LIVE Actualizat 07-06-2021
18:07

Roland Garros 2021. Rafael Nadal, marș triumfal spre titlul cu numărul 14 la Paris

Ediția 2021 a Roland Garros, cel de-al doilea turneu de Mare Șlam al anului, se dispută la Paris în perioda 30 mai - 13 iunie.
07.06.2021 | 21:06
Roland Garros 2021 Rafael Nadal mars triumfal spre titlul cu numarul 14 la Paris
Tenismenul spaniol Rafael Nadal, locul 3 ATP, s-a calificat pentru a 15-a oară în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
07-06-2021
18:07

Nadal, calificare facilă în sferturi

Tenismenul spaniol Rafael Nadal, locul 3 ATP, s-a calificat pentru a 15-a oară în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros.

El l-a învins, cu scorul de 7-5, 6-3, 6-0, pe italianul Jannik Sinner, locul 19 ATP şi cap de serie numărul 18, după un meci care a durat două ore şi 17 minute. În turul următor, Nadal va evolua împotriva argentinianului Diego Schwartzman, locul 10 ATP şi cap de serie numărul 10.

Programul complet al sferturilor de pe tabloul masculin este următorul:

  • Novak Djokovic (Serbia), locul 1 ATP – Matteo Berrettini (Italia), locul 9 ATP
  • Rafael Nadal (Spania), locul 3 ATP – Diego Schwartzman (Argentina), locul 10 ATP
  • Alexander Zverev (Germania), locul 6 ATP – Alejandro Davidovich Fokina (Spania), locul 46 ATP
  • Daniil Medvedev (Rusia), locul 2 ATP – Stefanos Tsitsipas (Grecia), locul 5 ATP
07-06-2021
15:18

Djokovic a ajuns în sferturi după ce a fost condus cu 2-0 la seturi

Tenismenul sârb Novak Djokovic s-a calificat cu mari emoții în sferturile de finală, după ce a fost condus cu 2-0 la seturi de tânărul italian Lorenzo Musetti (19 ani).

Liderul clasamentului ATP a cedat la tie-break primele două seturi, la 7 și la 2, iar apoi le-a câștigat extrem de clar pe următoarele două: 6-1, 6-0. La scorul de 4-0 în decisiv pentru sârb, Musetti a abandonat din cauza unor probleme medicale.

Este pentru a cincea oară în carieră când Djokovic revine de la 0-2 la seturi într-un Grand Slam, ultima dată fiind în 2015, la Wimbledon, cu Kevin Anderson. În sferturile de finală, Djokovic va da peste un alt italian, Matteo Berrettini, cap de serie numărul 9, care în optimi a profitat de retragerea elvețianului Roger Federer.

07-06-2021
13:20

Duel inedit în sferturi pe tabloul feminin

Jucătoarea americană Cori Gauff, în vârstă de 17 ani, a ajuns în premieră în sferturile de finală de la Roland Garros, acolo unde va da peste cehoaica Barbora Krejcikova, care este și ea pentru prima oară între primele 8 pe zgura de la Paris.

Gauff, locul 25 WTA, a dispus de tunisianca Ons Jabeur, locul 26 mondial, scor 6-3, 6-1, în doar 53 de minute. Krejcikova, numărul 33 mondial, a acces în sferturi, după ce a trecut de americanca Sloane Stephens, locul 59 WTA, scor 6-2, 6-0, după o oră și șapte minute.

07-06-2021
07:41

Novak Djokovic, Rafael Nadal și Iga Swiatek, în programul zilei de luni pentru calificarea în sferturile de finală

Principalii favoriți la câștigarea turneului joacă luni pentru calificarea în sferturile de finală. Novak Djokovic îl va înfrunta pe italianul Lorenzo Musetti, iar Rafa Nadal are meci cu Janik Sinner, tot din Italia. 

Matteo Berrettini este deja calificat în sferturile de finală, după ce Roger Federer și-a anunțat retragerea din competiție. Îl va înfrunta pentru semifinale pe învingătorul dintre Djokovic și Musetti. Pe tabloul masculin, Iga Swiatek o înfruntă pe Marta Kostyuk.

Programul de luni la Roland Garros 2021

 

Rezultatele de duminică la Roland Garros 2021
06-06-2021
17:34

Serena Williams, eliminată în optimile de la Roland Garros

Serena Williams, favorită numărul 7, a fost eliminată de Elena Rybakina, scor 3-6, 5-7, în optimile de finală de la Roland Garros. Sportiva din Kazahstan o va întâlni pe Anastasia Pavlyuchenkova în sferturile de finală. Anterior, Serena Williams le-a eliminat pe Irina Begu, Mihaela Buzărnescu şi Danielle Collins.

În aceeaşi fază se vor mai întâlni Tamara Zidansek şi Paula Badosa. Celelalte jucătoarea calificate în sferturi vor fi decise în urma meciurilor de luni. 

06-06-2021
14:57

Calificat în turul 4, Roger Federer a decis, surprinzător, să declare forfait

Fostul lider mondial a abandonat turneul parizian, deși tocmai se calificase în turul patru. Elvețianul și-a explicat gestul prin faptul că nu se aștepta să ajungă atât de departe în competiția de la Paris, după problemele medicale pe care le-a avut în ultime vreme.

”După discuții cu echipa mea, am decis să mă retrag de la Roland Garros. După două operații la genunchi și peste un an de reabilitare, este important să îmi ascult corpul și să mă asigur că nu mă forțez în drumul meu spre recuperare.

Sunt încântat că am jucat trei meciuri. Nu există sentiment mai plăcut decât să mă întorc pe teren. Este important pentru mine să-mi depășesc limitele. Nu m-am antrenat niciodată în ultimul an și jumătate timp de 3 ore și 35 de minute pentru că am știut că nu ar fi ok.

Nu m-am așteptat să trec de trei tururi în această manieră la Roland Garros. Mă gândesc și la Wimbledon”, a transmis Roger Federer, prin intermediul unui comunicat.

06-06-2021
11:02

Irina Begu și Nadia Podoroska sunt în sferturile de finală de la Roland Garros în proba de dublu

Irina Begu și Nadia Podoroska au obținut calificarea în sferturile de finală după ce le-au învins pe Clara Burel și Chloe Paquet, scor 6-3, 6-1. 

Pentru calificarea în semifinale, Begu și Podoroska le vor înfrunta pe câștigătoarele din partida Sharon Fichman/Giuliana Olmos – Petra Martic / Shleby Rogers, programată luni. 

Irina Begu și Nadia Podoroska și-au asigurat un cec în valoare de 49.853 dolari pentru calificarea în sferturile de finală în proba de dublu la Roland Garros 2021.

05-06-2021
15:49

Când se joacă meciul Sorana Cîrstea - Tamara Zidansek

Organizatorii de la Roland Garros au anunţat că meciul Sorana Cîrstea – Tamara Zidansek se va disputa duminică, de la ora 12:00, în optimile de finală. Partida va fi prima a zilei pe Arena “Suzanne-Lenglen”.

Dacă o va elimina pe Tamara Zidansek, Sorana Cîrstea se va califica în sferturi, unde se va duela cu jucătoarea care va câştiga meciul Marketa Vondrousova – Paula Badosa.

05-06-2021
15:24

Calificare fără prea mari emoții

Horia Tecău și partenerul său din Germania, Kevin Krawietz, s-au impus în trei seturi, scor 6-3, 3-6, 6-3, în fața perechii Jamie Murray/Bruno Soares și s-au calificat în sferturile de finală ale turneului parizian, după o oră și 37 de minute de joc.

În faza următoare, Horia Tecău și Kevin Krawietz îi vor întâlni pe columbienii Juan Sebastian Cabal/Robert Farah. Pentru accederea în sferturi, în faza următoare, Tecău și Krawietz și-au asigurat un cec în valoare de 50.000 de dolari și vor primi și 360 de puncte ATP.  

Horia Tecău și Kevin Krawietz au disputat două finale în acest an, ambele pierdute, la Rotterdam și Barcelona.

05-06-2021
13:25

Irina Begu și Nadia Podoroska merg mai departe în proba de dublu

Irina Begu și partenera ei din proba de dublu, Nadia Podoroska, s-au impus, sâmbătă, în trei seturi, scor 7-5, 3-6, 6-3, în fața perechii Shuko Aoyama și Ena Shibahara, și s-a calificat în optimile de finală.

Întâlnirea care a durat 2 ore și 15 minute a început foarte bine pentru cu Aoyama și Shibahara care au condus cu 4-2. Begu și Podoroska au avut, însă, puterea să reintre în meci și și-au adjudecat primul set cu 7-5.

L-au cedat pe cel de al doilea, dar l-au controlat în totalitate pe cel decisiv și vor înfrunta în optimi perechea Clara Burel/Chloe Paquet. Pentru această performanță Irina Begu și Nadia Podoroska și-au asigurat un cec în valoare de 29.325 de dolari și vor primi și 240 de puncte WTA.

04-06-2021
21:58

Rezultatele de vineri, în turul 3 la Roland Garros

Vineri a fost o nouă zi cu mari surprize la Roland Garros. Aryna Sabalenka, favorită 3, este cel mai mare cap de serie care iese din turneu. Fabio Fognini este învins în minimum de seturi de Delbonis.

Rezultatele de vineri pe tabloul masculin

 

Aryna Sabalenka a fost eliminată în turul 3 la Roland Garros. Sursă foto: Captură flahscore.com
04-06-2021
19:12

Ana Bogdan a pierdut dramatic meciul cu Paula Badosa Gibert

Ana Bogdan a fost aproape de cea mai bună performanță a carierei, optimi de finală la Roland Garros. Locul 102 WTA, românca a început în forță meciul, câștigând primul set cu 6-2.

În setul al doilea, la scorul de 6-5 pentru ea, Ana a avut o minge de meci, dar care a fost salvată de iberică, egalitatea fiind restabilită la tie-break, 6-7. În decisiv, raportul de forțe dintre cele două sportive a fost extrem de echilibrat, dar Paula Bardosa Gibert a reușit să se impună în cele din urmă cu 6-4.

Confruntarea româncei cu cea de-a 35-a jucătoare a lumii a durat nu mai puțin de 2 ore și 53 de minute.

04-06-2021
15:10

Sorana a demolat-o pe Kasatkina, 6-3, 6-2, și merge în optimi

6-2, Game, Set, Match Sorana Cîrstea! Românca se impune în două seturi și va juca în optimi contra Tamarei Zidansek, locul 85 WTA.

5-2, Break Cîrstea! Românca va servi pentru victorie!

4-2, Game Cîrstea. Sorana nu îi dă nicio șansă adversarei cu backhand-ul!

3-2, Game Kasatkina. Rusoaica încearcă să rămână în meci!

3-1, Game Cîrstea. Sorana își consolidează avantajul!

2-1, Break Cîrstea. Sorana revine cu un nou break.

1-1, Break Kasatkina. Rusoaica reușește să facă re-break, profitând și de câteva erori neforțate ale Soranei.

1-0, Break Sorana. Românca începe în forță și actul secund!

A început setul al doilea!

6-3, Game, Set Sorana Cîrstea! Roâmânca a ratat primele trei mingi de set, dar o câștigă pe cea de-a patra.

5-3, Game Kasatkina. Rusoaica rezistă cu greu în acest set, după ce salvează și o minge de set a Soranei.

5-2, Game Sorana! Continuă evoluția încântătoare a româncei.

4-2, Break Cîrstea. Game fantastic reușit de Sorana.

3-2, Game Kasatkina! După un început dominat al româncei, rusoaica încearcă să recupereze teren.

3-1, Rusoaica reușește să câștige primul ei game din această confruntare!

3-0, Game Cîrstea. Meciul s-a reluat de la minge de break pentru Kasatkina, pe care Sorana a salvat-o in extremis. Românca ia și acest game cu două apariții decise la fileu.

  • Meciul este oprit pentru câteva clipe, după ce românca a căzut game-ul al treilea. Românca a avut nevoie de îngrijiri medicale.

2-0, Break Cîrstea! Început bun de meci pentru Sorana

1-0, Game Cîrstea! Sorana câștigă cu greu primul game al partidei.

A început primul set al meciului dintre Cîrstea și Kasatkina!

04-06-2021
12:44

Meciurile de la Roland Garros au fost întrerupte din cauza ploii

Ploaia a întrerupt turul trei al competiției masculine de la Roland Garros, cu excepția meciului dintre Alexander Zverev și Lazlo Djere, care se joacă sub acoperișul stadionului Philippe-Chartrier.

Partidele amânate de ploaia de la Paris sunt Kei Nishikori – Henri Laaksonen, Federico Delbonis – Fabio Fognini și Casper Ruud – Alejandro Davidovich Fokina.

În ceea ce privește tabloul feminin, la ora 15:40, Sorana Cîrstea ar trebui să o înfrunte pe Daria Kasatkina, iar de la ora 18:10, Ana Bogdan e programată să joace contra Paulei Badosa.

04-06-2021
09:56

Jucătoare arestată la Roland Garros! Blat la meciul disputat de Andreea Mitu şi Patricia Ţig

Scene incredibile la Roland Garros. Jucătoarea Iana Sizikova a fost arestată într-o anchetă ce vizează meciul din primul tur de anul trecut de la Roland Garros dintre Andreea Mitu/Patricia Ţig – Iana Sizikova/Madison Brengle. 

Iana Sizikova a fost reţinută joi după meciul pierdut alături de Ekaterina Alexandrova, 1-6, 1-6 cu Storm Sanders și Ajla Tomljanovic. Sizikova este acuzată de blat după ce a comis două duble greşeli şi nu a ajuns la o minge uşor de returnat în timpul meciului cu Ţig/Mitu, care au obţinut şi calificarea în turul următor: 7-6(8), 6-4.

 

03-06-2021
19:03

Șase români joacă vineri la Paris

Pe terenul 14, Sorana Cîrstea, locul 54 WTA, va evolua, vineri, cu rusoaica Daria Kasatkina, locul 37 WTA, în turul trei la French Open. Partida este a doua după un meci de simplu masculin. Jocurile încep la 12.00.

Ana Bogdan, locul 102 WTA, va evolua cu spaniola Paula Badosa, locul 35 WTA, în aceeași fază a competiției. Acest meci este ultimul pe arena Simonne-Mathieu, după o partidă de simplu feminin şi două de simplu masculin.

Tot vineri, vor evolua, în turul al doilea, perechile Horia Tecău/Kevin Krawietz (România/Germania), cap de serie numărul 9, cu Yen-Hsun Lu/Yoshihito Nishioka (Taiwan/Japonia), Andreea Mitu/Iulia Putintseva (România/Kazahstan), cu Nicole Melichar/Demi Schuurs (SUA/Olanda), cap de serie numărul 3, Raluca Olaru/Nadia Kichenok (România/Ucraina), cap de serie numărul 16, cu Clara Burel/Chloe Paquet (Franţa), şi Monica Niculescu/Jelena Ostapenko (România/Letonia), cap de serie numărul 12, cu Nao Hibino/Oksana Kalashnikova (Japonia/Georgia).

03-06-2021
17:52

Federer și-a ieșit din pepeni la meciul cu Cilic

Roger Federer, locul 8 ATP, şi-a ieşit din pepeni după ce a primit un avertisment în timpul meciului cu croatul Marin Cilic, locul 47 ATP, din turul al doilea al French Open şi a avut o discuţie lungă cu arbitrul de scaun.

Elveţianul a câştigat destul de uşor primul set, cu 6-2, apoi şi-a pierdut serviciul şi a fost condus de Cilic pe tot parcursul setului secund. La 1-3, Federer s-a dus să-şi ia prosopul şi să-şi şteargă racheta şi a primit un avertisment pentru că a întârziat serviciul adversarului său. Cilic era pregătit să servească, dar fostul lider ATP nu era la primire.

Considerând că a fost penalizat în mod nedrept, Roger Federer s-a sprijinit cu mâna pe fileu în faţa scaunului arbitrului, şi-a încrucişat picioarele şi a explicat, cu gesturi lămuritoare: ”Vin de aici, mă duc acolo, mă întorc. Crezi că sunt lent? Nu m-ai văzut niciodată jucând? El a făcut asta de zece ori în primul set şi nu l-ai oprit”.

Federer a continuat apoi agasat. ”Asculţi sau vorbeşti? Te-am ascultat până acum, tu mă asculţi? (…) Crezi că a fost deranjat că a durat prea mult, hai să-l întrebăm!” Şi Federer i-a strigat rivalului său: ”Am fost prea lent?”

Cilic s-a apropiat de cei doi, încercând să îi explice regula: ”Te-am așteptat în câteva rânduri”. Federer a replicat: ”Înțeleg și eu regulamentul”. Elveţianul a reluat jocul după minute bune, în aplauzele publicului, dar fără a reuşi să-şi scoată episodul din memorie. La schimbarea terenurilor, supărat în continuare, a vorbit din nou cu arbitrul, care a rămas la părerea sa.

”Este pentru prima dată când un tip serveşte în timp ce eu nu sunt încă acolo şi tu nu ai reacţionat, nu spui nimic…”, a spus Federer, indicând că nu a înţeles că Marin Cilic părea să dea semne de nerăbdare. ”M-am gândit că ai înţeles”, a răspuns arbitrul. ”Te-ai gândit… Te-ai gândit greşit”, a reacţionat imediat favoritul numărul 8.

Roger Federer a pierdut setul secund, 2-6, apoi s-a impus într-un set 3 foarte echilibrat, 7-6 (4). Scăpat de tensiune, elveţianul a defilat în setul al patrulea şi a câştigat meciul cu 6-2, 2-6, 7-6 (4), 6-2, după două ore şi 35 de minute de joc.

03-06-2021
15:22

Monica Niculescu e în turul doi, la dublu

Perechea Monica Niculescu/Jelena Ostapenko (România/Letonia), cap de serie numărul 12, s-a calificat în turul doi al probei de dublu de la Roland Garros.

Cele două au învins, în runda inaugurală, cu scorul de 6-0, 6-3, după puțin peste o oră de joc, cuplul Marta Kostyuk/Aliaksanda Sasnovich (Ucraina/Belarus). În faza următoare, Niculescu și Ostapenko vor întâlni perechea Nao Hibino/Oksana Kalashnikova (Japonia/Georgia).

03-06-2021
13:34

Karolina Pliskova, învinsă de Sloane Stephens

Jucătoarea cehă de tenis Karolina Pliskova, cap de serie numărul 9 și locul 10 WTA, a fost eliminată în tuurl doi la Roland Garros.

Cehoiaca a fost învinsă de americanca Sloane Stephens, locul 59 WTA, scor 5-7, 1-6, după puțin peste o oră și jumătate.

03-06-2021
12:20

Irina Begu, start lansat la dublu

Perechea Irina Begu/Nadia Podoroska (România/Argentina) s-a calificat în turul doi al probei de dublu din cadrul turneului de la Roland Garros.

Cele două au învins cuplul francez Estelle Cascino/Jessika Ponchet, scor 6-3, 6-1, după 62 de minute de joc. În turul secund, Begu și Podoroska vor întâlni perechea japoneză Shuko Aoyama/Ena Shibahara, cap de serie numărul 4.

În schimb, cuplul Mihaela Buzărnescu/Patricia Țig a pierdut în primul tur, scor 4-6, 2-6, după o oră și 25 de minute, de perechea Lara Arruabarrena/Caroline Dolehide (Spania/SUA).

03-06-2021
11:06

Liderul mondial s-a retras de la Roland Garros

Ashleigh Barty s-a retras de la Roland Garros în timpul meciului cu Magda Linette. Campioana din 2019 de la Openul francez a acuzat dureri în zona lombară şi a ieşit de pe teren la scorul de 1-6, 2-2. 

VEZI VIDEO: 

02-06-2021
23:12

Toate rezultatele din ziua 4 de la Roland Garros 2021. Bencic şi Khachanov, eliminaţi

Ziua 4 a adus foarte puţine surprize, atât la feminin, cât şi la masculin. Medvedev, Tsitsipas şi Zverev merg toţi în turul 3. Iese, în schimb, Karen Khachanov, care a fost învins în cinci seturi de Key Nishikori.

O singură surpriză şi pe tabloul feminin, eliminarea favoritei 10, Belinda Bencic. Nu a avut nicio şansă cu Daria Kasatkina, scor 2-6, 2-6.

Patru românce în programul zilei 5 la Roland Garros, toate la dublu

Joi nu vom avea jucătoare din România în proba de simplu, dar sunt programate nu mai puţin de patru. De la ora 12:00, Irina Begu şi Nadia Podoroska le înfruntă în turul 1 al probei de dublu pe Estelle Cascino şi Jessika Ponchet.

Imediat după, tot pe terenul 5, Buzărnescu și Țig le înfruntă pe Caroline Dolehide și Lara Arruabarrena. În fine, pe terenul 12, în jurul orei 17:00, Niculescu și Ostapenko le înfruntă pe Kostyuk / Sasnovich.

02-06-2021
16:14

Sorana Cîrstea, prima reacție după calificarea în turul 3

Jucătoarea Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la Roland Garros, după o victorie dificilă în fața italiencei Martina Trevisan.

”Astăzi a fost un meci dificil. Nu am jucat cum aș fi dorit, dar am compensat cu inima, cu atitudinea și cu picioarele. Sunt foarte mândră de acest lucru!

De multe ori, atitudinea compensează o lovitură de dreapta mai slabă sau un retur mai slab. Cred că asta a făcut diferența. Mi-am dorit mult victoria. Sunt foarte mândră de modul în care am luptat!

Au fost mulți spectatori italieni, dar era normal să o încurajeze. Din punctul ăsta de vedere nu am avut niciun fel de probleme. Și suporterii români au fost prezenți, le mulțumesc!

Mi s-a părut o atmosferă foarte frumoasă, foarte plăcută. E o bucurie să avem din nou energia din partea fanilor, este altceva față de un stadion gol. Nu am fost distrasă”, a declarat Cîrstea.

02-06-2021
14:28

Andreea Mitu și Raluca Olaru, în turul doi la dublu

Perechea Andreea Mitu/Iulia Putintseva (România/Kazahstan) s-a calificat în turul doi al probei de dublu din cadrul turneului de la Roland Garros.

Cele două au trecut în runda inaugurală de cuplul Alicja Rosolska/Coco Vandeweghe (Polonia/SUA), scor 3-6, 6-3, 6-2, după o oră şi 48 de minute. În faza următoare, ele vor întâlni învingătoarele partidei dintre perechea franceză Diane Parry/Margot Yerolymos și cuplul Nicole Melichar/Demi Schuurs (SUA/Olanda), cap de serie numărul 3.

Perechea Raluca Olaru/Nadia Kichenok (România/Ucraina), cap de serie numărul 16, a învins, în primul tur, echipa Liudmila Kichenok (sora geamănă a Nadiei)/Arina Rodionova (Ucraina/Australia), scor 6-1, 5-7, 6-4, în două ore şi 14 minute.

În runda următoare, Olaru şi Kichenok vor întâlni perechea care se va impune în meciul Clara Burel/Chloe Paquet (Franţa) – Miyu Kato/Renata Voracova (Japonia/Cehia).

02-06-2021
13:43

Sorana Cîrstea, în lacrimi după succesul cu Martina Trevisan

Sorana Cîrstea a avut parte de un meci intens împotriva Martinei Trevisan. Românca s-a impus cu 6-4, 3-6, 6-4, iar la final a vărsat lacrimi de fericire după maratonul de două ore și 39 de minute.

A 54-a jucătoare a lumii s-a descătușat astfel după deznodământul dramatic al partidei cu italianca. Martina a condus de două ori în break în setul decisiv, la 0-2 și 1-3. Românca a revenit în forță la jumătatea actului trei și a câștigat în cele din urmă cu 6-4, 3-6 și 6-4.

La finalul confruntării, Cîrstea a oferit o imagine plină de emoție. Locul 54 WTA a luat loc pe bancă și a izbucnit în lacrimi, răsuflând ușurată după ce s-a impus în fața revelației de anul treut a Grand Slam-ului de la Paris, când a ajuns până în sferturi.

02-06-2021
12:01

Sorana Cîrstea a luat 113.000 de euro pentru calificarea în turul 3 la Roland Garros. Va juca împotriva Dariei Kasatkina

Sorana Cîrstea a învins-o pe italianca Martina Trevisan cu scorul de 6-4, 3-6, 6-4 și s-a califcat în turul 3 al turneului de Mare Șlem de la Roland Garros, performanță pentru care va fi răsplătită cu 90 de puncte în clasamentul WTA și cu 113.000 de euro.

Următoarea adversară a Soranei va fi rusoaica Daria Kasatkina (24 de ani, locul 37 WTA), care a trecut cu scorul de 6-2, 6-2 de de Belinda Bencic (24 de ani, 11 WTA).

02-06-2021
09:16

Sorana Cîrstea - Martina Trevisan 6-4, 3-6, 6-4. Românca ajunge în turul 3 după un meci maraton

Sorana Cîrstea – Martina Trevisan 6-4, 3-6, 6-4.

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 în urma victoriei cu 6-4, 3-6, 6-4 în fața Martinei Trevisan, după un meci-maraton ce a durat 2 ore și 38 de minute.

  • Game de infarct, care i-a adus calificarea Soranei Cîrstea în turul 3 la Roland Garros. Românca a salvat 2 mingi de break la 15-40, apoi a ratat două mingi de meci, dar a reușit la cea de-a treia încercare.
  • Sorana face un nou break și are șansa să servească pentru meci.
  • Sorana face imediat break.
  • Trevisan face primul break din setul decisiv.
  • Trevisan face break şi închide setul doi. Avem decisiv.
  • Sorana recuperează unul dintre break-uri.
  • Trevisan face un nou break și suntem aproape de decisiv.
  • Trevisan trece din nou în față cu break.
  • Sorana răspunde și ea cu break, 2-2.
  • Trevisan face primul break din setul doi.
  • Sorana Cîrstea a făcut break-ul prin care închide setul 1, scor 6-4.
  • ambele jucătoare au realizat câte un break, de la 2-2 la 3-3.
01-06-2021
17:11

Mihaela Buzărnescu - Serena Williams, pe Philippe Chatrier! Când se joacă și Sorana - Trevisan

Organizatorii au anunțat programul zilei de miercuri, în care sunt programate să joace patru jucătoare din România. Sorana Cîrstea și Mihaela Buzărnescu la simplu, Raluca Olaru și Andreea Mitu în proba de dublu.

Astfel, Sorana Cîrstea va deschide ziua 4 la Roland Garros 2021. Va juca de la ora 12:00, pe terenul 12, cu Martina Trevisan, pentru calificarea în turul 3.

Tot pentru turul 3 joacă și Mihaela Buzărnescu, dar are parte de un meci mult mai tare. O va înfrunta pe Serena Williams, pe Philippe Chatrier, nu mai devreme de ora 17:00.

Andreea Mitu și Iulia Putintseva joacă de la ora 12:00, pe terenul 11, în turul 1 al probei de dublu. Cele două le vor înfrunta pe Coco Vandeweghe și Alicja Rosolska.

Raluca Olaru și Nadija Kichenok vor juca în jurul orei 14:00, pe terenul 3. Una dintre adversare este chiar sora Nadijei, Liudmila Kichenok. Aceasta din urmă va juca alături de Arina Rodionova.

01-06-2021
16:47

Petra Kvitova s-a retras de la Roland Garros! Accidentare ciudată după conferința de presă

Petra Kvitova și-a anunțat retragerea de la Roland Garros 2021. Jucătoarea din Cehia a suferit o accidentare la gleznă. Culmea, problemele nu au apărut în timpul partidei cu Greetje Minner, ci după conferința de presă. 

Când a părăsit sala de conferințe, Petra Kvitova s-a dezechilibrat, a căzut și s-a accidentat la gleznă. Elena Vesnina, pe care Petra ar fi trebuit să o înfrunte în următorul meci, a obținut deja calificarea în turul 3.

Petra Kvitova a anunțat că va încerca să se recupereze pentru sezonul de vară, în special pentru a putea juca la Wimbledon 2021. 

 

01-06-2021
10:58

Irina Bara a fost eliminată în turul 1 la Roland Garros

Irina Bara a fost eliminată de Astra Sharma, jucătoare beneficiară a unui wildcard, scor 6-7(5), 2-6, în turul 1 de la Roland Garros. Pentru prezenţa pe tabloul principal de simplu, românca va primi 10 puncte WTA şi un cec în valoare de 60.000 de euro.

România rămâne cu 3 reprezentante la Roland Garros. Mihaela Buzărnescu se va duela cu Serena Williams, în timp ce Sorana Cîrstea va juca împotriva Martinei Trevisan. Ana Bogdan a profitat de retragerea lui Naomi Osaka şi s-a calificat deja în turul 3.

31-05-2021
18:48

Sorana Cîrstea explică unde a făcut diferența

Sorana Cîrstea a oferit prima reacție după victoria superbă în fața britanicei Johanna Konta și crede că diferența a făcut-o prin faptul că a fost agresivă la retur.

”Johanna e o jucătoare bună. Este în top 20 și are multă experiență. Avem stiluri similare. Am început meciul de la egal la egal, amândouă am încercat să preluăm comducerea cât mai repede.

După ce am luat acel tie-break m-am relaxat și am avut altă lejeritate. Am fost și mai agresivă, am intrat mai mult pe retur, cred că asta a fost cheia în primul set. Cu cât treceau game-urile începusem să mă adaptez și condițiilor. Am jucat cu o jucătoare care acum 2 ani a făcut semifinale aici”, a declarat Cîrstea. VEZI VIDEO

Și Mohael Buzărnescu, locul 173 WTA, a acces în turul doi, după ce a învins-o pe olandeza Aranta Rus, locul 84 WTA, scot 7-5, 7-5, după o oră şi 43 de minute de joc. În turul secund, Buzărnescu va evolua cu învingătoarea meciului dintre Serena Williams şi Irina Begu.

31-05-2021
18:27

Naomi Osaka, retrgare șoc înaintea meciului cu Ana Bogdan

Jucătoarea Ana Bogdan a ajuns în turul trei după ce a doua favorită a competiției, japoneza Naomi Osaka s-a retras în urma scandalului în care a fost implicată pentru că a refuzat să stea de vorbă cu presa la Paris.

”Salutare tuturor! Nu este o situație pe care mi-am imaginat-o sau am intenționat să o creez acum câteva zile. Cred că, acum, cel mai bun lucru pentru turneu, pentru ceilalți jucători și bunăstarea mea este să mă retrag, astfel încât toată lumea să se poată concentra asupra tenisului care se desfășoară la Paris.
 
Nu am vrut niciodată să atrag atenția și accept că nu am ales momentul ideal de a transmite acest mesaj, iar acesta ar fi putut fi mai clar. Mai important, nu aș banaliza niciodată sănătatea mintală și nici nu aș folosi acest termen foarte ușor.

Adevărul este că am suferit crize lungi de depresie de la US Open, în 2018 și mi-a fost foarte greu să fac față acestui lucru. Oricine mă cunoaște știe că sunt introvertită și oricine m-a văzut la turnee va observa că de multe ori port căști, deoarece asta îmi acoperă anxietatea socială.

Deși presa de tenis a fost întotdeauna amabilă cu mine (și vreau să-mi cer scuze mai ales pentru toți jurnaliștii pe care i-am rănit), nu sunt o vorbitoare în public naturală și sufăr valuri uriașe de anxietate înainte de a vorbi cu presa mondială.

Devin foarte nervoasă și mi se pare stresant să încerc mereu să mă angajez și să dau cele mai bune răspunsuri pe care le pot da. Aici, la Paris, mă simțeam deja vulnerabilă și anxioasă, așa că îmi voi lua timp departe de teren acum.

Am anunțat preventiv, deoarece simt că regulile sunt destul de învechite în anumite părți și am vrut să evidențiez acest lucru. Le-am scris în privat organizatorilor turneului cerându-mi scuze și spunându-le că aș fi mai mult decât fericită să vorbesc cu ei după turneu, deoarece Grand Slam-urile sunt foarte intense”, a fost mesajul postat de Osaka pe contul de Twitter.

31-05-2021
15:16

Sorana Cîrstea, succes uriaș în primul tur

Jucătoarea Sorana Cîrstea, locul 54 WTA, s-a calificat în turul doi la Roland Garros, după ce a învins-o pe britanica Johanna Konta, cap de serie numărul 19 și locul 20 WTA.

Românca, care săptămâna trecută a făcut finală la Strasbourg, s-a impus cu scorul de 7-6 (5), 6-2, după o oră și jumătate. VEZI VIDEO

În turul doi, Cîrstea va juca împotriva învingătoarei partidei dintre belgianca Alison van Uytvanck, locul 67 WTA, și italicanca Martina Trevisan, locul 97 WTA.

31-05-2021
14:55

Andreescu, înfrângere șoc în primul tur

Jucătoarea canadiană cu origini române Bianca Andreescu, cap de serie numărul 6 și locul 7 WTA, a fost eliminată surporinzător încă din primul tur la Roland Garros.

Andreescu a fost învinsă în runda inaugurală de slovena Tamara Zidansek, locul 85 WTA, scor 7-6 (1), 6-7 (2), 7-9, într-un meci care a durat trei ore și 20 de minute.

Rezultate înregistrate până la această oră în ziua a doua de la Roland Garros:

rg

rg

30-05-2021
16:17

Naomi Osaka, amendată și amenințată cu excluderea

Organizatorii turneului de la Roland Garros au anunţat că Naomi Osaka a fost amendată cu 15.000 de dolari pentru că nu şi-a onorat obligaţiile contractuale legate de mass-media, decizie venită după meciul japonezei cu Patricia Ţig.

Organizatorii competiţiei au precizat că au avertizat-o pe Naomi Osaka că dacă îşi va ignora în continuare obligaţiile media va ajunge la sancţiuni mai dure, care ar putea consta chiar şi în excluderea de la turneu.

Cea mai mare surpriză a zilei de duminică a fost eliminarea austriacului Dominic Thiem, cap de serie numărul 4, în chiar primul tur. De două finalist la Roland Garros, Thiem a fost învins de spaniolul Pablo Andujar deși a condus cu 2-0 la seturi. Ibericul s-a impus cu scorul de 4-6, 5-7, 6-3, 6-4, 6-4.

Rezultatele înregistrate până la acest moment în prima zi de la Roland Garros sunt următoarele:

rg

rg

30-05-2021
14:24

Programul de luni la Roland Garros 2021. Când se joacă Irina Begu - Serena Williams

Organizatorii au anunţat programul zilei de luni, când vom avea din nou o jucătoare pe arena Philippe Chatrier. Nu mai devreme de ora 21:00, Irina Begu o va înfrunta pe Serena Williams în turul 1 la Roland Garros. 

Sorana Cîrstea, cea mai bine clasată jucătoare din România la această ediţie a Roland Garros, va juca pe terenul 6, în jurul orei 17:00. O va înfrunta pe Johanna Konta, cap de serie numărul 19.

Pe terenul 12, în jurul orei 20:00, Mihaela Buzărnescu o va înfrunta pe olandeza Arantxa Rus. Ana Bogdan este deja în turul 2, unde o va înfrunta pe Naomi Osaka.

30-05-2021
11:03

Naomi Osaka a învins-o pe Patricia Ţig, după un meci foarte echilibrat

Patricia Ţig a fost eliminată în turul 1 la Roland Garros 2021, de Naomi Osaka, scor 3-6, 6-7. A fost o partidă foarte echilibrată, dar nipona a fost mai inspirată în momentele cheie.

În turul 2 la Roland Garros 2021, Naomi Osaka va înfrunta o altă jucătoare din România, pe Ana Bogdan. Jucătoarea din Sinaia a trecut de Elisabetta Cocciaretto, 6-1, 6-3.

30-05-2021
10:40

Ana Bogdan, prima jucătoare calificată în turul 2 la Roland Garros 2021

Ana Bogdan a învins-o pe Elisabetta Cocciaretto, scor 6-1, 6-3, şi este prima jucătoare care obţine calificarea în turul 2 la Roland Garros 2021.

Startul în setul doi a fost echilibrat, dar românca şi-a impus jocul şi a câştigat trei game-uri la rând. În turul 2, Ana Bogdan o va înfrunta pe câştigătoarea dintre Patricia Ţig şi Naomi Osaka.

30-05-2021
10:07

Patricia Ţig a cedat primul set cu Naomi Osaka: 4-6

Patricia Ţig i-a dat o replică foarte bună niponei Naomi Osaka în primul set al partidei din turul 1. Favorita 2 a avut 3-0, dar românca a pornit o cursă de recuperare.

Patricia a făcut break după un game în care a salvat trei mingi de set, iar apoi a servit pentru a duce manşa în prelungiri. Serviciul nu i-a mai funcţionat, însă, şi a cedat game-ul la zero.

30-05-2021
09:37

Prim set impresionant pentru Ana Bogdan! 6-1 cu Elisabetta Cocciaretto

Ana Bogdan a reuşit o adevărată demonstraţie de forţă în primul set al partidei cu Elisabetta Cocciaretto. Câştigat clar, scor 6-1. 

În cazul în care trece de Cocciaretto, locul 113 WTA, Ana Bogdan va juca împotriva învingătoarei dintre Naomi Osaka şi Patricia Ţig.

30-05-2021
09:18

Patricia Țig și Ana Bogdan joacă acum în turul 1 la Roland Garros

Patricia Țig are o misiune foarte complicată pe Philippe Chatrier, unde o înfruntă pe favorita 2, Naomi Osaka. Partida dintre cele două a început de la ora 12:00.

Tot de la ora 12:00 a început și partida Ana Bogdan – Elisabetta Cocciaretto, de asemenea în turul 1 de la Roland Garros.

Duminică, 30 mai, începe al doilea turneu de Grand Slam al anului, Openul pe zgură de la Roland Garros, ediţia nr. 125 şi se încheie pe 13 iunie, cu finala masculină. Din păcate, având probleme de sănătate, una dintre cele mai bune jucătoare pe zgură din lume, Simona Halep, s-a văzut nevoită să declare forfait. Roland Garros este turneul unde Halep s-a impus în 2018 şi unde a mai jucat finala în 2014, învinsă de Maria Şarapova, şi în 2017, de Jelena Ostapenko.

Roland Garros, programul turului 1 la masculin

Duminică, 30 mai

  • Fognini – Barrere
  • Gerasimov – Couacaud
  • Gombos – Carreno-Busta
  • Andujar – Thiem
  • Hanfmann – Laksonen
  • Fucsovics – Simon
  • Kecmanovic – Evans
  • Villela – Bautista Agut
  • Khachanov- Vesely
  • Pella – Galan Riveiros
  • Londero – Garin
  • Nishikori – Giannesi
  • Dimitrov .- Giron
  • Moutet – Djere
  • Ruusuvouri – MacDonald
  • Davidovich-Fokina – Kukuşkin
  • Safiulin – Taberner
  • Tsitsipas – Chardy
  • van der Zandschulp – Hurkacz
  • A. Zverev- Otte
ADVERTISEMENT

Luni, 31 mai

  • Albot – Debonis
  • Alcaraz – Zapata Miralles
  • Anderson .- Kwon
  • Bagnis – Bonziî
  • Basilashvili – Lajovic
  • Berankis – Humbert
  • Berettini .- Daniel
  • Borgue – Koepfer
  • Brooksby – Karatsev
  • Bublik – Medvedev
  • Caruso – Duckworth
  • Cilic – Rinderknech
  • Coria – Lopez
  • De Minaur – Travaglia
  • Djokovic – Sandgren
  • Fritz – Sousa
  • Gaston – Gasquet
  • Harris – Sonego
  • Istomin – Federer
  • Johnson – Tiafoe
  • Kohlschreiber – Verdasco
  • Korda – Martinez
  • Mager – Millman
  • Machrrzak – Cazaux
  • Mannarino – Bedene
  • Marterer – Krajinovic
  • Munar – Thompson
  • Musetti – Goffin
  • Nadal – Popyrin
  • Norrie – Fratangelo
  • Opelka – Martin
  • Paul – O Connel
  • Pouille – Cuevas
  • Querrey . Isner
  • Ramos – Monfils
  • Raonic – Monteiro
  • Ruud.- Paire
  • Schwartzmann – Lu
  • Seppi – Auger-Aliassime
  • Sinner – Herbert
  • Struff – Rublev
  • Tsonga – Nishioka
  • Uchiyama – Cecchinato
  • M. Ymer – Carballes Baena

Roland Garros, programul turului 1 la feminin

Duminică, 30 mai

  • ŢIG- Osaka
  • Badosa – Tauson
  • Burel – Kovinic
  • A. BOGDAN – Cocciaretto 6-1, 6-3
  • Collins – Wang
  • Kalinina – Kerber
  • Kozlova – Tomljanovic
  • Pavliucenkova – McHale
  • Rîbakina – Jacquemout
  • Minnen – Kvitova
  • Azerenka  – Kunzneţova
  • Hibino – Stojanovic
  • Konjuh – Sabalenka
  • Vesnina – Govortsova
  • Anisimova – Kudermetova
  • Bouzkova- Siniakova
  • Dodin – Keys
  • Fernandez – Potapova
  • Parry – Sasnovich
ADVERTISEMENT

Luni, 31 mai

  • Alexandrova – V. Williams
  • Andreescu .- Zidansek
  • Arruabarrena – Gracheva
  • Babel – Svitolina
  • Baptiste – Blinkova
  • BARA – Sharma
  • Barty – Pera
  • Bertens – Hercog
  • Brengle – Osorio Serrano
  • Cornet .- Tan
  • Gauff- Krunic
  • Giorgi .- Martic
  • Juvan – Swiatek
  • Kanepi – Vondrousova
  • Kasatkina .- Doi
  • Kenin – Ostapenko
  • Konta – CÎRSTEA
  • Kontaveit – Golubovic
  • Krejcikova – Kr. Pliskova
  • Lepchenko – Zhang
  • Li – Gasparian
  • Liang – Ferro
  • Linette – Pacquet
  • Martincova – Jorovic
  • Muguruza – Kostyuk
  • Paolini .- Vogele
  • Peterson – Rogers
  • Petkovic – Muchova
  • Ka. Pliskova – Vekic
  • Podoroska – Bencic
  • Putinţeva – Jabeur
  • Rus – BUZĂRNESCU
  • Sakkari – Zavatska
  • Sanders .- Mertens
  • Schmiedlova – Mladenovic
  • Sevastova – Brady
  • Siegemund – Garcia
  • Suarez-Navarro – Stephens
  • Van Uytvanck – Terevisan
  • Wang – Hsieh
  • Watson – Diyas
  • S. Williams – BEGU
  • Zheng – Sorribes-Tormo
  • Zhu – Pegula

Roland Garros, al doilea turneu de Mare Șlam al anului, se dispută pe zgură, la Paris

Openul francez, cum mai este denumită această competiţie, este turneul de Grand Slam care se desfăşoară pe zgură, deşi la origini suprafaţa de joc era la fel ca în Regatul Marii Britanii iarba. Abia în 1925 avea să fie înlocuită cu o suprafaţă realizată din resturi de cărămidă roşie. A căpătat denumirea de Roland Garros abia în anul 1928.

ADVERTISEMENT

Denumirea turneului vine de la aviatorul francez Roland Garros, care s-a remarcat în timpul primului război mondial şi care avea ca pasiune tenisul, obişnuind să vină să joace pe un teren pe care avea apoi să se ridice complexul de la Openul Franţei. Numele său a fost dat şi aeroportului din Insulele Reunion, dominion francez.

Trofeele de la Roland Garros au fiecare denumirea lor

Fiecare trofeu acordat la Roland Garros are o denumire aparte: simplu masculin – câștigătorul Coupe des Mousquetaires, simplu feminin – câștigătoarea Coupe Suzanne Lenglen, dublu masculin – câștigătorii Coupe Jacques Brugnon, dublu feminin – câștigătoareale Coupe Simone Mathieu, dublu mixt – câștigătorii Coupe Marcel Bernard.

ADVERTISEMENT

Trofeele sunt făcute din argint pur, cu decorațiuni de finețe pe margini, fiecare câștigător al competiției de simplu având numele înscripționat pe postamentul trofeului. Câștigătorii primesc o replică a trofeului câștigat. Replicile din argint pur sunt fabricate și gravate pentru fiecare câștigător de Maison Mellerio, situat pe Rue de la Paix, Paris.

Premii mai mici cu 10 la sută faţă de anul trecut

Pandemia de coronavirus, care anul trecut a mutat pentru prima dată turneul în toamnă, a făcut ca premiile care se acordă la această ediţie să fie reduse cu 10,53 la sută faţă de anul precedent, suma totală pusă în joc fiind de 34.367.215 euro, dintre care 1,4 milioane revine câştigătorului, acceaşi sumă fiind şi la masculin şi la feminin. În privinţa punctelor acumulate învingătorul e recompensat cu 2000 de puncte, iar finalistul cu 1200.

În absenţa Simonei Halep România va fi reprezentată consistent în concursul feminin iar la masculin doar de Horia Tecău, în proba de dublu, unde face pereche cu germanul Kevin Krawietz. La femei avem şase jucătoare în întrecerea la simplu şi alte două, Andreea Mitu şi Raluca Olaru la dublu.

Rafael Nadal şi Ashleigh Barty sunt marii favoriţi în competițiile de simplu

Au fost înscrise, conform poziţiilor în clasament, direct pe tabloul principal Sorana Cîrstea, Patricia Ţig şi Irina Begu, lor alăturându-li-se Ana Bogdan şi Mihaela Buzărnescu din postura de rezerve, ca urmare a retragerilor unor jucătoare din top 100 şi Irina Bara, singura care a reuşit să treacă de calificări. 

În turneul masculin, favoritul indiscutabil este spaniolul Rafael Nadal, cel care este recordmanul all time al competiţiei, 13 succese pe terenurile de la Roland Garros. Alţi capi de serie vor fi liderul mondial Novak Djokovic, austriacul Dominic Thiem, grecul Stefanos Tsitsipas şi germanul Alexander Zverev. Să notăm revenirea la un turneu de Grasnd Slam a elveţianului Roger Federer.

La feminin marea surpriză a ediţiei precedente a fost poloneza Iga Swiatek, care a spulberat-o în optimi şi pe Simona Halep, dar e greu de presupus că ea va putea repeta performanţa. Liderul mondial Ashleigh Barty pare a fi principala favorită, însă mare atenţie la tânăra jucătoaere americană Cori Gauff, care de la o zi la alta devine tot mai bună.

Irina Begu şi Patricia Ţig au avut mare ghinion la tragerea la sorţi

Irina Begu şi Patricia Ţig au fost complet lipsite de noroc la tragerea la sorţi. Irina va juca în primul tur împotriva Serenei Williams, iar Patricia o va avea ca adversară pe Naomi Osaka, locul 2 în lume.

În rest, sunt meciuri în care jucătoarele noastre au şansa de a urca în turul 2, poate Sorana Cîrstea cu britanica Johana Konta să aibă probleme mai mari. Ana Bogdan a dat de italianca Elisabeta Cocciaretto, Irina Bara de australianca Sharma şi Mihaela Buzărnescu de olandeza Arantxa Rus.

ADVERTISEMENT