Sport

Roland Niczuly, micul Duckadam. Portarul lui Sepsi a apărat trei penalty-uri și a păstrat Cupa României Betano la Sfântu Gheorghe: „E o seară magică pentru mine”

Roland Niczuly a fost omul meciului pentru Sepsi în finala Cupei României Betano cu ”U” Cluj. Portarul a avut trei intervenții decisive la loviturile de departajare.
24.05.2023 | 23:44
Roland Niczuly micul Duckadam Portarul lui Sepsi a aparat trei penaltyuri si a pastrat Cupa Romaniei Betano la Sfantu Gheorghe E o seara magica pentru mine
Roland Niczuly a fost eroul lui Sepsi în finala Cupei României Betano cu „U” Cluj. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
24-05-2023
21:27

Roland Niczuly, prima reacție după câștigarea Cupei României Betano cu Sepsi

Roland Niczuly a venit cu trofeul Cupei României Betano la flash-interviul de la finalul partidei cu ”U” Cluj. Eroul covăsnenilor a dezvăluit secretul din spatele paradelor de la loviturile de departajare. 

„E un sentiment aparte, e un trofeu foarte greu nu știu cât pot să-l țin. Ne bucurăm. Un moment istoric din nou la Sf. Gheorghe. Am făcut un meci prost, dar cum am spus la conferință finalele nu se joacă bine, finalele se câștigă. Ne bucurăm că am dus cupa la Sf. Gheorghe și am scris istorie de două ori la rând. Le-am arătat că se pot face performanțe frumoase și la o echipă mică.

Rămâne să ne pregătim foarte bine pentru sezonul viitor. Vor fi meciuri foarte grele din nou în preliminariile Conference League. Se joacă la un alt nivel asta știe toată lumea și trebuie să fim pregătiți, să nu ne facem de râs. Munca de un an să se vadă acolo.

Am încercat să intimidez, să pun presiune mai mare pe ei decât este pe mine. Am încercat să le-o transmit. Lui Martic i-am zis că va da peste. La a doua m-am răzgândit și i-am zis că vreau să i-o apăr. Mă bucur că mi-a ieșit. În momente de tensiune încercăm să zicem tot felul. Înaintea finalei președintele clubului mi-a zis ‘te rog frumos ghicește colțul la un penalty’. Mi-a ieșit în seara asta. E o seară magică atât pentru mine, cât și pentru club. 

Astăzi a fost chiar ciudat. Antrenorul de portari a presimțit că vom ajunge la penalty-uri. Am făcut ședință video cu el de vreo două ore. Ne-am uitat la tot lotul Universității Cluj, cine sunt posibilii executanți, toată cariera lor unde au jucat, unde au șutat. Am făcut procentual unde vor șuta și ne-a ieșit în seara asta. 

Este unic în istoria clubului să jucăm trei finale în ultimii patru ani. Trebuie să trecem la nivelul următor și să nu ne mulțumim cu puținul. În sezonul viitor obiectivul va fi calificarea în play-off și sperăm să facem mai mult decât în acest an”, a declarat Roland Niczuly. 

Sepsi a câștigat pentru a doua oară consecutiv trofeul Cupei României Betano. Echipa antrenată de Cristiano Bergodi s-a impus după 0-0, 5-4 la loviturile de departajare împotriva lui ”U” Cluj și a prins biletul pentru preliminariile Conference League. Roland Niczuly, portarul covăsnenilor, a făcut minuni între buturi.

Roland Niczuly, eroul care a păstrat Cupa României Betano la Sf. Gheorghe

Partida a fost extrem de spectaculoasă atât pe teren, cât și în tribună. În ciuda ocaziilor monumentale ale celor două echipe în timpul regulamentar, scorul de pe tabelă a rămas intact. La loviturile de departajare ambele echipe au fost pe rând la o execuție distanță de a pune mâna pe trofeu.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, formația lui Cristiano Bergodi a fost echipa cu nervii mai tari. Roland Niczuly a apărat execuțiile lui Ely Fernandes, Jose Gomes și Ivan Martic și a păstrat trofeul Cupei României Betano la Sf. Gheorghe. Imediat după ce a apărat penalty-ul decisiv, jucătorii lui Sepsi au mers în fața fanilor și au celebrat alături de Cristiano Bergodi.

Sepsi s-a calificat în urma câștigării Cupei României Betano în turul 2 din preliminariile UEFA Conference League. Jonathan Rodriguez și Adnan Aganovic au ratat din partea covăsnenilor la loviturile de departajare.

ADVERTISEMENT

Sepsi a încasat 240.000 de euro pentru cucerirea trofeului Cupei României Betano

Pe lângă trofeu și calificarea în cupele europene, Sepsi și-a asigurat un cec consistent după ce a pus mâna pe trofeu. Clubul finanțat de Laszlo Dioszegi va fi recompensat cu 240.000 de euro, în timp ce ”U” Cluj va încasa suma de 100.000 de euro.

Laszlo Dioszegi a anunțat, în exclusivitate, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI că va lua o decizie în ceea ce privește viitorul antrenorului Cristiano Bergodi pe banca tehnică a lui Sepsi la o zi după finala Cupei României Betano.

ADVERTISEMENT

„Dacă se termină finala pe 24, pe 25 o să ne punem la masă și o să discutăm. În niciun caz nu vrem să despărțim. Deja i-am propus prelungirea, numai că n-am discutat detaliile financiare. 

„Este un antrenor foarte valoros”

Sincer am zis că e cel mai bine să discutăm după finala Cupei. E foarte importantă pentru noi. Indiferen de rezultat, eu cred că a arătat că este un antrenor foarte valoros și normal că vrem să rămânem cu el”, a declarat Laszlo Dioszegi, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

Odată cu triumful lui Sepsi din finala Cupei României Betano anumite calcule s-au definitivat în play-off-ul SuperLigii. CFR Cluj și Universitatea Craiova vor lupta în ultima etapă pentru poziția a 3-a, ultima din play-off care va duce în cupele europene. Locul 4 va rămâne în continuare fără recompensă.

ADVERTISEMENT