Sporturi

Roland Garros, amânat din cauza pandemiei de coronavirus. Când se va juca turneul de Grand Slam. Sorana Cîrstea, critici pentru organizatori

17.03.2020 | 21:30
Roland Garros amanat din cauza pandemiei de coronavirus Cand se va juca turneul de Grand Slam Sorana Cirstea critici pentru organizatori
ADVERTISEMENT

Roland Garros nu se va mai juca în perioada stabilită la începutul sezonului, din cauza pandemiei de coronavirus. Site-ul oficial al Open-ului Francez transmite că turneul se va disputa în toamnă, începând cu 20 septembrie.


UPDATE, ora 21:30/ Sorana Cîrstea a criticat decizia organizatorilor de a amâna Roland Garros fără să anunțe în prealabil jucătorii.

ADVERTISEMENT

Poftim? Din nou aflu de pe Twitter?”, a scris Sorana Cîrstea pe rețeaua de socializare.

Sportiva din România a avut o reacție asemănătoare și după anularea turneului de la Indian Wells.


Roland Garros, amânat din cauza coronavirusului

Tenisul este serios afectat de pandemia de coronavirus, la fel ca toate celelalte discipline sportive.

ADVERTISEMENT

Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al sezonului, era programat să se dispute în perioada 24 mai – 6 iunie, însă situația gravă din Europa i-a obligat pe organizatori să amînate competiția pentru toamnă.

Site-ul oficial al Open-ului Francez transmite că turneul se va disputa în toamnă, în perioada 20 septembrie – 4 octombrie.

ADVERTISEMENT

Bernard Giudicelli, președintele Federației de Tenis din Franța recunoaște că decizia a fost greu de luat, dar amânarea turneului este singura soluție care poate fi considerată în această perioadă delicată din toate punctele de vedere.

A trebuit să luăm o decizie grea dar curajoasă în această situația fără precedent, care s-a înrăutățit grav în ultimele zile. Trebuie să ne comportăm responsabil, și să fim uniți în încercarea de a asigura sănătatea fiecăruia”, a transmis președintele Federației Franceze de Tenis.

ADVERTISEMENT

Cel mai important turneu amânat până acum

Pandemia de coronavirus a anulat turnee din circuitul de tenis profesionist de la începutul lunii martie, când competițiile de la Indian Wells și Miami, de categorie Masters 1000, în ATP, respectiv Premier Mandatory, în circuitul feminin, au fost amânate.

După înrăutățirea situației cauzate de coronavirus, ambele foruri au decis suspendarea circuitelor până la începutul lui mai, dar reluarea turneelor peste două luni pare improbabilă după anunțul amânării Roland Garros.

În actuala configurație, primele două turnee care s-ar disputa după perioada de pauză cauzată de coronavirus ar fi cele de la Madrid și Roma, dar situațiile din Spania și Italia, țările din Europa cel mai afectate de coronavirus, fac puțin probabilă desfășurarea competițiilor.

  • 1 trofeu are Simona Halep la Roland Garros
ADVERTISEMENT