Sport

Roland Garros 2022, sferturi de finală. Holger Rune, exemplu de așa nu! Și-a dat mama afară de pe teren în timpul meciului: „Ieși!”

FANATIK vă oferă informații despre meciurile care încep marți, 31 mai, în sferturile de finală ale turneului de Grand Slam de la Roland Garros și vor continua miercuri, 1 iunie.
02.06.2022 | 17:16
Roland Garros 2022 sferturi de finala Holger Rune exemplu de asa nu Sia dat mama afara de pe teren in timpul meciului Iesi
Holger Rune urlat la mama lui să plece de pe teren la Roland Garros. FOTO Twitter TennisTourTalk
ADVERTISEMENT
02-06-2022
14:15

Holger Rune și-a gonit mama în timpul sfertului cu Casper Ruud

Holger Rune (19 ani, 40 ATP) a ratat calificarea în semifinale după ce a fost învins de  Casper Ruud (23 de ani, 8 ATP), scor, 1-6, 6-4, 7-6 (2), 6-3. În setul trei al partidei, danezul a avut o ieșire nervoasă, la adresa mamei sale.

La 4-3 pentru Casper Ruud, chiar înainte să se așeze pe bancă pentru pauza dintre game-uri, Rune a început să urle la mama sa, căreia i-a cerut să plece din arenă. „Ieși! Ieși afară! Ieși afară! Ieși afară! Ieși!”, a urlat danezul. Aneke Rune s-a conformat și a plecat din lojă.

„Îmi iubesc mama foarte mult. Nu am dat-o eu afară din teren. Când sunt nervos, am nevoie să fiu singur, nu pot asculta sfaturile mamei mele sau ale antrenorului.

Nu am căutat neapărat s-o fac pe ea să plece. A plecat și în meciul cu Stefanos Tsitsipas. Știe când să-mi ofere liniște”, s-a scuzat Holger Rune, citat de Mundodeportivo.

 

02-06-2022
13:14

Iga Swiatek, răspunde acuzațiilor de lipsă de fair-play

Iga Swiatek s-a calificat în semifinale după ce a învins-o în două seturi pe Jessica Pegula, scor 6-3, 6-3. La unul dintre schimburi, pe serviciul Jessicăi, americanca a plasat perfect o scurtă, lângă fileu, mingea a căzut de două ori, iar Iga Swiatek a trimis-o în terenul advers, reușind astfel să câștige punctul.

Faza s-a petrecut rapid, dar faptul că mingea a atins clar de două ori terenul de țintă al Igăi le-a scăpat din veder arbitrilor. La rândul său, liderul WTA a simțit momentul în care mingea a atins de două ori terenul, dar pentru că nu a fost semnalizată faza, a tăcut și și-a văzut în continuare de joc. Din acel moment, Pegula nu a mai putut câștiga niciun game în primul act și a pierdut setul la trei. Swiatek a fost acuzată de lipsă de fair-play și a decis să le răspunde criticilor.

„Chestia este că încerc să ajung la fiecare minge în principiu și da… Dacă au fost două sărituri, atunci îmi pare rău! Dar în acel moment eram atât de concentrată să ajung la minge și să câștig punctul, încât am mers înainte, știi… Aceste momente sunt destul de complicate pentru că totul ține de arbitru. Dar dacă au fost două sărituri, atunci îmi pare rău, eram prea concentrată pentru a câștiga punctul!”, a declarat liderul WTA.

Pentru un loc în finală, Iga Swiatek va da piept cu Daria Kasatkina, în timp ce în cealaltă semifinală se vor înfrunca Coco Gauff și Martina Trevisan.

 

02-06-2022
06:27

Tabloul complet al semifinalelor

Norvegianul Casper Ruud a întregit tabloul semifinalelor la Paris. Nordicul a avut nevoie de 3 ore și 18 minute pentru a trece de Holger Rune, scor 6-1, 4-6, 7-6, 6-3.

 

Ruud, al 8-lea jucător în clasamentul ATP, va lupta pentru un loc în marea finală cu Marin Cilic. Meciul se va disputa vineri, la o oară ce va fi anunțată ulterior.

În cealaltă semifinală se vor înfrunta Rafael Nadal și Alexander Zverev. Și acest duel este programat vineri. La fel ca și în cazul primei partide, ora nu a fost anunțată deocamdată.

În turneul de simplu feminin, liderul mondial Iga Swiatek o va întâlni pe Daria Kasatkina, iar Martina Trevisan pe Coco Gauff. Meciurile sunt programate în această după amiază.

01-06-2022
19:54

Marin Cilic, victorie dramatică cu Andrei Rublev

Marin Cilic (locul 23 ATP) este al treilea semifinalist al Grand Slam-ului de la Roland Garros. Croatul a avut parte de un meci thriller cu Andrei Rublev (locul 7 ATP), dar a reușit să îl învingă în cele din urmă pe sportivul rus, scor 5-7, 6-3, 6-4, 3-6, 7-6(10-2). Partida a durat nu mai puțin de patru ore și 14 minute.

În semifinale, Cilic va juca cu învingătorul meciului dintre Ruud și Rune. În cealaltă semifinală se vor înfrunta Rafael Nadal și Alexander Zverev.

01-06-2022
14:16

Iga Swiatek, în semifinale după victoria cu Jessica Pegula

Iga Swiatek a obținut calificarea în semifinalele de la Roland Garros 2022. Liderul mondial s-a impus fără probleme în fața Jessicăi Pegula (locul 11 WTA), scor 6-3, 6-2. Partida a durat doar o oră și 31 de minute.

În penultimul act, poloneza va da piept cu Daria Kasatkina (locul 20 WTA). Câștigătoarea se va lupta pentru trofeu cu învingătoarea din cealaltă semifinală, în care se vor înfrunta Martina Trevisan (locul 57 WTA) și Coco Gauff (locul 23 WTA).

Tablou semifinale Roland Garros 2022, joi, 2 iunie

  • Iga Swiatek (Polonia, 21 de ani, locul 1 WTA) – Daria Kasatkina (Rusia, 25 de ani, locul 20 WTA)
  • Martina Trevisan (Italia, 28 de ani, locul 57 WTA) – Coco Gauf (SUA, 18 ani, locul 23 WTA)
01-06-2022
12:39

Daria Kasatkina, prima calificare în semifinale

Daria Kasatkina, a 20-a favorită a Grand Slam-ului de la Roland Garros, s-a calificat pentru prima dată în careul de ași, după ce a câștigat meciul cu compatrioata Veronika Kudermetova (favorita numărul 29), scor 6-4, 7-6 (5), după două ore și cinci minute de joc.

În continuare, rusoaica se va duela cu învingătoarea meciului dintre Iga Swiatek și Jessica Pegula.

01-06-2022
07:59

Novak Djokovic va mai fi lider ATP doar două săptămâni

Sârbul Novak Djokovic a pierdut duelul cu marele rival Rafael Nadal, în sferturile turneului de la Paris și odată cu acest eșec va preda fotoliul de lider mondial.

Schimbarea la vârf nu se va face mai repede de data de 13 iunie, atunci când va fi actualizat clasamentul, după scăderea punctelor pe care Djokovic, campion la Roland Garros, nu și le-a apărat, dar și după ce principalilor urmăritori li se vor adăuga punctele nou obținute.

Daniil Medvedev și Alexander Zverev sunt principalii urmăritori au lui Djokovic, unul dintre cei doi sportivi urmând să urce pe prima poziție în clasamentul mondial.

31-05-2022
23:35

Prima reacţie a lui Rafael Nadal după calificarea în semifinalele de la Roland Garros 2022

La finalul meciului, Rafael Nadal a oferit o primă reacţie pe teren, unde i-a răspuns întrebărilor lui Marion Bartoli, iar ibericul a avut cuvinte de laudă la adresa lui Novak Djokovic.

“Sunt foarte emoţionat. Pentru mine este incredibil să joc aici şi vreau să le mulţumesc tuturor. Toţi ştiu cât de important este pentru mine să joc aici, cel mai important loc din carierea mea. A fost un meci foarte complicat. Novak este unul dintre cei mai buni jucători din istorie, mereu este o provocare să joc împotriva lui.

Aşa a fost şi acum. Trebuie să fii la cel mai bun nivel, de la primul şi până la ultimul punct, dacă vrei să-l învingi. Fără doar şi poate, nu există un alt loc ca acesta pentru mine. Ne vedem în două zile, atât pot spune”, a declarat Rafael Nadal.

31-05-2022
18:56

Nadal - Djokovic 6-2, 4-6, 6-2, 7-6(4) în sferturile de finală de la Roland Garros 2022

GAME, SET şi MATCH: 6-2, 6-4, 2-6, 7-6(4) pentru Nadal! Rafa a câştigat meciul din sferturile de finală, după o revenire a ibericului în setul al patrulea. Nadal a salvat două mingi de set când era condus cu 3-5 şi a împins meciul în tie-break.

Novak Djokovic nu a mai avut mintea limpede în tie-break, unde Nadal s-a distanţat rapid la 6-1. Sârbul a salvat trei mingi de meci, însă nu a putut să mai întoarcă scorul.

În semifinale, Rafael Nadal îl va întâlni pe Alexander Zverev, care l-a învins pe Carlos Alcaraz, scor 6-4, 6-4, 4-6, 7-6(7).


La 5-3 pentru Djokovic, în setul al patrulea, Nadal a salvat două mingi de set şi a câştigat game-ul, pe serviciul sârbului, după câteva schimburi epice.

Start în setul patru! 

SET, 2-6, Nadal! Rafa şi-a revenit după şocul pierderii setului secund şi a evoluat mult mai bine în setul trei. Ibericul este la un set de semifinale. Ce meci! 

Start în setul trei! 

SET, 6-4, Djokovic! Sârbul câştigă 6 din ultimele 7 game-uri şi egalează la seturi. Nole este huiduit de tribunele de la Paris.

3-3! Novak Djokovic revine incredibil în setul secund şi recuperează cele două break-uri.

3-0, Nadal! Start ca din tun în setul doi pentru Rafa. Are avans de două break-uri. Primul game a fost cel mai disputat, ibericul convertind a 7-a minge de break.

Start în setul secund! 

SET, 6-2, Nadal! Ibericul domină autoritar primul set pe care îl încheie după 51 de minute.

4-1 Nadal! Rafa are două break-uri avans în primul set

2-1 Nadal: Ibericul începe în forţă şi are un break avans în debutul primului set.

Start de meci!

Vezi live video meciul aici 

În câteva minute vor intra pe teren Rafa Nadal şi Novak Djokovic, în cel mai aşteptat meci de tenis de la actuala ediţie de la Roland Garros. Este disputa cu numărul 59 dintre cei doi, sârbul având avantaj: 30-28.

 

31-05-2022
18:14

Zverev, victorie clară cu Alcaraz

Tenismenul german Alexander Zverev, locul 3 ATP şi cap de serie numărul 3, este primul semifinalist de la Roland Garros 2022, după victoria reușită în fața noii senzații a tenisului masculin, spaniolul Carlos Alcaraz, poziția a șasea în ierarhia mondială și favorit 6.

Zverev, aflat pentru al doilea an la rând în careul de ași de la French Open, s-a impus cu 6-4, 6-4, 4-6, 7-6 (7), după un meci care a durat trei ore și 20 de minute.

În semifinale, neamțul va da peste învingătorul partidei dintre liderul ATP, sârbul Novak Djokovic, și regele zgurii de la Paris, spaniolul Rafael Nadal, întâlnire care va începe în curând.

31-05-2022
15:14

Coco Gauff, victorie încântătoare cu Sloane Stephens

Jucătoarea americană Coco Gauff, locul 23 WTA şi cap de serie numărul 18, s-a calificat în semifinalele turneului de la Roland Garros.

Gauff, aflată la prima semifinală de Grand Slam din carieră, a învins-o, în sferturi, cu 7-5, 6-2, pe compatrioata ei, Sloane Stephens, locul 64 WTA, după un meci care a durat o oră şi 31 de minute.

În vârstă de 18 ani, Coco Gauff va evolua în penultimul act cu italianca Martina Trevisan, locul 59 WTA, aflată și ea pentru prima dată într-o semifinală de Grand Slam.

31-05-2022
13:56

Gabriela Ruse, eliminată în sferturile probei de dublu

Perechea Gabriela Ruse/Marta Kostyuk (România/Ucraina) a ratat calificarea în semifinalele probei de dublu de la Roland Garros, după un meci extrem de echilibrat.

Cele două au fost învinse de cuplul american Madison Keys/Taylor Townsend, scor 6-7 (5), 6-2, 5-7, după aproape două ore și jumătate. De remarcat este faptul că Ruse și Kostyuk au avut 2-0 în primul și ultimul set, iar în decisiv au condus și cu 4-2.

Pentru performanța reușit la Roland Garros, Gabriela Ruse și Marta Kostyuk vor primi un premiu în valoare totală de 79.500 de euro şi câte 430 de puncte WTA.

31-05-2022
10:49

Martina Trevisan, prima semifinalistă!

Martina Trevisan – Leylah Fernandez 6-2, 6-7, 6-3

Martina Trevisan este calificată pentru prima dată în semifinalele unui turneu de Grand Slam. Sara Errani a fost ultima italiancă din 2013 până în prezent, care atinge sferturile de finală. 

Au început sferturile de finală de la Roland Garros! Primul meci, Martina Trevisan – Leylah Fernandez

Marți, 31 mai și miercuri, 1 iunie, au loc partidele din cadrul sferturilor de finală ale turneului de Grand Slam de la Roland Garros, regalul tuturor întrecerilor pe zgură în fiecare an. În această fază înaintată a competiției au rămas aproape toate numele mari în întrecerea masculină, cu o singură excepție, în timp ce la feminin doar liderul mondial Iga Swiatek și Jessica Pegula, învingătoarea Irinei Begu în optimi, fac parte din top 10.

Suntem gata de eternul duel Djokovic – Nadal

Marți, 31 mai, au loc primele două confruntări atât la masculin, cât și la feminin, urmând ca miercuri, 1 iunie, să se dispute ultimele două jocuri. Competiția ATP este net superioară celei feminine prin prisma faptului că a reușit să își păstreze toți jucătorii de top, cu excepția rusului Daniil Medvedev, eliminat fără a lua un set de către veteranul croat Marin Cilic.

ADVERTISEMENT

Sunt cu adevărat meciuri foarte tari la băieți, indiscutabil capul de afiș al sferturilor din toate punctele de vedere fiind marele duel de marți seară, ora 21:45, dintre recordmanul de trofee la Roland Garros, Rafael Nadal și liderul mondial Novak Djokovic. În opinia bookmakerilor Djokovic este neașteptat de clar favorit, la o cotă de 1,45 deși se știe că ibericul este extrem de greu de doborât pe zgură, suprafața favorită.

Programul meciurilor din sferturi de finală la masculin Roland Garros 2022

Marți, 31 mai

ora 16:00 A. Zverev –  Alcaraz

ora 21:45  Djokovic –  Nadal

Miercuri, 1 iunie

ora 16:00 Ruud – Rune

ora 21:45 Cilic – Rublev

Atenție la puștiul minune Carlos Alacaraz!

În alte condiții s-ar fi spus că jucătorul care va câștiga acest meci va avea cele mai mari șanse la victorie în turneu, dar apariția fulgerătoare a puștiului minune Carlos Alcaraz schimbă datele problemei, pentru că deși are numai 19 ani și el este considerat a avea forța să se impună la Roland Garros.

ADVERTISEMENT

Marți, în întrecerea masculină primul meci va fi între cel amintit mai sus, Carlos Alcaraz și germanul Alexander Zverev. Va fi cea de-a patra întâlnire dintre cei doi, scorul la general fiind de 2-1 în favoarea lui Zverev. Victoriile acestuia sunt din 2021, la Acapulco și la Viena, pe suprafață rapidă. Însă la Madrid, cu puțin înainte de Roland Garros, pe zgură, Alcaraz nu i-a lăsat nici o șansă germanului, victorie cu 2-0.

Nadal, nemulțumit că joacă pentru a treia oară seara

Seara o planetă întreagă va fi conectată la marele meci dintre Rafa Nadal și Novak Djokovic. Va fi meciul cu numărul 59 dintre cei doi, scorul la general fiind cu puțin favorabil sârbului, 30-28. Dar la Roland Garros Djokovic a reușit de puține ori să fie mai bun decât spaniolul.

ADVERTISEMENT

S-ar putea ca aceste cote clar favorabile lui Djokovic să aibă în vedere faptul că Nadal a avut mari probleme fizice și chiar nu era hotărât dacă va participa sa nu. În plus, în optimi a stat pe teren peste patru ore cu canadianul Auger-Aliassime. Spaniolul este foarte nemulțumit că va juca a treia oară seara, pentru că umiditatea crește foarte mult și îi deranjează foarte mult stilul de joc. El a recunoscut însă că televiziunile stabilesc cine trebuie să joace la ore de maximă audiență și nu au ce face, trebuie să se supună.

Gabi Ruse atacă intrarea în semifinale la dublu feminin la Roland Garros 2022

Ultimele două sferturi de finală la masculin au loc miercuri: duelul nordic între norvegianul Ruud și danezul Rune, doi tineri care au ajuns rapid între primii jucători din lume și disputa Cilic-Rublev, al doilea rus de top 10 în calea veteranului croat. Cilic are capacitatea de a trece și de Rublev.

ADVERTISEMENT

La feminin meciul vedetă va fi Iga Swiatek – Jessica Pegula, care e programat miercuri. Și avem două confruntări din aceeași țară: Gauff – Stephens SUA și Kudermetova – Kasatkina Rusia. Să nu uităm însă că marți, de la ora 13:30 Gabi Ruse și Marta Kostyuk vor căuta să obțină calificarea în semifinale la dublu feminin în fața perechii americane Keys/Townsend.

Programul meciurilor din sferturi de finală la feminin Roland Garros 2022

Marți, 31 mai

ora 13:00 Trevisan – Fernandez

ora 14:30 Gauff – Stephens

Miercuri, 1 iunie

ora 13:00 Kudermetova – Kasatkinaâ

ora 14:30 Swiatek – Pegula

ADVERTISEMENT