Pariuri sportive

Roland Garros 2018: Care sunt favoritele și ce șanse are Simona Halep să se impună?!

27.05.2018 | 10:15
Roland Garros 2018 Care sunt favoritele si ce sanse are Simona Halep sa se impuna

Atenția pasionaților de sport din întreaga lume se îndreaptă spre tenis înainte de începerea Campionatului Mondial de Fotbal Rusia 2018, asta pentru că între 27 mai și 10 iunie se desfășoară turneul de la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Șlem din acest an. Și cum Simona Halep este principala favorită pe tabloul feminin, microbiștii de la noi din țară vor sta cu ochii ațintiți spre competiția WTA, sperând că favorita lor – actualmente numărul 1 mondial – va reuși să câștige primul trofeu din carieră la o competiție de acest calibru.

Simona Halep

În afară de faptul că este lider mondial, să nu uităm că Halep a mai jucat finala la Ronald Garros în 2014 și 2017. Cota de 7.00 oferită de casele de pariuri sportive online ține cont și de faptul că Simona a fost aproape de a se impune la Openul Australian în acest an. Constănțeanca nu avut cel mai reușit sezon pe zgură, însă a reușit să progreseze de la un turneu la altul, fiind eliminată în turul secund la Stuttgart, în sferturi la Madrid și apoi în finala de la Roma. Chiar dacă nu va reuși să câștige turneul, Simona Halep ar trebui cel puțin să ajungă până în faza semifinalelor conform așteptărilor noastre.

Vezi promoțiile caselor de pariuri online recomandate de PariuriX și plasează pariuri antepost, pre-meci și live pe meciurile de la ediția 2018 a turneului Roland Garros!

Elina Svitolina

Sportiva ucraineancă a declarat că își dorește foarte mult să se impună în această competiție și totodată, faptul că Simona Halep nu ar fi trebuit să fie considerată principala favorită la câștigarea turneului, ci Serena Williams. Totodată Svitolina a mai trimis săgeți către Halep, spunând că locul 1 mondial nu este mai valoros decât câștigarea unui titlu de Mare Șlem. Cert este că după ce a învins-o în finala de la Roma pe Halep cu un convingător 2-0 (6-0, 6-4), Svitolina este îndreptățită să fie considerată una dintre principalele favorite la câștigarea turneului și nu este de mirare că numărul 4 mondial a primit o cotă de 8.00 din partea caselor de pariuri sportive online.

Maria Sharapova

Fostul lider mondial pare să-și fi revenit într-o oarecare măsură după suspendarea care a ținut-o departe de principalele arene de tenis timp de 15 luni, însă sportiva din Rusia nu pare încă pregătit pentru a se impune într-un Mare Șlem. Chiar dacă Sharapova s-a mai impus de două ori Roland Garros, în 2012 și 2014, ultima dată câștigând finala  în fața Simonei Halep, într-o partidă care a avut 3 seturi, rusoaica a fost învinsă de actualul număr unu mondial în urmă cu o săptămână, la Roma. Cota de 12.00 primită de Sharapova pare să fie bazată pur și simplu pe numele sportivei, mai mult decât pe forma ei recentă.

Garbine Muguruza

Muguruza este o jucătoare imprevizibilă, asta pentru că rezultatele ei cele mai bune au fost precedente de performanțe extrem de modeste. Dacă tiparul s-ar păstra, ne putem aștepta ca spanioloaica să performeze în acest an la turneul din Franța. Câștigătoarea Roland Garros din 2016 este fără îndoială una dintre cele mai periculoase adversare ale Simonei Halep în această competiție, chiar dacă nu a performat deloc convingător luna aceasta la turneele de la Madrid și Roma. Cota de 17.00 primită de actualul număr 3 mondial nu este una deloc de neglijat.

Jelena Ostapenko

Tânăra jucătoare în vârstă de 20 de ani care a impresionat lumea tenisului în 2017, după ce a reușit să câștige Roland Garros deși nu se afla pe lista capilor de serie – performanță care nu mai fusese reușită în ultimii 84 de ani – nu pare să fie în cea mai bună formă a sa, pierzând în primul tur la Madrid în fața Irinei Begu și apoi în turul a 3-lea la Roma, în fața Mariei Sharapova. În 2018, Ostapenko a înregistrat 11 victorii și 11 înfrângeri, fapt pentru care cota de 15.00 pentru câștigarea turneului este nejustificat de mică.

Serena Williams

După ce Federația Franceză de Tenis a anunțat că nu o introduce pe Serena Williams pe tabloul favoritelor, este clar că șansele sportive americance nu sunt prea mari, pentru că va da piept cu jucătoarele de top încă din primele runde. Totodată, să nu uităm faptul că fostul număr 1 mondial a revenit de curând în circuit după ce a lipsit 14 luni, absență datorată nașterii primului său copil. La începutul lunii martie, Serena a fost eliminată de către sora sa mai tânără, Venus, în turul al treilea de la Indian Wells, iar mai apoi, la o săptămână distanță a fost trimisă acasă încă din primul tur de către Naomi Osaka. De atunci, Serena nu a mai evoluat. În condițiile date, cota de 15.00 pentru triumful ei la Roland Garros pare mult prea mică.

Petra Kvitova

Petra Kvitova a început anul extrem de bine, cu 30 de victorii și doar 6 înfrângeri, câștigând deja 4 titluri în 2018. Sportiva cehă merge la Roland Garros după ce a câștigat 11 meciuri consecutive și două turnee pe zgură în luna mai, Openul de la Praga și Openul din Madrid. Totuși, să nu uităm că sportiva revenită după ce a fost rănită la mână de către un atacator în 2016 a câștigat 20 dintre cele 24 de titluri ale sale pe iarbă și hard. Probabil aceste este și motivul pentru care agențiile de pariuri online i-au acordat o cotă atât de mare pentru câștigarea turneului: 17.00.