Sporturi

Roxana Mărăcineanu, criticată dur pentru amânarea Roland Garros: „Este o calamitate!”. Update

08.04.2021 | 09:43
Roxana Maracineanu criticata dur pentru amanarea Roland Garros Este o calamitate Update
ADVERTISEMENT

Turneul preferat al Simonei Halep, pe care l-a câștigat în 2018, este în pericol să nu se mai dispute din cauza pandemiei de COVID-19, situația fiind mai complicată spre deosebire de Australian Open.


Alize Cornet a pus tunurile pe Roxana Mărăcineanu

UPDATE, 8 aprilie, ora 09:44 / Jucătoarea de tenis Alize Cornet, locul 59 WTA, a criticat-o pe Roxana Mărăcineanu, ministrului delegat al Sporturilor din Franţa, pentru decizia de amânare cu o săptămână a turneului de la Roland Garros.

ADVERTISEMENT

După victoria obţinută împotriva belgiencei Elisei Mertens, locul 17 WTA, în turul al doilea al turneului WTA 500 de la Charleston, Alize Cornet a fost întrebată, la Tennis Channel, despre amânarea cu o săptămână a French Open. Jucătoarea a aflat în studio despre această schimbare de date: ”Oh, nu, nu ştiam …”.

Apoi s-a luat de ministrul delegat al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu. ”Rămâne între noi, dar ministrul nostru al Sporturilor este o calamitate. Nu am nimic împotriva ei, dar ia doar decizii proaste. Parcă nu i-ar păsa …”

ADVERTISEMENT

Cornet consideră că amânarea turneului parizian va afecta calendarul competiţional. ”Este o decizie destul de egoistă. Calendarul va avea de suferit. Înţeleg că nu sunt vremuri uşoare pentru turneu, dar trebuie să te gândeşti la jucători şi la calendar, în special la toate turneele”, a precizat sportiva.


Roland Garros a fost amânat o săptămână

UPDATE, 8 aprilie, ora 7:53 / Turneul de Grand Slam de la Roland Garros, care trebuia să se desfășoare la Paris între 23 mai și 6 iunie, a fost amânat o săptămână. Jurnaliștii de la L’Equipe susțin că acesta a fost reprogramat pentru perioada 30 mai – 13 iunie, ceea ce va provoca probleme în privința calendarului cu restul sezonului, pentru că a doua săptămână se va suprapune cu turneele de iarbă de la Stuttgart (ATP), Nottingham (WTA) și ‘s-Hertogenbosch (ATP/WTA), premergătoare Wimbledon.

ADVERTISEMENT


Ministrul francez al Sportului, Roxana Mărăcineanu, confirmă că turneul de la Paris ar putea fi amânat și anul acesta

UPDATE, 4 aprilie, ora 13:10 / ”Amânarea turneului de la Roland-Garros este o posibilitate discutată cu organizatorii turneului. Suntem în discuții cu ei pentru a vedea dacă trebuie să schimbăm data pentru ca aceasta să coincidă cu posibila reluare a tuturor marilor eveniment”, a declarat ministrul francez al Sportului, Roxana Mărăcineanu, pentru postul TV France Info


Știrea inițială, 2 aprilie, ora 18:01

Simona Halep a declarat în repetate rânduri că turneul ei favorit este cel de la Roland Garros, zgura fiind suprafața pe care de asemenea se simte cel mai bine.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, Simona și-ar dori să își încheie cariera la Roland Garros peste trei-patru ani, cu un ultim meci la Paris, unde a câștigat primul turneu de Grand Slam.

Turneul preferat al Simonei Halep, în pericol să fie amânat. Temerile organizatorilor

Turneul de Grand Slam de la Roland Garros se află în pericol de a fi amânat, din cauza măsurilor drastice luate de către Franța după creșterea numărului de cazuri de coronavirus și anunțate de către președintele Emmanuel Macron.

Astfel, Simona Halep ar putea pierde o nouă șansă de a cuceri un nou trofeu de Grand Slam, după care tânjește atât de mult, fiind principalul ei obiectiv pe final de carieră.

Al doilea turneu de Grand Slam al anului ar trebui să se desfășoare în perioada 24 mai și 7 iunie, însă totul depinde de ridicarea măsurilor luate de statul francez, mai ales că jucătorii ar urma să vină la Paris după turneele de la Monte Carlo, Madrid și Roma.

Președintele Federației Franceze de Tenis propune o variantă de mijloc: „Să se joace fără public la început”

Președintele Federației Franceze de Tenis propune o variantă prin care turneul de Grand Slam de la Paris să se desfășoare fără probleme, însă cu un preț: „E posibil să se joace fără public la început, iar apoi să permitem un acces limitat. Discut și cu jucătorii și așteptăm să vedem ce se întâmplă”, a fost poziția oficialului, care lasă de înțeles că sunt șanse minime ca turneul să se dispute cu tribunele pline: „Studiem mai multe variante, oricum e greu de crezut că vor fi spectatori la capacitatea maximă a arenelor”.

Între organizarea turneului de Grand Slam de la Australian Open și cel de la Paris există o diferență foarte mare, ceea pune sub semnul întrebării disputarea acestuia. Și anume faptul că jucătorii nu vor veni direct la Paris, ci vor ajunge în Franța după turneele de la Monte Carlo, Madrid și Roma: „E complicat și deoarece înainte de Roland Garros se mai joacă alte turnee, precum Monte Carlo, e același teritoriu, mai sunt și cele de la Madrid și Roma. Nu e o situație asemănătoare cu cea de la Australian Open”, a mai explicat Gilles Moreton.

Anul trecut, turneul s-a desfășurat în condiții speciale, iar la meciuri au fost primiți 1000 de spectatori pe parcursul unei zile: „În acest moment totul este în grafic, iar turneul va avea loc la datele stabilite. Dar dacă măsurile de carantină vor fi prelungite, turneul ar putea fi anulat, deși este o variantă la care nici nu vreau să mă gândesc”, îi îngrijorează oficialul pe fanii tenisului din toată lumea.

ADVERTISEMENT