Sport

Roland Garros 2022 semifinale. Rafael Nadal – Casper Ruud, marea finală a turneului. Zi cu probleme la Paris: Zverev s-a accidentat grav şi incident în timpul meciului 2. Video

FANATIK vă prezintă informații despre meciurile care se joacă joi, 2 iunie și vineri, 3 iunie, în semifinalele turneului de Grand Slam de la Roland Garros.
03.06.2022 | 23:15
Roland Garros 2022 semifinale Rafael Nadal  Casper Ruud marea finala a turneului Zi cu probleme la Paris Zverev sa accidentat grav si incident in timpul meciului 2 Video
Rafael Nadal şi Casper Ruud se întâlnesc în finala Roland Garros 2022
ADVERTISEMENT
03-06-2022
17:09

Casper Ruud îl învinge pe Marin Cilic şi îl va întâlni pe Rafael Nadal în finala Roland Garros 2022

Casper Ruud a obţinut calificarea în finala Roland Garros 2022, după 3-6, 6-4, 6-2, 6-2 cu Marin Cilic. Norvegianul se va duela cu Rafael Nadal pentru trofeul celui de-al doilea turneu de Mare Şlem al anului.

5-2: Ruud este aproape de calificarea în marea finală, după ce a obţinut un nou break.

2-1: Ruud a început bine şi setul al patrulea, cu un break în primul game, iar Cilic simte presiunea eliminării.

A început setul al patrulea.


6-2 – Ruud, setul 3: Norvegianul a câştigat şi al treilea set, care a fost întrerupt 15 minute, din cauza unei femei care s-a legat de fileu.

Meciul a fost reluat după o întrerupere de aproape 15 minute. În acest moment, scorul meciului Ruud – Cilic este 3-6, 6-4, 4-1.

Meciul a fost înterupt la scorul de 3-6, 6-4, 4-1, pentru Casper Ruud, după ce o femeie a pătruns pe teren şi s-a legat de fileu, la fel cum s-a mai întâmplat şi în Premier League. Aceasta avea un tricou pe care era scris mesajul “mai avem 1048 de zile” şi link-ul către un site din Franţa”. Camerele TV nu au oferit imagini cu acest incident, însă fanii de pe “Chatrier” au început să fluiere. Cei doi jucători au părăsit terenul şi s-au îndreptat spre vestiare.

Un suporter s-a legat de fileu în timpul celei de-a doua semifinale de la Roland Garros 2022

3-0: Ruud are un start fulminant în setul al treilea, cu două break-uri şi trei game-uri consecutive.

A început setul al treilea.


6-4 – Ruud, setul 2: Norvegianul a revenit de la 0-40 în al zecelea game şi a câştigat al doilea set, după un start modest.

5-4: Ruud va servi pentru câştigarea setului 2, ceea ce l-ar aduce pe picior de egalitate cu Cilic.

4-2: Ruud este în continuare în avantaj cu ajutorul break-ului obţinut.

2-1: Ruud face break-ul în game-ul al treilea şi preia conducerea în setul 2.

A început setul al doilea.


3-6 – Cilic, primul set. Croatul a câştigat trei game-uri consecutive, două dintre ele obţinute cu break, şi s-a impus în setul inaugural.

3-3: Continuă echilibrul în primul set al celei de-a doua semifinale de la Roland Garros 2022.

2-1: Startul primului set este unul echlibrat, iar Ruud şi Cilic şi-au făcut perfect serviciul.

A început primul set al semifinalei Casper Ruud – Marin Cilic.

03-06-2022
12:30

Rafael Nadal - Alexander Zverev 7-6(8), 6-6. Neamţul a abondonat din cauza unei accidentări grave

FINAL – 7-6(8), 6-6 pentru Rafael Nadal. Alexander Zverev nu a mai putut continua din cauza accidentării din game-ul al 12-lea al setului doi. Neamţul a reintrat în cârje pe teren pentru a-i saluta pe arbitru şi pe adversarul său.

Rafael Nadal s-a calificat în finala Roland Garros 2022, a 14-a din carieră, unde îl va întâlni pe câştigătorul meciului dintre Casper Ruud şi Marin Cilic.

Zverev a revenit în cârje pe teren (sursă foto: Eurosport 1)

6-6: Nadal a împins meciul în tie-break, dar Zverev a suferit o accidentare gravă la ultimul game, când şi-a sucit glezna piciorului drept. Jucătorul de 25 de ani a resimţit dureri mari la gleznă şi a ieşit de pe teren în scaun cu rotile, în lacrimi. Meciul a fost întrerupt pentru că jucătorul să primească îngrijiri medicale.

4-5: Continuă seria break-urilor în setul al doilea. Cei doi jucători nu şi-au putut face serviciul în ultimele trei game-uri.

2-4: Zverev câştigă trei game-uri consecutive, după ce Nadal şi-a pierdut de două ori serviciul. De altfel, neamţul este singurul care a reuşit să câştige un game pe propriul serviciu în setul al doilea.

2-1: Începutul setului al doilea a fost unul spectaculos. Nadal a început cu un break la zero, însă nu a reuşit să-şi ţină serviciul şi Zverev a făcut rebreak-ul. Ibericul a câştigat al treilea game al setului tot cu ajutorul unui break, iar ultimul punct al game-ului i-a ridicat pe spectatori în picioare.

A început al doilea set al semifinalei Nadal – Zverev.


7-6(8) – Nadal, primul set! Rafa s-a impus în tie-break, după ce a salvat patru mingi de set ale lui Zverev. Primul set al meciului a durat 93 de minute şi a oferit momente de poveste.

6-6: La 5-4, Zverev a salvat trei mingi de set ale lui Nadal şi a reuşit să câştige game-ul cu marii emoţii. Avem tie-break în primul set.

5-4: Nadal a reuşit un break în al 8-lea game al primului set şi îl obligă pe Zverev să servească pentru a rămâne în set.

2-4: Cei doi jucători şi-au ţinut serviciul, iar Zverev are în continuare avantajul break-ului.

1-2: Zverev a început în forţă semifinala şi a reuşit break-ul în primul game al setului.

A început primul set al meciului Rafael Nadal – Alexander Zverev.


Meciul dintre Rafael Nadal şi Alexander Zverev începe cu o mică întârziere din cauza ploii, după ora 16:00. Acoperişul de pe arena “Philippe Chatrier” a trebuit să fie tras.


Vineri se dispută semifinalele tabloului de masculin de la Roland Garros 2022, iar primul meci este între Rafael Nadal şi Alexander Zverev, de la ora 15:55. După ora 18:30 este programată a doua semifinală, meciul dintre Casper Ruud şi Marin Cilic.

02-06-2022
16:22

Coco Gauff - Iga Swiatek, finala Roland Garros 2022

În finală, Iga Swiatek va da piept cu Coco Gauf. Americanca în vârstă de 18 ani va lupta pentru trofeu, după ce a învins-o în semifinale pe Martina Trevisan (28 ani, locul 59 WTA), scor 6-3, 6-1.

Locul 23 WTA, Gauff a avut nevoie de doar o oră și 26 de minute pentru a o învinge pe italiancă. Pentru americancă, finala de la Paris este prima  de Grand Slam din carieră. Coco este cea mai tânără jucătoare din istorie care a câștigat un titlu WTA la simplu, la Linz, în 2019.

Se știe și finala turneului masculin de dublu la Roland Garros 2022. Arevalo și Rojer vor da piept în ultimul act cu tandemnul Dodig – Krajicek. Ambele cupluri au trecut în trei seturi de Boppana – Midelkoop, respectiv Granollers – Zeballos.

Tot astăzi a avut loc și finala turneului de dublu mixt, acolo unde, perechea formată din Ena Shibahara și  Wesley Koolhof au câștigat trofeul, după ce au învins cuplul Ulrikke Eikeri – Joran Vliegen, scor 7-6(7-5), 6-2.

02-06-2022
14:53

Iga Swiatek, în finală la Roland Garros 2022

Iga Swiatek s-a calificat în finala Roland Garros 2022. Poloneza a obținut această performanță după ce a înregistrat a 34-a victorie la rând în circuitul WTA.

Liderul mondial a câștigat meciul cu rusoaica Daria Kasatkina (20 WTA), cap de serie numărul 20, scor 6-2, 6-1, după o oră și patru minute de joc.

În finală, Swiatek va întâlni învingătoarea dintre americanca Coco Gauff, locul 23 WTA şi cap de serie numărul 18, şi italianca Martina Trevisan, locul 59 WTA.

Gata, suntem la un pas de momentul cel mare al fiecărui an al regaluluui pe zgură care este turneul de Grand Slam de la Roland Garros. Am ajuns în faza anticamerei meciurilor pentru trofeu, adică a semifinalelor și deja se conturează numele câștigătorilor, dacă nu va interveni o mare surpriză, în special la feminin: Rafael Nadal, respectiv Iga Swiatek.

Programul meciurilor din semifinale masculine Roland Garros 2022

SIMPLU

Vineri, 3 iunie

Cilic – Ruud

Nadal – A. Zverev

DUBLU

Joi, 2 iunie

ora 13:00 Arevalo/Rojer – Bopanna/Middelkoop

ora 14:30 Dodig/Krajicek – Granollers/Zeballos

Veteranul croat Marin  Cilic, care se apropie de împlinirea vârstei de 35 de ani, este revelația acestui turneu de Grand Slam. El a fost cel mai bun lunetist în această perioadă de război, doborând doi dintre cei mai buni jucători din lume, din top 10, rușii Daniil Medvedev și Andrei Rublev.

ADVERTISEMENT

Un alt veteran, care va face 36 de ani peste câteva zile, dar este regele all time al Roland Garros, cu 13 succese, Rafael Nadal, și-a învins în sferturi marele rival, sârbul Novak Djokovic, acum scorul întâlnirilor directe devenind 30-29 pentru Djoko și pare a fi depășit complet problemele medicale avute la genunchi în ultimele luni, devenind marele favorit la a 14-a victorie, aidoma echipei sale favorite, Real Madrid, în Champions League.

Nadal se îndreaptă spre trofeul cu numărul 14 la Roland Garros

În semifinală Nadal îl va avea în față pe germanul Alexander Zverev, cel care l-a desumflat pe puștiul minune Carlos Alcaraz cu un sec 3-1 în sferturi și care va fi pentru a zecea oară adversar pentru jucătorul iberic. Bilanțul la general este de 6-3 în favoarea lui Nadal, Zverev reușind să îl învingă în 2021 la Madrid.

ADVERTISEMENT

A doua semifinală e una pe care nu ar fi mizat nimeni nici măcar un euro. Croatul Martin Cilic, medie de 30 de ași pe meci, îl va întâlni pe norvegianul Casper Ruud, un nume apărut cam de un an încoace în rândul jucătorilor imoportanți și care se află la prima lui semifinală de Grand Slam.

Iga Swiatek și restul lumii

La feminin lucrurile par a fi și mai simple decât în întrecerea fetelor. În sensul în care nimeni nu se așteaptă ca rusoaica Daria Kasatkina, ajunsă în premieră într-o semifinală de turneu de Grand Slam. să poată exploda în partida cu liderul mondial Iga Swiatek, poloneza distanțându-se la ani lumină de restul competitoarelor în fruntea ierarhiei WTA.

ADVERTISEMENT

Swiatek este văzută jucând finala cel mai probabil cu americanca Cori Gauff, care ar atinge și ea în premieră această prezență în lupta pentru câștigarea unui Grand Slam. După cum se vede în tenisul feminin valul jucătoarelor tinere este cel care face decis legea, Swiatek neavând încă 21 de ani iar Cori Gauff e abia la vârsta majoratului.

Cori Gauff poate juca ambele finale feminine la Roland Garros

Gabriela Ruse regreta enorm faptul că nu a reușit alături de ucraineanca Marta Kostyuk să câștige meciul din sferturile de finală la dublu feminin împotriva americancelor Keys și Townsend deși au avut destule oportunităîi pentru a realiza acest lucru. Însă, aproape sigur în semifinală ar fi avut șanse minime în fața altor americance, Jessica Pegtula și Cori Gauff, cotate drept principale favorite la câștigarea turneului.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil le vor avea în față pe franțuzoaicele Cristina Mladenovici și Caroline Garcia, care au trecut din nu peste dușmănia dintre ele din ultimii ani și și-au unit forțele în speranța că vor reuși să câștige Roland Garros, o performanță pe care deși organizatori francezii nu au mai avut-o de foarte mulți ani.

Programul meciurilor din semifinale feminin Roland Garros 2022

SIMPLU

Joi, 2 iunie

ora 16:00 Swiatek – Kasatkina

ora 17:30 Gauff – Trevisan

DUBLU

Vineri, 3 iunie

Gauff/Pegula – Keys/Townsend

Mladenovic/Garcia – L. Kichenok/Ostapenko

ADVERTISEMENT