Sport

Roland Garros 2023, sferturi de finală. Casper Rudd, victorie facilă în fața lui Holger Rune. Cum arată semifinalele

Vezi aici în format LIVE stream Djokovic - Khachanov, Svitolina - Sabalenka și celelalte meciuri din sferturile de finală ale turneului de Grand Slam de la Roland Garros.
08.06.2023 | 00:51
Roland Garros 2023 sferturi de finala Casper Rudd victorie facila in fata lui Holger Rune Cum arata semifinalele
Norvegianul Casper Ruud, cap de serie numărul 4 și locul 4 ATP, s-a calificat în semifinale la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
07-06-2023
22:00

S-au stabilit semifinalele la Roland Garros

Roland Garros, al doilea turneul de Grand Slam al anului, și-a stabilit programul din semifinale.

  • Feminin
  • Iga Swiatek – Beatriz Haddad Maia
  • Karolina Muchova – Aryna Sabalenka
  • Masculin
  • Carlos Alcaraz – Novak Djokovic
  • Casper Ruud – Alexander Zverev
07-06-2023
21:58

Ruud, calificare în semifinale la Roland Garros

Norvegianul Casper Ruud, cap de serie numărul 4 și locul 4 ATP, s-a calificat în semifinale la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.

El l-a învins în sferturile de finală pe danezul Holger Rune, favorit 6 și poziția a șasea în clasamentul mondial, scor 6-1, 6-2, 3-6, 6-3, în două ore și 44 minute. Norvegianul, finalist anul trecut pe zgura pariziană, este pentru a treia oară în semifinalele unui turneu de Grand Slam din ultimele cinci apariții.

În semifinale, Ruud îl va întâlni pe germanul Alexander Zverev, cap de serie numărul 22 și locul 27 ATP. În cealaltă semifinală se vor întâlni spaniolul Carlos Alcaraz, principalul favorit al competiției, și sârbul Novak Djokovic, cap de serie numărul 3.

07-06-2023
18:02

Zverev, victorie în patru seturi

Germanul Alexander Zverev, locul 27 ATP şi cap de serie 22, s-a calificat în semifinale la Roland-Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.

El l-a învins în sferturi pe argentinianul Tomas Martin Etcheverry, numărul 49 mondial, scor 6-4, 3-6, 6-3, 6-4, în trei ore şi 22 de minute. Zverev ajunge în a șasea semifinală de Grand Slam din carieră și a treia la rând pe zgura pariziană.

În semifinale, germanul îl va întâlni pe învingătorul partidei dintre danezul Holger Rune, locul 6 ATP și favorit 6, și norvegianul Casper Ruud, poziția a patra în ierarhia mondială și cap de serie numărul 4, care începe la ora 21:15.

07-06-2023
14:00

Swiatek, victorie clară cu Coco Gauff

Liderul clasamentului WTA, Iga Swiatek, s-a calificat s-a calificat pentru a treia oară în ultimii patru ani în semifinale la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.

Poloneza, câștigătoare pe zgura pariziană în 2020 și 2022, a învins-o în sferturi pe americanca Coco Gauff, cap de serie numărul 6, scor 6-4, 6-2, după aproape o oră și jumătate. ”Pas cu pas, încă o semifinală, mulțumesc Paris”, a scris Swiatek pe obiectivul camerei după calificare.

În semifinale, Iga Swiatek o va întâlni pe Beatriz Haddad Maia din Brazilia, favorită 14. În cealaltă semifinală se vor întâlni Karolina Muchova din Cehia, locul 43 WTA, și Aryna Sabalenka din Belarus, cap de serie numărul 2.

07-06-2023
12:10

Beatriz Haddad Maia s-a calificat în semifinale la Roland Garros

Beatriz Haddad Maia (14 WTA) s-a calificat în prima semifinală din carieră la un turneu de Grand Slam. Jucătoarea din Brazilia a trecut în trei seturi în sferturi de Ons Jabeur (7 WTA), scor 3-6, 7-6(5), 6-1. Partida de pe Philippe Chatrier a durat două ore și 31 de minute. 

Ons Jabeur nu a avut emoții în setul inaugural, reușind să facă break-ul devreme. Tunisianca a câștigat de trei ori pe serviciul advers și s-a impus în cele din urmă cu 6-3. În setul secund ambele jucătoare și-au făcut serviciul până la 6-6. În tie-break, sportiva din Brazilia a avut nervii mai tari și s-a impus cu 7-5. 

Setul decisiv a curs într-o singură direcție. Ons Jabeur a pierdut de patru ori pe propriul serviciu. În semifinale, Beatriz Haddad Maia o va înfrunta pentru finală pe învingătoarea din meciul Iga Swiatek – Coco Gauff. 

În drumul spre semifinale, Beatriz Haddad Maia le-a învins pe Tatjana Maria, Diana Shnaider, Ekaterina Alexandrova, Sara Sorribes Tormo (cel mai lung meci al anului – 3 ore și 51 de minute) și Ons Jabeur. 

06-06-2023
20:51

Programul zilei de miercuri

Miercuri, 7 iunie, se vor juca ultimele meciuri din sferturile de finală după următorul proigram:

  • ora 12:00 Beatriz Haddad Maia – Ons Jabeur
  • ora 13:30 Iga Swiatek – Coco Gauff
  • ora 16:00 Alexander Zverev – Tomas Martin Etcheverry
  • ora 21:15 Holger Rune – Casper Ruud
06-06-2023
20:45

Alcaraz, victorie clară în fața lui Tsitsipas

Spaniolul Carlos Alcaraz, principalul favorit al competiției, s-a calificat în premieră în semifinale la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.

Ibericul l-a învins în sferturi pe grecul Stefanos Tsitsipas, cap de serie numărul 5, scor 6-2, 6-1, 7-6 (5), după două ore și 12 minute. În semifinale, Alcaraz îl va întâlni pe sârbul Novak Djokovic, al treilea favorit.

06-06-2023
17:12

Djokovic merge în semifinale după un meci de aproape 4 ore

Sârbul Novak Djokovic, cap de serie numărul 3, este primul jucător de pe tabloul masculin care ajunge în semifinale la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Salm al anului.

El l-a învins în sferturi pe rusul Karen Khachanov, favorit 11, scor 4-6, 7-6 (0), 6-2, 6-4, după un meci de trei ore și 48 de minute. Pentru Nole va fi a 45-a semifinală de Grand Slam din carieră și a 12-a pe zgura pariziană.

În penultimul act, Djokovic îl va întâlni pe învingătorul partidei dintre spaniolul Carlos Alcaraz, principalul favorit al competiției, și grecul Stefanos Tsitsipas, cap de serie numărul 5, care se va disputa de la ora 21:15.

06-06-2023
13:16

Aryna Sabalenka s-a calificat în semifinalele Roland Garros 2023

Aryna Sabalenka s-a calificat pentru prima oară în carieră în semifinalele turneului de la Roland Garros. În sferturi, jucătoarea din Belarus a trecut în minimum de seturi, scor 6-4, 6-4 de Elina Svitolina. 

Partida de pe Philippe-Chatrier a durat o oră și 38 de minute. Primul set a fost extrem de echilibrat, însă bielorusa a făcut break-ul la 4-4 și a închis manșa inaugurală pe propriul serviciu. Svitolina a făcut break în startul setului secund, însă Aryna Sabalenka a revenit, a preluat conducerea și nu a slăbit ritmul de joc până la final. 

Astfel, prima semifinală a acestei ediții de la Roland Garros le pune față în față pe Karolina Muchova și Aryna Sabalenka. Miercuri, 7 iunie, au loc celelalte două partide din sferturile de finală. Beatriz Haddad Maia o înfruntă pe Ons Jabeur, în timp ce Iga Swiatek o întâlnește pe Coco Gauff. 

La finalul partidei, Elina Svitolina a refuzat să dea mâna cu jucătoarea din Belarus. Înainte de confruntarea directă, ucraineanca a mărturisit că bielorusa va avea parte de același tratament pe care îl administrează sportivelor din Rusia. Pe imaginile video, Aryna Sabalenka așteaptă strângerea de mână din partea Elinei Svitolina, însă salutul nu a venit. 

06-06-2023
11:52

Karolina Muchoa s-a calificat în semifinalele Roland Garros 2023

Karolina Muchova (43 WTA, Cehia) este prima semifinalistă a ediției din acest la Roland Garros. Cehoaica a învins-o în sferturi, scor 7-5, 6-2 pe Anastasia Pavlyuchenkova după o oră și 40 de minute de joc. Primul set a fost extrem de echilibrat, însă Karolina Muchova a legat două game-uri consecutive în prelungirile actului și s-a impus cu 7-5.

În setul secund, meciul a curs într-o singură direcție, iar cehoaica o va aștepta în penultimul act pe învingătoarea din partida E. Svitolina – A. Sabalenka. În drumul spre semifinale, Karolina Muchova le-a învins pe Maria Sakkari, Nadia Podoroska, Irina Begu, Elina Avanesyan și Anastasia Pavlyuchenkova. 

Ne apropiem de cele mai spectaculoase momente ale turneului  de Grand Slam de la Roland Garros, odată ce regalul anului pe zgură a ajuns acum în faza sferturilor de finală. Desigur, au pătruns aici, în rândul celor opt atât la masculin cât și la feminin, nume care nu au mai ajuns niciodată la acest nivel, dar valoarea evoluțiilor lor arată că este vorba de o prezență absolut meritată și nu rodul unor conjuncturi favorabile.

Novak Djokovic, înconjurat de Next Generation

În turneul masculin, veteranul Novak Djokovic nu are deloc viață ușoară în tentativa sa de a câștiga din nou trofeul la Paris după ani buni în care s-a dovedit neputincios în fața fenomenului Rafael Nadal. Este înconjurat de reprezentanții noului val, din rândurile cărora par a se detașa tot mai evident, în afara ibericului Carlos Alcaraz, cei doi jucători nordici, danezul Holger Rune și norvegianul Casper Ruud. Dar sorții au făcut ca ei să se afle față în față miercuri, 7 iunie, în sferturile de finală.

ADVERTISEMENT

Trebuie însă atenție mare acordată și celor doi jucători tineri deja consacrați, foarte buni pe suprafața de pământ roșu, grecul Stefanos Tsitsipas și mai ales germanul Alexander Zverev. Cazul ultimului este unul special, pentru că începe să revină la potențialul maxim după perioada lungă de stop din 2022, cauzată de o intervenție chirurgicală la ligamente.

„Războiul Nordului” Rune – Ruud este capul de afiș în sferturile de finală la Roland Carros în concursul masculin

Primele două sferturi de finală la masculin programeză marți, 6 iunie, confruntările dintre Novak Djokovic și rusul Karen Khachanov și ibericul Carlos Alcaraz și grecul Stefanos Tsitsipas. Apoi, miercuri, 7 iunie sunt programate Holger Rune – Casper Ruud și Alexander Zverev – Thomas Etcheverry, marea revelație a turneului masculin.

ADVERTISEMENT

Djokovic conduce la scor de maidan în fața lui Khachanov, scor 10-1, unul din meciuri fiind o optime la Roland Garros, în 2020, un scurt 3-0 pentru sârb. Unicul succes al rusului provine tot de la Paris, noiembrie 2018, dar la turneul Masters de 1000 de puncte.

Carlos Alcaraz are un descurajator 4-0 în fața lui Stefanos Tsitsipas la meciuri directe și este din nou favorit clar pentru a merge în semifinale. În duelul nordic este 4-1 pentru Ruud, dar ultimul meci, jucat recent la Roma, a însemnat și primul succes pentru Rune. La Roland Garros anul trecut, tot în sferturi, a fost 3-1 pentru Ruud. Ultimul sfert, Zverev – Etcheverry, este o premieră absolută.

ADVERTISEMENT

Programul meciurilor din sferturile de finală la masculin Roland Garros 2023

Marți, 6 iunie

  • ora 15:00 Djokovic – Khachanov
  • ora 21:15 Alcaraz – Tsitsipas

Miercuri, 7 iunie

Se va juca după același orar, dar rămâne de stabilit ordinea meciurilor

  • Zverev – Etcheverry
  • Rune – Ruud

Iga Swiatek se plimbă în turneul feminin de la Roland Garros

La feminin, liderul mondial Iga Swiatek efectiv s-a plimbat până acum pe zgura pariziană, victoriile ei fiind categorice, într-un meci reușind chiar să nu lase adversarei din China nici măcar un set. Toate opiniile specialiștilor merg în direcția celui mai facil succes al polonezei la Roland Garros, acolo unde a mai triumfat în două rânduri.

Nici măcar bielorusa Aryna Sabalenka, care a învins-o anul acesta, nu pare a avea armele necesare într-o eventuală finală de a rezista lui Swiatek, care a arătat inclusiv o pregătire fizică remarcabilă. În afara Sabalenkăi ar mai putea avansa din rândul jucătoarelor mai bine cotate tunisianca Ons Jabeur, care are drept atuu un serviciu de foarte bună calitate.

ADVERTISEMENT

Senzaționale sunt parcursurile Elinei Svitolina și respectiv Anastasiei Pavliucenkova. Ca urmare a îndelungatelor absențe în 2022, din motive obiective, Svitolina a devenit mamă, iar Pavliucenkova a fost grav accidentată, ca Zverev la masculin, cele două au venit la Paris cu claasament protejat, altfel ocupând locuri departe și de a intra în calificări. Ambele au jucat foarte bine și sunt acum în sferturi de finală.

Elina Svitolina – Aryna Sabalenka, dispută cu iz politic

La feminin, meciul meciurilor are loc marți, 6 iunie, între Elina Svitolina și Aryna Sabalenka. Sigur, bielorusa este clar favorită, dar meciul intră pe alte coordonate ca urmare a situației din Ucraina, Svitolina fiind foarte dură cu toate jucătoarele din Rusia și Belarus. Sabalenka, la rândul ei, le acuză pe ucrainence de provocarea permanent a conflictelor oriunde evoluează. Scorul la general este 1-1, Svitolina câștigând pe zgura de la Strasbourg.

Karolina Muchova o întâlnește pe Pavliucenkova, care are 2-1 în fața cehoiacei, cu victorie pe zgură la Madrid. Iga Swiatek a mare favorită cu americanca Cori Gauff, care în precedentele șase meciuri directe nu a reușit nici măcar să îi ia vreun set, pierzând categoric finala din 2022 de la Roland Garros. Ons Jabeur are 2-o în fața braziliencei Beatriz Hadad Maia și probabil va urma succesul cu numărul 3.

Programul meciurilor din sferturile de finală la feminin Roland Garros 2023

Marți, 6 iunie

  • ora 12:00 Muchova – Pavliucenkova
  • ora 13:30 Svitolina – Sabalenka

Miercuri, 7 iunie

Se va juca după același orar, dar rămâne de stabilit ordinea meciurilor

  • Hadad Maia – Jabeur
  • Swiatek – Gauff

Toate partidele din sferturile de finală ale turneului de Mare Slam de la Roland Garros, atât cele de pe tabloul masculin, cât și cele de pe tabloul feminin, vor fi transmise în direct la tv pe posturile Eurosport 1 și Eurosport 2.

ADVERTISEMENT