Sport

Roland Garros 2022 optimi de finală. Daniil Medvedev, eliminare neașteptată. Programul complet al sferturilor de finală

FANATIK vă oferă amănunte despre meciurile din cadrul optimilor de finală (turul 4) de la turneul de Grand Slam de la Roland Garros 2022, fază în care va evolua şi românca Irina Begu.
30.05.2022 | 23:20
Roland Garros 2022 optimi de finala Daniil Medvedev eliminare neasteptata Programul complet al sferturilor de finala
Tenismenul rus Daniil Medvedev, cap de serie numărul 2 și locul 2 ATP, a ratat calificarea în sferturile de finală de la Roland Garros. Sursă foto: dhnet.be
ADVERTISEMENT
30-05-2022
20:54

Medvedev, înfrângere dură cu Ciclic

Tenismenul rus Daniil Medvedev, cap de serie numărul 2 și locul 2 ATP, a ratat calificarea în sferturile de finală de la Roland Garros.

El a fost învins în optimi de croatul Marin Cilic, favorit 20 și poziția 23 în ierarhia mondială, scor 6-2, 6-3, 6-2, după o oră și 45 de minute. Acesta a fost ultimul meci din optimi, astfel că sferturile de pe tabloul masculin arată astfel:

  • Novak Djokovic – Rafael Nadal
  • Alexander Zverev – Carlos Alcaraz
  • Casper Ruud – Holger Rune
  • Andrey Rublev – Marin Cilic
30-05-2022
19:12

Swiatek, victorie cu emoții

Liderul clasamentului WTA, Iga Swiatek, a obținut o victorie cu emoții în optimile de finală de la Roland Garros, în fața chinezoaicei Qinwen Zheng, locul 74 WTA, cea care a trecut de Simona Halep în turul 2.

Poloneza s-a impus cu 6-7 (5), 6-0, 6-2, după două ore și 45 de minute, și a ajuns la 32 de victorii consecutive. Acesta a fost ultimul meci din optimi, astfel că sferturile arată astfel:

  • Iga Swiatek – Jessica Pegula
  • Veronika Kudermetova – Daria Kasatkina
  • Martina Trevisan – Leylah Fernandez
  • Coco Gauff – Sloane Stephens
30-05-2022
16:54

Tsitsipas, eliminare surpriză în optimi

Tenismenul grec Stefanos Tsitsipas, cap de serie numărul 4 și locul 4 ATP, a ratat calificarea în sferturile de finală la Roland Garros 2022.

Finalistul de anul trecut a fost învins în optimi de danezul de 19 ani Holger Rune, poziția 40 în ierarhia mondială, scor 5-7, 6-3, 3-6, 4-6, după trei ore de joc. Calificat surpriză în sferturile French Open, Rune va juca în această fază cu norvegianul Casper Ruud, cap de serie numărul 8 și locul 8 ATP.

30-05-2022
14:45

Kastkina și Kudermetova s-au calificat în sferturi

Jucătoarele ruse Veronika Kudermetova, locul 29 WTA şi cap de serie numărul 29 și Daria Kasatkina, poziția 20 în ierarhia mondială și favorită 20, s-au calificat în sferturile de finală de la Roland Garros.

Kudermetova a învins-o, în optimi, scor 1-6, 6-3, 6-1, pe americanca Madison Keys, locul 22 WTA şi cap de serie numărul 22, după un meci care a durat o oră şi 42 de minute.

Kastkina a eliminat-o, scor 6-2, 6-2, pe jucătoarea italiană Camila Giorgi, poziția 30 în clasamentul mondial și favorită 28. Cele două rusoaice vor fi adversare în sferturi.

Pe tabloul masculin, norvegianul Casper Ruud, cap de serie numărul 8 și locul 8 ATP, a trecut în optimi de polonezul Hubert Hurkacz, favorit 12 și poziția 13 în ierahia mondială, scor 6-2, 6-3, 3-6, 6-3, după două ore și jumătate.

29-05-2022
18:55

Nadal, calificare chinuită

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, cap de serie numărul 5 și loocul 5 ATP, a avut nevoie de set decis pentru a se califica în sferturi de finală la Roland Garros.

Ibericul l-a învins pe canadianul Felix Auger-Aliassime, favorit 9 și poziția a noua în ierarhia mondială, scor 3-6, 6-3, 6-2, 3-6, 6-3, după patru ore și 21 de minute. În sferturi, Nadal va da peste marele său rival, sârbul Novak Djokovic.

Germanul Alexander Zverev, cap de serie număril 3 și locul 3 ATP, nu a avut deloc un meci ușor cu spaniolul Bernabe Zapata Miralles, poziția 131 în clasamentul mondial, deși s-a impus în trei seturi. Neamțul a câștigat, scor 7-6 (11), 7-5, 6-3, după două ore și 45 de minute.

În ultima optime a zilei de pe tabloul feminin, Sloane Stephens, locul 64 WTA, a trecut de elvețianca Jil Teichmann, cap de serie numărul 23 și poziția 24 în ierarhia mondială, scor 6-2, 6-0, după puțin mai mult de o oră. Americanca va juca în sferturi cu compatrioata sa Coco Gauff, locul 23 WTA și cap de serie numărul 18.

29-05-2022
13:57

Djokovic, victorie categorică

Liderul clasamentului ATP, Novak Djokovic, s-a calificat fără nicio problemă în sferturi la Roland Garros, după o victorie scurtă cu argentinianul Diego Schwartzman, favorit 15.

Sârbul s-a impus cu 6-1, 6-3, 6-3, după două ore și 15 minute și va juca în sferturi cu învingătorul partidei dintre canadianul Felix Auger-Aliassime, cap de serie numărul 9, și spaniolul Rafael Nadal, favorit 5.

Pe tabloul feminin, jucătoarea italiană Martina Trevisan, locul 59 WTA, a învins-o, în optimi, scor 7-6 (10), 7-5, pe Aliaksandra Sasnovich din Belarus, locul 47 WTA, după un meci care a durat două ore.

În sferturi, Trevisan o va întâlni pe jucătoarea canadiană Leylah Fernandez, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 17, care a eliminat-o pe americanca Amanda Anisimova, locul 28 WTA şi cap de serie numărul 27, scor 6-3, 4-6, 6-3, după un meci de o oră şi 54 de minute.

Americanca Coco Gauff, locul 23 WTA și cap de serie numărul 18, a ajuns și ea în sferturi după ce a învins-o pe belgianca Elise Mertens, poziția 32 în ierarhia mondială și favorită 31, scor 6-4, 6-0, după o oră și 24 de minute.

29-05-2022
12:17

Gabriela Ruse şi Marta Kostyuk, în sferturile probei de dublu

Perechea Gabriela Ruse/Marta Kostyuk (România/Ucraina) s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul French Open.

Ele au învins, în turul al treilea, scor 4-6, 6-3, 6-4, cuplul Catherine Mcnally/Shuai Zhang (SUA/China), cap de serie numărul 4. În faza următoare, Ruse şi Kostyuk vor evolua cu învingătoarele meciului dintre Asia Muhammad/Ena Shibahara (SUA/Japonia), cap de serie numărul 9, şi americancele Madison Keys/Taylor Townsend.

Calificarea în sferturi la dublu este recompensată la Roland Garros cu un premiu în valoare totală de 79.500 de euro şi cu câte 430 de puncte WTA.

Duminică, 29 mai şi luni, 30 mai, se vor juca pe terenurile de la Roland Garros partidele programate în turul 4, faza optimilor de finală, acolo unde, spre meritul ei, a ajuns şi românca Irina Begu, după o evoluţie sigură în turul 3 în faţa reprezentantei gazdelor, Leolia Jeanjean.

Alte două favorite la feminin au ratat optimile de finală la Roland Garros 2022

Sita a continuat să cearnă într-o singură direcţie, în competiţia feminină, pentru că la masculin favoriţii au respectat calculele hârtiei şi au reuşit să avanseze în optimile de finală la Roland Garros 2022, majoritatea fără a întâmpina prea multe dificultăţi. În schimb, în întrecerea feminină au mai căzut două capete importante, Aryna Sabalenka şi Paula Badosa, o specialistă a jocului pe zgură.

ADVERTISEMENT

Aryna Sabalenka a început bine partida cu jucătoarea italiană Camila Giorgi, câştigând primul set după care, spre surprinderea generală, pe teren a mai fost doar sportiva din Peninsulă, care cu o evoluţie foarte ofensivă, a reuşit să îşi adjudece fără probleme următoarele două seturi. Paula Badosa era condusă cu 1-0 la seturi şi 3-1 în setul doi când a abandonat din motive de natură medicală.

La masculin favoriţii au defilat fără probleme

La masculin toate numele importante au mers mai departe numai cu victorii în trei seturi. Ceea ce părea un examen dificil pentru Daniil Medvedev, confruntarea cu sârbul Kecmanovic, s-a transformat într-un galop de sănătate, rusul nedând în niciun set şansă adversarului de a spera într-un meci mai lung.

ADVERTISEMENT

Cei doi corifei, spaniolii Rafael Nadal, omul cu 13 trofee la Roland Garros, precum şi sârbul Novak Djokovic, par a fi în cea mai bună formă, jocul lor făcând ca adversarii să devină pur şi simplu doar nişte sparring-partneri neputincioşi.

Programul optimilor de finală masculin Roland Garros 2022

Duminică, 29 mai

  • ora 13:30 Djokovic – Schwarzmann
  • ora 15:30 A. Zverev – Zapata-Miralles
  • ora 16:00 Nadal – Roger-Aliassime
  • ora 21;45 Alcaraz – Khachanov
ADVERTISEMENT

Luni, 30 mai

  • Medvedev – Cilic
  • Rublev – Sinner
  • Rune – Tsitsipas
  • Ruud – Hurkacz

Rublev- Sinner, primul meci tare din top 12

În optimi nu se anunţă a fi prea complicat pentru ei să rezolve la fel de repede şi de eficient problema înaintării în sferturile de finală. Novak Djokovic îl întâlneşte pe cel mai scund jucător din circuitul ATP, argentinianul Diego Schwarzman, care e un bun jucător de zgură, dar în faţa lui Novak îi va fi extrem de greu spre imposibil să spere la ceva.

Rafael Nadal îl va avea ca adversar pe canadianul Felix Roger-Aliassime, iar noul lup tânăr al tenisului masculin, Carlos Alcaraz se va bate cu rusul Karen Khachanov. Nici germanul Alexander Zverev nu ar trebui să aibă probleme cu spaniolul Bernabe Zapata-Miralles. Luni va evolua Daniil Medvedev, în compania veteranului croat Marin Cilic, după care vom avea primul meci tare din top 12, rusul Andrey Rublev contra italianului Jannik Sinner.

ADVERTISEMENT

Irina Begu vrea cea mai bună performanţă a carierei

La feminin parcă toate drumurile se netezesc în faţa liderului mondial, Iga Swiatek. Nu mai există nicio jucătoare din top 10 prezentă în concurs în afara polonezei, prima, locul 11, este tocmai americanca Jessica Pegula, care va fi, luni, 30 mai, obstacolul din calea Irinei Begu de a urca în sferturi şi a realiza astfel cea mai bună performanţă a carierei.

Irina are un imens avantaj psihologic asupra fetei de miliardar, pentru că a învins-o fără a pierde un set, în ambele meciuri în care a mai întâlnit-o astfel încât chiar dacă ea ocupă acum abia locul 61 şi adversara poziţia a 11-a şansele româncei la victorie sunt cel puţin egale. Tot în optimi vor evolua duminică, 29 mai şi Gabriela Ruse şi ucraineanca Marta Kostyuk, plecând ca outsidere în faţa tandemului Caty McNally din SUA şi Shuai Zheng din China, dar la câte surprize au fost până acum la feminin orice e posibil.

Programul meciurilor din optimile de finală feminin Roland Garros 2022

Duminică, 29 mai

  • ora 12:00 Trevisan – Sasnovich
  • ora 13:00 Fernandez – Anisimova
  • ora 14:30 Mertens – Gauff
  • ora 17:30 Teichmann – Stephens
  • ora 12:00 RUSE-Kostyuk – McNally-Zheng

Luni, 30 mai

  • Kasatkina – Giorgi
  • Kudermetova – Keys
  • BEGU – Pegula
  • Swiatek – Zheng
ADVERTISEMENT