trupei Pink Floyd, Roger Waters, a criticat administrația Biden într-un interviu acordat postului CNN spunând că aceasta alimentează războiul declanșat de Rusia
07.08.2022 | 17:24
Roger Waters critica SUA pentru conflictul declansat de Putin Biden alimenteaza razboiul din Ucraina care ucide nu stim cati rusi
Roger Waters consideră SUA vinovate pentru situația din Ucraina și Taiwan. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Atunci când cei de la Pink Floyd au lansat în iarnă o piesă de susținere a Ucrainei, ce tocmai fusese invadată de Rusia, David Gilmore a precizat că Roger Waters nu a dorit să se alăture proiectului, iar ultimul interviu acordat de acesta postului CNN arată clar poziția acestuia față de acest conflict.

„Biden alimentează focul din Ucraina”

Fostul membru al trupei Pink Floyd, Roger Waters, aflat în turneu în Statele Unite a acordat un interviu celor de la CNN în care a discutat atât conflictul din Ucraina cât și ceea ce se întâmplă în China.

ADVERTISEMENT

Cunoscut pentru abordarea temelor politice, inclusiv în concertele sale, Waters a fost întrebat de ce Joe Biden a fost etichetat de acesta drept criminal de război. Fostul membru al trupei Pink Floyd a susținut că liderul de la Casa Albă este cel care alimentează acest conflict, conflict ce își are originea în acțiunile Ucrainei și nicidecum ale Rusiei.

„Ei bine, pentru început, el alimentează focul din Ucraina – aceasta este o crimă uriașă”, a susținut Waters care a precizat că Biden ar putea cumva să-l convingă pe Zelenski să negocieze încetarea războiului cu Rusia. „De ce nu îl încurajează Statele Unite ale Americii pe [Volodymyr] Zelenskyy, președintele [ucrainean], să negocieze, evitând astfel necesitatea acestui război oribil, îngrozitor, care ucide… Nu știm câți ruși”, a mai precizat acesta.

ADVERTISEMENT

Chestionat dacă nu cumva acesta dă vina pe ucraineni, poporul invadat în acest conflict, Waters susține că ei se află la originea acestui conflict.

„Ei bine, orice război, când a început? Ceea ce trebuie să faci este să te uiți la istorie și poți spune: Ei bine, a început în această zi.

ADVERTISEMENT

Ai putea spune că a început în 2008 – acest război este, în esență, despre acțiunea și reacția NATO de a se împinge până la granița cu Rusia, ceea ce au promis că nu vor face atunci când [ultimul lider al Uniunii Sovietice, Mihail] Gorbaciov a negociat retragerea URSS din întreaga Europă de Est”, a susținut fostul membru Pink Floyd.

Waters despre China și Taiwan

Față de această poziție, realizatorul CNN încearcă să-l întrebe pe Waters dacă nu cumva situația de acum este similară cu cea din cel de-Al Doilea Război Mondial, atunci când Statele Unite au intervenit decisiv pentru eliberarea Europei de sub Germania nazistă.

ADVERTISEMENT

„Nu aveți niciun rol de eliberatori! Despre ce vorbiți? Voi [SUA] ați intrat în al Doilea Război Mondial din cauza Pearl Harbour. Ați fost complet izolaționiști până la acel trist, devastator, îngrozitor din 1941”, a spus Waters.

Realizatorul CNN îl presează pe Waters, cel care și-a pierdut tatăl în acest război, dacă nu consideră totuși un lucru bun faptul că Statele Unite au intrat în război, fapt ce a dus la înfrângerea nazismului.

Din nou, artistul evită un răspuns direct și susține că, în 1941, atunci când SUA au declarat război Japoniei, războiul era deja câștigat prin sacrificiul Rusiei.

„Dar slavă Domnului că rușii câștigaseră deja războiul sângeros, aproape, până atunci. Nu uitați, 23 de milioane de ruși au murit protejându-ne pe noi doi de amenințarea nazistă”, a susținut Waters.

Întrebat despre tensiunile dintre China și Taiwan, din nou Waters susține că problema principala o reprezintă politica internațională a SUA și nicidecum ambițiile regimului de la Beijing de a controla regimul democrat taiwanez.

„Ce ar face Statele Unite dacă chinezii ar pune rachete cu arme nucleare în Mexic și Canada. Ei nu încercuiesc Taiwanul – Taiwanul face parte din China. Iar acest lucru a fost absolut acceptat de întreaga comunitate internațională încă din 1948 – iar dacă nu știți asta, înseamnă că nu citiți suficient. Mergeți și citiți despre asta! Credeți în propaganda site-ului dvs.”, a susținut fostul membru al Pink Floyd.

ADVERTISEMENT