Sport

Roland Garros 2022, turul 3. Stefanos Tsitsipas, victorie la pas. Toate rezultatele zilei

FANATIK vă prezintă informaţii despre meciurile care au loc vineri, 27 mai, şi sâmbătă, 28 mai, în turul 3 al turneului de Grand Slam de la Roland Garros în care o mai avem doar pe Irina Begu.
29.05.2022 | 00:09
Roland Garros 2022 turul 3 Stefanos Tsitsipas victorie la pas Toate rezultatele zilei
Tenismenul grec Stefanos Tsitsipas, cap de serie numărul 4, s-a calificat fără probleme în optimile de finală, după ce a trecută de suedezul Mikael Ymer. Sursă foto: Twitter ATP Tour
ADVERTISEMENT
28-05-2022
21:09

Rezultatele zilei de sâmbătă

Tenismenul grec Stefanos Tsitsipas, cap de serie numărul 4, s-a calificat fără probleme în optimile de finală, după ce a trecută de suedezul Mikael Ymer.

Toate rezultatele înregistrate în partidele disputate sâmbătă, în turul 3:

rgm

rgf

28-05-2022
14:26

Jessica Pegula, adversara Irinei Begu în optimi

Jucătoarea Jessica Pegula, cap de serie numărul 11 și locul 11 WTA, va fi adversara Irinei Begu în optimile de finală de la Roland Garros 2022.

Americanca a învins-o în turul trei, scor 6-1, 7-6 (2), după o aproape o oră și jumătate, pe slovena Tamara Zidansek, favorită 24 și poziția 25 în ierarhia mondială.

Pegula pornește cu prima șansă la calificarea în sferturi, dar Begu conduce la meciurile directe cu 2-0. Românca s-a impus în sferturile de finală de la Indian Wells 2020, scor 7-5, 6-1, și anul acesta în primul tur la Melbourne Summer Set 2, scor 7-6 (6), 6-3.

Astăzi, în turul 3, s-au înregistrat două mari surprize pe tabloul feminin. Paula Badosa din Spania, cap de serie numărul 3, a fost eleiminată de rusoaica Veronika Kudermetova, favorită 29. Iberica a abandonat în momentul în care era condusă, scor 3-6, 1-2.

De asemenea, bielorusa Aryna Sabalenka, cap de serie numărul 7, a fost învinsă de Camila Giorgi din Italia, favorită 28, scor 6-4, 1-6, 0-6. În schimb, liderul WTA, poloneza Iga Swiatek a ajuns la 31 de victorii consecutive, după ce a trecut de muntenegreanca Danka Kovinic, locul 95 WTA, scor 6-3, 7-5.

Pe tabloul masculin, favoriții Daniil Medveded, Andrey Rublev și Jannik Sinner au obținut victorii lejere.

28-05-2022
09:20

FINAL: Irina Begu - Leolia Jeanjean 6-1, 6-4, în turul 3 la Roland Garros

Irina Begu s-a calificat în optimile de finală la Roland Garros după ce a învins-o pe Leolia Jeanjean, scor 6-1, 6-4. Va juca pentru un loc în sferturile de finală cu învingătoarea dintre Jessica Pegula și Tamara Zidansek. Ar putea fi pentru prima dată în carieră în sferturi la un Grand Slam.

“A avut un parcurs excelent, îi urez toate cele bune pentru restul sezonului. Nu este ușor să joci împotriva unei jucătoare din Franța aici, la Roland Garros. A fost greu să închid meciul, am tremurat puțin, mai ales cu acest public care a susținut-o. Am văzut meciurile ei, știam la ce să mă aștept. Am avut o tactică bună încă de la început”, a declarat Begu la final.

FINAL: Irina Begu – Leolia Jeanjean 6-1, 6-4.

6-1, 6-4. Irina revine de la 0-30 și se califică în turul 4.

6-1, 5-4. Irina a avut trei mingi de meci, salvate de Jeanjean.

6-1, 5-3. Break la zero pentru Jeanjean. Primul pentru ea în meci.

6-1, 5-2. Jeanjean își face serviciul.

6-1, 5-1. Irina își face serviciul după un game complicat.

6-1, 4-1. Un nou break pentru româncă, e aproape de optimile de finală.

6-1, 3-1. Irina rămâne fără greșeală pe propriul serviciu.

6-1, 2-1. Game pentru Jeanjean.

6-1, 2-0. Irina își face din nou serviciul.

6-1, 1-0. Irina începe și setul doi cu break.


6-1. Begu își face serviciul și ia primul set.

5-1. Game Jeanjean, primul pentru ea în meci.

5-0. Românca își face serviciul și va avea șansa să închidă primul set la zero.

4-0. Begu reușește un nou break.

3-0. Game la zero câștigat de româncă.

2-0. Irina face break!

1-0. Irina Begu își face serviciul după un game lung în care a salvat cinci mingi de break.

27-05-2022
20:41

Favoriții s-au calificat în grup, în optimi

Novak Djokovic, Rafael Nadal și Alexander Zverev, trei dintre principalii favoriți la câștigarea trofeului, s-au calificat in corpore în turul 4 al turneului parizian.

Câștigătorul turneului în 2021, Novak Djokovic nu a avut nici un fel de probleme în duelul cu slovenul Aljan Bedene, numărul 195 ATP, de care a trecut cu scorul de 6-3, 6-3, 6-2, după doar o oră și 45 de minute de joc.

Al cincilea favorit, Rafael Nadal, a dispus și el lejer de olandezul Botic Van De Zandschulp, scor 6-3, 6-2, 6-4, chiar dacă meciul a durat două ore și 12 minute de joc.

În sfârșit, Aleksandar Zverev s-a alăturat celor doi rival în optimile competiției după victoria în fața japonezului Brandon Nakashima, la capătul a trei seturi nebune 7-6, 6-3, 7-6.

În celelalte meciuri ale zilei s-au înregistrat rezultatele:

Și faza optimilor de finală în întrecerea feminină s-a conturat (primele patru meciuri), după partidele încheiate azi. Acestea sunt:

  • Martina Trevisan – Aliaksandra Sasnovich
  • Leylah Fernandez – Amanda Anisimova
  • Elise Mertens – Coco Gauff
  • Jil Belen Teichmann – Sloane Stephens
27-05-2022
14:52

Irina Begu a scăpat de descalificare, nu și de amendă

Organizatorii turneului de la Paris au stabilit amenda pe care Irina Begu o va plăti după ce a lovit cu racheta un copil din public. Românca a fost la un pas de descalificare, dar părinții puștiului au insistat că acesta nu a pățit nimic și că doar s-a speriat.

”Liderul amenzilor, așa cum era de așteptat, este Irina-Camelia Begu, care a fost amendată cu 10.000 de dolari pentru că și-a aruncat racheta și a lovit un copil în tribune”, anunță jurnalistul Ben Rothenberg.

La finalul partidei contra Ekaterinei Alexandrova, câștigat de jucătoarea noastră, Irina a cerut scuze copilului și familiei acestuia, căreia i-a mulțumit pentru că i-a acordat șansa să ducă meciul până la sfârșit.

27-05-2022
14:03

Leylah Fernandez - Amanda Anisimova, prima optime la feminin

Leylah Fernandez și Amanda Anisimova formează prima pereche din faza optimilor de finală în întrecerea feminină a turneului parizian. Fernandez s-a impus cu 7-5, 3-6, 7-5 în fața Belindei Bencic, la capătul unui meci spectaculos.

Finalista de la US Open 2021 a avut nevoie de aproape 3 ore de joc pentru a trece de Bencic revenind de la scorul de 0-2 și 0-40 în decisiv. Pentru Fernandez este prima calificare în optimile turneului de la Roland Garros.

Adversara canadiencei va fi Amanda Anisimova. Americanca a profitat de abandonul Karolinei Muchova din Cehia, la scorul de 6-7, 6-2, 3-0.

În alte partide disputate în turul 3, în întrecerea feminină s-au înregistrat rezultatele:

În întrecerea masculină, Diego Schwartzman este primul sportiv calificat în optimile de finală de la Paris. Argentinianul a trecut în trei seturi de bulgarul Grigor Dimitrov 6-3, 6-1, 6-2 și îl va întâlni în turul 4 pe învingătorul dintre Novak Djokovic și Aljaz Bedene.

Vineri, 27 mai, şi sâmbătă, 28 mai, au loc meciurile din cadrul turului 3 al turneului de Grand Slam pe zgură al anului, cel de la Roland Garros. Din păcate, Simona Halep, învingătoare la Openul francez în 2018 şi finalistă în 2014 şi 2017, a clacat într-un mod lamentabil în turul 2 în faţa lui Qinwen Zheng din China, motivând prăbuşirea din seturile 2 şi 3 prin faptul că a suferit un atac de panică.

Irina Begu, la un pas de descalificare

Am rămas totuşi în competiţie cu Irina Begu, cea care s-a impus la capătul unui meci de mai bine de două ore în faţa Ekaterinei Alexandrova din Rusia. Şi la meciul Irinei am trecut prin mari emoţii, jucătoarea noastră riscând enorm să fie descalificată în setul decisiv, după ce a avut o izbucnire nervoasă, a dat cu racheta de pământ şi aceasta a ricoşat în tribune, lovind un copil. Din fericire, s-a ales doar cu avertisment, deoarece părinţii copilului au spus că nu e rănit şi a fost un accident, nicidecum intenţie de agresivitate.

ADVERTISEMENT

De vineri, sita va continua să cearnă la Roland Garros, lucru pe care îl face foarte serios deocamdată doar în turneul feminin, pentru că la băieţi toţi favoriţii au supravieţuit, cel mai dramatic meci fiind al germanului Alexander Zverev, care a întors de la 0-2 la seturi cu argentinianul Baez.

Rusul Medvedev riscă enorm cu sârbul Kecmanovic

În competiţia masculină, vineri, 27 mai, vor intra pe teren patru dintre potenţialii câştigători. Liderul mondial Novak Djokovic pare a avea o misiune uşoară, slovenul Bedene neputându-i pune probleme. Recordmanul de trofee, Rafael Nadal, joacă împotriva batavului van de Zandschulp. Noua senzaţie a tenisului masculin, Carlos Alcaraz, care a avut probleme în turul 2 cu compatriotul său Alberto Ramos, nu va avea un meci uşor cu americanul Korda.

ADVERTISEMENT

Al patrulea jucător cu potenţial de câştigător la Roland Garros, germanul Alexander Zverev, joacă împotriva altui american, Brandon Nakashima. Joi va fi rândul pentru rusul Daniil Medvedev să îşi măsoare forţele cu sârbul Kecmanovic şi acesta chiar va fi un examen dur pentru el. Stefanos Tsitsipas poate urca în optimi, fiind clar favorit cu suedezul Mikael Ymer.

Programul principalelor meciuri din turul 3 masculin Roland Garros 2022

Vineri, 27 mai

  • Djokovic – Bedene
  • Nadal – van de Zandschulp
  • A. Zverev – Nakashima
  • Alcaraz – Korda

Sâmbătă, 28 mai

  • Medvedev – Kecmanovic
  • Tsistsipas – M. Ymer
  • Rublev – Garrin
  • Sinner – McDonald

Irina Begu întâlneşte învingătoarea Karolinei Pliskova

Irina Begu, singura româncă rămasă pe tabloul de simplu, poate face pasul spre optimi, dar trebuie să fie foarte atentă, pentru că adversara, franţuzoaica de 26 de ani Leolia Jeanjean, a produs o mare surpriză în  turul 2, eliminând-o pe Karolina Pliskova. La dublu mixt nu avem jucătoare înscrise în concurs, dar la dublu femei sunt meciuri foarte grele spre imposibil vineri: Niculescu şi van Uytvanck împotriva americancelor Gauff şi Pegula, Ruse şi Kostyuk împotriva britanicelor Murray şi Watson şi Irina Begu şi Osorio, împotriva franţuzoaicelor Garcia şi Mladenovic.

ADVERTISEMENT

Marea favorită la feminin, deja câştigătoare la Paris în 2020, poloneza Iga Swiatek, are meci uşor cu Kovinic din Muntenegru. Alte partide interesante la feminin sunt Badosa – Kudermetova, Anisimova -. Muchova, Gauff- Kanepi, Giorgi – Sabalenka, Keys – Rîbakina şi Bencic – Fernandez.

Programul principalelor meciuri din turul 3 feminin la Roland Garros 2022

Vineri, 27 mai

  • Anisimova – Muchova
  • Bencic – Fernandez
  • Gauff – Kanepi
  • Gracheva – Mertens
  • Azarenka – Teichmann
  • NICULESCU-van Uytvanck – Gauff-Pegula
  • BEGU-Osorio – Mladenovic-Garcia
  • RUSE-Kostyuk – Murray-Watson
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 28 mai

  • Swiatek – Kovinic
  • BEGU – Jeanjean
  • Badosa – Kudermetova
  • Giorgi – Sabalenka
  • Keys – Rîbakina

Două cazuri de COVID şi o fractură până acum la Roland Garros 2022

Turneul de Grand Slam de la Roland Garros, ediţia 2022, a avut pe lângă spectacolul surprizelor din turneul feminin şi momente mai puţin plăcute şi culmea, tot pe tabloul fetelor sunt consemnate şi aceste evenimente, clar nedorite de jucătoarele în cauză.

Astfel au fost despistate două cazuri de COVID, ambele în tabăra Cehiei, Barbora Krejcikova, eliminată la simplu încă din turul 1, fiind nevoită să se retragă din proba de dublu feminin iar compatrioata Maria Bouzkova nu a mai putut evolua în turul 2 la simplu. Egipteanca Mayar Sherif fusese prima jucătoare din ţara ei care a trecut vreodată de turul 1 la Roland Garros, dar în turul 2 s-a retras, ca urmare a faptului că a suferit o fractură de stress la piciorul drept în primul meci.

ADVERTISEMENT