Life

Roger Waters de la Pink Floyd, scrisoare dură pentru Olena Zelenska! Îi acuză soțul că e vinovat pentru războiul din Ucraina

Roger Waters, liderul trupei Pink Floyd, împlinește 79 de ani astăzi, pe 6 septembrie, și de ziua lui a publicat o scrisoare deschisă pentru Olena Zelenska, soția președintelui Ucrainei.
06.09.2022 | 12:10
Roger Waters de la Pink Floyd scrisoare dura pentru Olena Zelenska Ii acuza sotul ca e vinovat pentru razboiul din Ucraina
Roger Waters d ela Pink Floyd, mesaj controversat dedicat Olenei Zelenska, soția lui Volodimir Zelenski / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Roger Waters de la Pink Floyd continuă seria de mesaje controversate cu privire la rolul familiei prezidențiale din Ucraina în declanșarea războiului din 24 februarie. Admirator declarat al președintelui Rusiei, artistul a publicat pe contul său de socializare o scrisoare deschisă dedicată Olenei Zelenska, soția lui Volodimir Zelenski, în cadrul căreia îi cere să își convingă soțul să respecte promisiunile electorale pe care le-a făcut în 2019, atunci când a câștigat alegerile.

Roger Waters de la Pink Floyd, mesaj controversat pentru familia prezidențială din Ucraina

Ajuns la 79 de ani, Roger Waters continuă seria de mesaje care au provocat agitație în cadrul Occidentului, susținerea lui fățișă pentru cauza Rusiei în privința războiului din Ucraina fiind, încă o dată, exprimată public.

ADVERTISEMENT

De data aceasta, el, printr-o scrisoare deschisă dedicată Olenei Zelenska, îi cere soției președintelui Ucrainei să facă presiuni asupra acestuia pentru ca Ucraina să renunțe la luptă și să nu mai ceară sprijinul Occidentului împotriva Rusiei.

”Inima mea sângerează pentru tine și pentru toate familiile ucrainene și rusești, devastate de teribilul război din Ucraina. Sunt în Kansas City, SUA. Tocmai am citit un articol pe BBC.com, aparent preluat dintr-un interviu pe care l-ați înregistrat deja pentru un program numit „Sunday with Laura Kuenssberg” care urmează să fie difuzat la BBC astăzi, 4 septembrie.

ADVERTISEMENT

BBC.com vă citează spunând că „Dacă sprijinul pentru Ucraina este puternic, criza va fi mai scurtă”. Hmmm?”, scrie, în preambulului mesajului dedicat soției președintelui Ucrainei, Roger Waters.

Roger Waters îi cere lui Zelenski să respecte promisiunile electorale făcute

Legendarul lider al trupei Pink Floyd susține că felul în care e sprijinită Ucraina de puterile occidentale împotriva Rusiei este toxic și că ar trebui să înceteze lupta pentru eliberarea teritoriilor ocupate de Armata Roșie.

ADVERTISEMENT

”Depinde de ceea ce înțelegeți prin „sprijin pentru Ucraina”? Dacă prin „sprijin pentru Ucraina” înțelegi ca Occidentul să continue să furnizeze arme armatelor guvernului de la Kiev, mă tem că s-ar putea să te înșeli tragic. Aruncarea combustibilului, sub formă de armament, într-o luptă cu foc, nu a funcționat niciodată pentru a scurta un război în trecut și nu va funcționa acum”, mai spune Roger Waters care, printre altele, indică SUA ca principal vinovat al războiului din Ucraina, iar restul puterilor occidentale le indică ca fiind interesate să prelungească conflictul.

Desigur, Roger Waters propune o soluție diferită pentru ca războiul din Ucraina, început pe 24 februarie cu armata rusă invadând țara vecină, să se finalizeze altfel. Iar cheia, susține cântărețul, este la Volodimir Zelenski.

ADVERTISEMENT

”Dacă, în schimb, dorim să obținem un rezultat diferit, este posibil să trebuiască să căutăm o cale diferită și acea cale poate fi în bunele intenții declarate anterior ale soțului tău. Da, mă refer la platforma pe care a candidat atât de lăudabil pentru funcția de președinte al Ucrainei, platforma pe baza căreia și-a câștigat victoria fulgerătoare istorică la alegerile democratice din 2019. El a stat pe platforma electorală a următoarelor promisiuni.

1. Pentru a pune capăt războiului civil din Est și a aduce pace în Donbas și autonomie parțială în Donețk și Lugansk.

2. Și să ratifice și să implementeze restul corpului acordurilor de la Minsk 2.

”Soțul tău a fost de acord cu acele demiteri totalitare, antidemocratice ale voinței poporului ucrainean”

Se poate doar presupune că politicile electorale ale soțului tău nu s-au potrivit cu anumite facțiuni politice din Kiev și că acele facțiuni l-au convins pe soțul tău să-și schimbe diametral cursul ignorând mandatul popoarelor. Din păcate, soțul tău a fost de acord cu acele demiteri totalitare, antidemocratice ale voinței poporului ucrainean, iar forțele naționalismului extrem care pândiseră, răuvoitoare, în umbră, au condus, de atunci, Ucraina. Tot de atunci, ei au depășit orice număr de linii roșii care au fost stabilite destul de clar de-a lungul unui număr de ani de vecinii tăi Federația Rusă și, în consecință, ei, naționaliștii extremi, au pus țara ta pe calea acestui dezastruos. război.

Dacă greșesc, vă rog să mă ajutați să înțeleg cum?

Dacă nu greșesc, vă rog să mă ajutați în demersurile mele sincere de a-i convinge pe liderii noștri să oprească măcelul, măcelul care servește doar intereselor claselor conducătoare și ale naționaliștilor extremi atât aici, în Occident, cât și în frumoasa voastră țară, pe cheltuiala celorlalți dintre noi, oameni obișnuiți, atât aici, în Vest, cât și în Ucraina, și de fapt, oameni obișnuiți din întreaga lume. Nu ar fi mai bine să ceri punerea în aplicare a promisiunilor electorale ale soțului tău și să pui capăt acestui război mortal?”, a mai notat Roger Waters.

Roger Waters, mesaje de susține pentru Putin după începerea războiului din Ucraina

Roger Waters nu este la primul mesaj prin care cere Ucrainei să renunțe la lupta cu Rusia. Acum câteva săptămâni, cântărețul care a cunoscut celebritatea alături de Pink Floyd a susținut că Sevastopolul, oraș din Crimeea ocupată, este pământ rusesc.

Mai mult, el l-a numit pe Joe Biden criminal de război, acuza SUA și NATO că stau la baza începerii conflictului din Ucraina. Mai mult, susține el, Rusia este țara care a câștigat cel de-al doilea război mondial, iar Vladimir Putin este un lider care este demonizat, fără motiv, de puterile occidentale.

ADVERTISEMENT