Sporturi

Roland Garros, în pericol din cauza pandemiei de coronavirus? Anunțul WTA

15.03.2020 | 14:48
Roland Garros in pericol din cauza pandemiei de coronavirus Anuntul WTA
ADVERTISEMENT

Steve Simon, președintele WTA, a declarat că al doilea Grand Slam al anului, Roland Garros, nu este în pericol din cauza pandemiei de coronavirus. Oficialul forului internațional consideră că problemele cauzate de Covid-19 în Europa vor trece până la sfârșitul lunii mai, când este programat Open-ul francez.

Roland Garros, în pericol din cauza pandemiei de coronavirus?

Tenisul mondial, ca și celelalte discipline sportive, a fost suspendat din cauza pandemiei de coronavirus care a lovit Planeta.

ADVERTISEMENT

După ce turneele de la Indian Wells, Guadalajara, Miami, Charleston, Bogota și Stuttgart au fost oficial suspendate, președintele WTA anunță că există o probabilitate ca și Grand Slam-ul de la Paris să fie amânat, dar rămâne optimist că situația cauzată de pandemia de coronavirus se va îmbunătăți până pe 26 mai, când sunt programate primele meciuri de la Roland Garros.

Nu avem de gând să ne grăbim să anulăm prea multe turnee. Vreau să păstrez în calendar cât mai multe turnee posibile.

ADVERTISEMENT

Avem nevoie de jucătoare care să joace și să câștige bani decât să stea acasă.

Ok, există un pericol, dar e suficient timp până la Roland Garros. Până atunci totul va reveni la normal”, a declarat Steve Simon pentru New York Times.

ITF a amânat turneul final și barajele FED Cup

Nu doar competițiile din circuitul WTA au fost amânate, ci și turneele ATP și barajele și turneul final din FED Cup.

România a ratat calificarea la competiția de la Budapesta, după înfrângerea suferită la Cluj în fața Rusiei, și urma să joace, pe 17 și 18 aprilie, împotriva Italiei, în play-off-ul de menținere în Grupa Mondială, care îi va permite, în cazul unui succes, să joace baraj de calificare la turneul final al ediției viitoare.

Turneul final al FED Cup 2020 urma să se joace pe zgura de la Budapestea în perioada 14 – 19 aprilie, dar a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus.