News

Rolls-Royce va concedia 9000 de angajaţi din cauza crizei COVID-19! Averisment pentru industria aviatică: “Va dura mulţi ani să ne revenim”

21.05.2020 | 14:11
RollsRoyce va concedia 9000 de angajati din cauza crizei COVID19 Averisment pentru industria aviatica Va dura multi ani sa ne revenim
ADVERTISEMENT

Rolls-Royce a anunţat că va reduce 9000 de locuri de muncă şi a avertizat că va dura câţiva ani ca industria aviatică să poată să îşi revină după criza provocată de pandemia de COVID-19. 

Rolls-Royce va concedia 9000 de angajaţi din cauza crizei COVID-19!

Firma cu sediul în Derby, care produce motoare de avion, a declarat că reducerea cu aproape o cincime din forţa de muncă ar afecta, în principal, divizia aerospaţială civilă:

ADVERTISEMENT

“Aceasta nu este o criză pe care am creat-o noi. Dar este o criză pe care trebuie să o confruntăm şi căreia trebuie să îi facem faţă”, a spus unul dintre oficialii companiei, Warren East.

Cea mai mare parte a disponibilizărilor este de aşteptat să se facă în Marea Britanie, în sediul din Derby. Cei de la Rolls-Royce au 52.000 de oameni angajaţi la nivel global, iar Warren Easta a declarat pentru BBC Today că firma nu ştie exact de unde vor da afară oameni, în condiţiile în care trebuie să se consulte şi cu sindicatele.

ADVERTISEMENT

“Este corect să spunem că din activitatea noastră aerospaţială civilă, aproximativ două treimi din totalul angajaţilor sunt în acest moment în Marea Britanie”

“Este corect să spunem că din activitatea noastră aerospaţială civilă, aproximativ două treimi din totalul angajaţilor sunt în acest moment în Marea Britanie şi probabil de aici vor veni majoritatea”

Activitatea aerospaţială civilă a Rolls-Royce are o serie de fabrici în Marea Britanie, cea mai mare fiind în Derby. Compania a spus că va efectua o revizuire a fabricilor, dar a refuzat să comenteze cele care se pot închide.

ADVERTISEMENT

“Ştiam de la izbucnirea focarului de COVID-19 că industria se va micşora”

John, un muncitor din divizia aerospaţială civilă Rolls-Royce, care a vorbit cu BBC sub protecţia anonimatului, a spus că, deşi se aştepta că vor exista reduceri de locuri de muncă, cifra de 9000 de şomeri a fost “un şoc”.

“Ştiam de la izbucnirea focarului de COVID-19 că industria se va micşora”, susţine angajatul, care consideră că amploarea reducerilor de personal, dar şi potenţiala închidere a unor fabrici a fost o surpriză.

ADVERTISEMENT

Dar, sindicatele din Marea Britanie au avut o reacţie mult mai dură: “A fost un oportunism ruşinos. Această companie a acceptat bani publici pentru mii de muncitori”, a decalrat secretarul general adjunct al Unite, Steve Turner.

 

 

ADVERTISEMENT